Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye Yüzyılı hayırlı olsun, bay bay Kemal”

AK Parti Afyonkarahisar İl

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi sonucu açıklamasında, “Türkiye Yüzyılı hayırlı olsun, bay bay Kemal.” vurgusu yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimini rakibi CHP Genel Başkanı Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve teşkilat mensupları siyasi tabloyu yorumladı.
“ZAFERİ TÜM TEŞKİLATIMIZLA KUTLADIK”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonucunun Türkiye’ye, İslam Âlemine, Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diledi. Uluçay, “Seçim sonucu hayırlı olsun diyorum. Gerçekten biz yaklaşık teşkilatlar olarak Belediye Başkanımız, Milletvekillerimizle, Sayın Cumhurbaşkanımızla beş yıldır çalışıyoruz. Tüm teşkilatlarımızın gayretleriyle, başkanlarımızın, vekillerimizin gayretleriyle bu zaferi hep beraber kutladık. Türkiye Yüzyılı tüm ülkemize hayırlı olsun diyorum.” dedi.
“KILIÇDAROĞLU’NA AHLAKSIZIN KİM OLDUĞUNU
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, seçim sonucu itibariyle Allah’a hamd ettiklerini ifade etti. Özkaya, “Allah’a hamd ediyoruz. Aziz milletimiz var olsun. Şükranlarımızı sunuyoruz. Bu milletin ferasetinin her zaman yüksek olduğuna inandık ve güvendik. Artık çok açık ara farkla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan işi bitirecek. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi ‘Bay bay Kemal.’ AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na bu millete ahlaksız deme. Ahlaksızın kim olduğunu bu millet sana gösterdi. Ve bugün itibariyle sen siyasi faturanı ödeyeceksin. Ve en fazla bugün yarın CHP’yi de bırakırsın. Evine dönersin. Hayırlı olsun Recep Tayyip Erdoğan. Hayırlı olsun Türkiye. Hayırlı olsun bütün mazlumlara diyoruz. Hem tarihte hem de siyaset tarihinde örnek alınacak bir seçim sonucu ortaya çıktı. Hiçbir ülkede ikinci tur seçime yüzde 85 oranında katılım olmaz. Birinci turda yüzde 88, ikinci turda yüzde 85 oran yakalandı. Bu durum olağanüstü bir şeydir. Milletimiz kendi iradesine sahip çıkıyor. Türk milletini ancak kendisi yönetir. Türk devletinin başına kimin seçileceğine Türk milleti karar verir. Ne Amerika, ne Biden, ne PKK, ne Kandil, ne Avrupa Birliği’idr. Kararı millet karar verdi.” diye konuştu.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şunları kaydetti: “Gerçekten Recep Tayyip Erdoğan yarışı bitirdi. Afyonkarahisar halkına çok teşekkür ediyorum. 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 96,8 bir destek verdi. Sandıkları gezerken soruldu cevapladım. Önceki yüzde Afyon halkına yakışmıyor. Çünkü Afyon tarihinde görmediği yatırımları AK Parti iktidarı döneminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın döneminde görmüştür dedim. Bu yüzden ikinci turda en az yüzde 70 oranda bir destek beklediğimi ifade ettim. İnşallah bundan sonra mazlum coğrafyanın yüzü güldü. Bu zafer sadece Türkiye’de kazanılmış bir zafer değil, yedi düvele karşı kazanılmış bir zaferdir. Avrupa’da, Amerika’da, PKK’da destekçileri kendilerine çeki düzen versin diyoruz. İnşallah bundan sonra daha önce İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun söylediği gibi hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.”
“AFYON’DA İKTİDAR VEKİLİ OLACAĞIZ DİYENLERE CEVABI MİLLETİMİZ SAYESİNDE VERDİK”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, yarışın galibinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Yurdunuseven, “Öncelikle Afyonkarahisar halkına çok teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü henüz netleşmeyen seçim sonuçlarına göre bile yaklaşık dört buçuk puan artışla Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 67,5 civarında bir oyla destek oldular. Tabii Türkiye’de de yine yüzde 52 küsür civarında yani arada yüzde 4-4,5 puanlık bir farkla tekrar Cumhurbaşkanımızı cumhurbaşkanı seçtik. Bundan dolayı tüm Türkiye’ye, tüm Afyonkarahisar’a teşekkür ediyoruz. Burada kimler kazandı? Kazanan Afyonkarahisar oldu. Kazanan vatandaşlarımız milletimiz oldu. Kazanan Türkiye oldu. Biz onlara gerekli cevabı milletimiz vasıtasıyla verdik. Herkese seçim sonuçları hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
“BİZ BU SONUCU ÇOK ÖNCEDEN BİLİYORDUK”
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar halkına çok teşekkür ediyorum. Tabii Afyonkarahisar teşkilatları olarak il başkanlığımızın mihmandarlığında kısa sürede çok işler yaptık. Ben tüm mahalle başkanlarımızdan, sandık kurulu üyelerimize tüm arazide çalışan arkadaşlarımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tabii bu başarıda Cumhurbaşkanımıza olan güven, Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde sahada da güzel çalışmalara imza attık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz ve yine Afyonkarahisar halkımıza bu teveccühü gösteren Afyonkarahisar halkının her birisine ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyoruz. Tabii ki biz bu sonuçları çok önceden biliyoruz. Ama çeşitli olmadığımız işlerle manipüle etmeye çalıştılar. Ama sonunda zafer inananlarındır. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği sayesinde halkımızın da ferasetiyle sonuç zafer yine AK Parti’nin Cumhurbaşkanımızın oldu. Allah hepsinden razı olsun.”
“87 MİLYON TÜRK İNSANI KAZANDI”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye tarihinde ilk defa ikinci tur bir cumhurbaşkanı yüzde 52,2’lik bir oy oranıyla seçti. Öncelikli olarak bu seçimde kazanan Cumhur İttifakı değildir. Kazanan Recep Tayyip Erdoğan değildir. Kazanan 87 milyon Türk insanıdır. Vekillerimizin de ifade ettiği gibi yine kazanan dünyadaki mazlum milletlerdir. Hepsine sonuçlar hayırlı uğurlu olsun. Biz biliyoruz ki yarın Türk siyasi tarihinde bazı geri çekilmeler, istismarlar sebep olacak. Ama ben farklı bir şey söylüyorum. Bu istifalar olmasın. Allah Millet İttifakı’nın başından Kemal Kılıçdaroğlu’nu Meral Akşener’i eksik etmesin. Seçim sonuçları hayırlı olsun.”
“AYASOFYA’DAN DÜNYAYA EZAN SESLERİNİ YÜKSELTEN LİDERE RABBİM YENİ BİR FETİH NASİP ETTİ”
AK Parti Kadın Kolları Başkanı 28. Dönem dördüncü sıra milletvekili adayı Av. Ferda Ertürk yaptığı değerlendirme şöyle konuştu: “Sevinçliyiz, gururluyuz. Öncelikli olarak tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize ve tüm milletimize teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza verdikleri desteklerle, oylarla kazanan Afyonkarahisar, kazanan dünya mazlumları oldu. Ve elhamdülillah Türkiye Yüzyılı seçiminde Türkiye Yüzyılına doğru adamla, doğru zamanda Recep Tayyip Erdoğan’la devam dedi milletimiz.”
“ERDOĞAN KAZANIRSA MİLLET KAZANIR”
AK Parti Afyonkarahisar 28. dönem beşinci sıra Milletvekili Adayı Dr. Hakkı Öztürk şu ifadelere yer verdi: “Büyük bir coşkuyla demokrasi şölenini kutluyoruz. Yüzde 85 gibi rekor bir katılım oy oranıyla milletimiz önümüzdeki dönem 5 yılda daha kimin yöneteceğine dâhil olmak üzere güçlü bir karar verdi. Hamd olsun halkımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı önemli bir farkla 2,5 milyon gibi bir oy farkıyla yeniden bu ülkenin başına seçti. Öncelikli olarak ben yüksek bir teveccüh gösteren Afyonkarahisar halkımıza sonra milletimize çok teşekkür ediyorum.”
“SEÇİMİ TÜRK DÜNYASI VATANINI MİLLETİNİ SEVENLER KAZANDI”
AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı 28. Dönem altıncı sıra milletvekili adayı Ethem Karahan, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. Karahan şunları kaydetti: “Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, şehrimize hayırlı uğurlu olsun. İnsanımız dedi ki biz hizmet edeni, biz vatanımızı, milletimizi sevenin yanında dururuz dedi. Özellikle gençlerimiz ciddi anlamda ciddi oranda cumhurbaşkanımıza destek verdi. Hizmet siyaseti, eser siyaseti kazandı.”