Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRSAB acentalara Afyon’un tarihi ve kültürel mekanlarını tanıttı

TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil

TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, Afyonkarahisar’ın manevi, tarihi ve kültürel değerlerini acenta sahiplerine detaylı bir şekilde tanıttıklarını belirterek, “Bölgeye yerli ve yabancı turistlerin gelebilmesi için ilk olarak tur operatörleri ve acenta sahiplerine Afyonkarahisarımızın tanıtımını yaptık” dedi

 

Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB) Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerini kapsayan Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Bölge acentalarına İscehisar, Seydiler, Kırkinler Kaya Oymaları ile Emirdağ Hisar Antik Kenti’nin (Amorium, Ammuriye, Selman-ı Farisi’in yaşadığı yer) tanıtımını gerçekleştirdi.
BÖLGE SEYAHAT ACENTA
SAHİPLERİNE TANITILDI
TÜRSAB Dumlupınar Yönetimi, tarihi bölgenin altyapı çalışmalarının hızlandırılarak turizme kazandırılması için tanıtım atağına geçti. Tanıtımla yerli ve yabancı turistlerin gelebilmesi için ilk olarak bölgede faaliyet gösteren tur operatörleri ve acenta sahipleri bölgede misafir edildi.
Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, tanıtım atağında bölgenin gizli kalmış değerlerini tanıtmak ve ön plana çıkarmak için öncelikle bölgenin seyahat acentalarına bir tanıtım gezisi düzenlediklerini belirterek, “Bölge acentaları olarak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı ile birlikte İscehisar İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Akkaya’nın ve Hisar Antik Kenti Kazı Başkanı Zeliha Gökalp Demirel’in katılım ve destekleri ile geziyi gerçekleştirdik. İscehisar İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akkaya’nın Seydiler’deki Hasan Basri Sultan Türbesi ve Gelin Kayalıkları diye anılan güzel kaya kesitlerindeki beyazlıkların oluşumunu anlatmasıyla başlayan gezi; buradaki doğa güzellikleri, vadinin gelin kayalıkları olarak anılması ve vadideki doğal kaya oluşumları ile beyaz peri baca oluşumlarını inceleyerek tamamlandı.” dedi.
EMİRDAĞ BÖLGESİ İLE
GEZİ TAMAMLANILDI
Bilal Şenel, Emirdağ Kültür Evinin tanımıyla devam eden gezinin Emirdağ kilimlerinin dokunup satılacağı evin gezilmesiyle ilerlediğini kaydederek, “Amorium-Ammuriye bölgesinin ve sahabelerden Selman-ı Farisi’nin Medine’ye ulaşmadan önceki son mektebi olan bölgedeki kazı alanını gezerek, bu kazılardan bulunan sikkeler, pitoslar, buğdaylar ve yazıtlar hakkında bilgiler aldık. Daha sonra Kırkinler Kaya Oymaları ziyaret edilerek tanıtım turu sona erdi.” ifadelerine yer verdi.
TANITIMDA HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR
TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, bölgenin Seydiler’deki doğal kaya kesitleri ve Amorium -Ammuriye kentinde yetişmiş zatların bölgeye evrensel değer kattığına değinerek şunları kaydetti: “Evrensel değerlerimiz olan bu bölgenin çevre düzenlemeleri, gelişmeleri kazının ilerletilmesi için yetkililerden gerekli desteği beklenmektedir. Bu destekle birlikte oluşan bu güzel tarihi turistik kültürel mekânlarımızın da parlatılarak halkımıza tanıtılması, yerli ve yabancı turistlerle birlikte bütün buradaki hakikatlerin insanlara hizmete açılması için halkımıza, yetkililerimize ve hepimize görev düşmektedir. Dolayısıyla, herkesi göreve davet ediyoruz.” >> Kocatepe Haber Merkezi