Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Termal mağdurları Afyon’da bir araya geldi

Termal Mağdurları Platformu Sözcüsü

Termal Mağdurları Platformu Sözcüsü Sema Yıldız, Ankara, Kızılcahamam, Haymana, Kayseri, Afyonkarahisar-Gazlıgöl, Erzurum Pasinler, Ilıca, Yalova il ve ilçelerindeki termal
tesislerde kandırılarak devre mülk satışı yapılarak mağdur edilen yüz binlerce vatandaşın sesini başta TBMM’ye duyurmak için Termal Mağdurları Platformunu kurduklarını söyledi

 

Termal Mağdurları Platformu tarafından dün öğleden sonra Kent Meydanında kamuoyu oluşturmak amacıyla basın açıklaması yapıldı.
“İNŞAATI BİTMEYEN DAİRELER SATILDI”
Termal Devre Mülk Mağdurları adına açıklama yapan Sema Yıldız, bu ülkenin vatandaşları olarak ülkenin yer altı termal suları kullanılarak 2005-2006 yıllarında projelendirilen Termal Tesis Projelerine destek verip yurdun her bölgesinden gelerek Afyonkarahisar’da toplandıklarını söyledi. Termal tesislerin insan sağlığı üzerinde koruyucu ve tedavi edici özelliklerini gündeme getirilerek 15-10 ile 7 gün arasında değişen kullanım sürelerinde halka sunulduğunu aktaran Yıldız, “Bizlere satılan daireler daha inşaatları bitmeden 24, 36, 52 vb hisseler halinde satılmıştır. Böylece inşaatı bitmeyen, temeli atılmış haldeyken bir daire en az 15 günlük sürelerle 24 kişiye bir hissesi en az 10-20 bin TL’den toplamda 240-480 bin liraya satılmıştır. Zaman içinde yapımcı firmanın iflas yoluna başvurması veya kâğıt üzerinde gizli ortağı başka firmalara devretmesi sonucu binalar tamamlanmamış, satışı yapılan hatta tapusu verilen ama ortada bina bulunmayan termal tesisler bulunmaktadır.” dedi.
“MÜLKSÜZLEŞEN ON BİNLERCE AİLE VAR”
Sema Yıldız, inşaatı tamamlayacak firma olmaması nedeniyle ödenen bedellerin boşa gittiğini, şayet gizli ortağın başka firmalara devir yapması halinde tekrar ödeme yapılarak binaların tamamlanacağı sarmalıyla yüzlerce kişinin kandırıldığını ileri sürdü. Termal tesis satışlarında ve ödemelerinde mutlaka peşin dahi olsa çok kısa süreli senet üzerinden tahsilat yapıldığını kaydeden Yıldız, “Tahsilat yapılmasına rağmen senetler geri verilmeyip başka gizli ortak firmalara verilerek icra işlemi ile mükerrer defa tahsilat yapılmaktadır. Senetlerde ‘Devre Mülk’ karşılığı verildiği şerhi bulunmaması nedeniyle icra dairelerinde açılan davalar kaybedilmektedir. Sonuçta aynı devre için iki defa ödeme yapan ama yinede tapusu olmayan, mülksüzleşen on binlerce aile bulunmaktadır. Bu genel sorunlar dışında her tesise özel onlarca sorun bulunmaktadır. Genel sorunlara özel sorunların eklenmesi ile altından kalkılamayacak sorunlarla insanlarımız karşı karşıya kalmışlardır.” diye konuştu.
“MAĞDURİYET SESİ
PLATFORMLA DUYURULACAK”
Sema Yıldız, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde satışı yapılarak devre mülk hakkıyla 7-10-15 gün süreli devre mülk hakkı bulunan vatandaşların tanıtım ve reklam aşamasından başlanarak satış, tahsilât, yapım ve sonuç olarak yönetim aşamalarında defalarca mağdur edildiklerini iddia etti. Haksız kazanç sağlandığını söyleyen Yıldız, “Parası alınıp mülksüzleştirilen, defalarca ödeme yapmak zorunda bırakılan Termal Tesis Mağduru yüz binlerce aile bulunmaktadır. Bu anlattığımız mağduriyetleri yaşayan, kandırılarak satışı yapılan Ankara, Kızılcahamam, Haymana, Kayseri, Afyonkarahisar-Gazlıgöl, Erzurum Pasinler, Ilıca, Yalova il ve ilçelerinde ki termal tesislerde devre mülk satışı yapılarak mağdur edilen yüz binlerce vatandaşın sesi olmak için birleşerek dernek kurduk. Sesimizi başta TBMM’ye duyurmak için birleşerek Termal Mağdurları Platformunu kurduk.” şeklinde konuştu.
“DEVLET GÜVENCESİ GETİRİLİNCEYE DEK SATIŞLAR DURDURULSUN”
Termal Mağdurları Platformu olarak TBMM’de bulunan tüm milletvekillerine sorunları anlatan mektup gönderdiklerini söyleyen Yıldız sözlerine şöyle devam etti:
“TBMM Dilekçe Komisyonuna yüzlerce dilekçe vererek sorunlarımızı anlattık. Bizimle ilgili komisyonların Başkanları ve komisyon üyesi milletvekilleriyle görüştük. Sonuçta TBMM Dilekçe Komisyonunda konunun incelenmesi için komisyon kurulmuştur. Sorunlarımızın çözümü için; Termal tesis satışlarında 7-10-15 günlük devlet güvencesi getirilmesini, güvence getirilinceye kadar satışların durdurulmasını istiyoruz. Mağduriyetleri giderecek termal devre mülklerle ilgili ayrı yönetmelik yapılması, bu yönetmelikte Kat Mülkiyeti Kanunu ve diğer yönetmeliklerde bulunan mevzuatın tek metinde toplanmasını, hukuksuz uygulama yapılan tesislerde bakanlıklarca atanacak kayyum yolu ile idare edilmesi ve tamamlanmayan tesislerin devlet güvencesi ile tamamlanarak hak sahiplerine teslimatın tamamlanmasını talep ediyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi