Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yazdığımız tarihe şahitlik ediyorsunuz”

“Yazdığımız tarihe şahitlik ediyorsunuz”

Hes İlaç Afyonspor’un Olcay ve Anıl’ın dışından kalan oyuncuların yaş ortalamasının 21.8 olduğuna dikkat çeken Teknik Direktör Koray Palaz, burada yapılan işle tarih yazıldığını, herkesin de buna şahitlik ettiğini dile getirdi

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Hes İlaç Afyonspor ligin 17. haftasında evinde Kuzey Marmara A.Ş Arnavutköy Bld. Gençlik ve Spor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından basın mensuplarının karşısına geçen Hes İlaç Afyonspor Teknik Direktörü Koray Palaz, önce hakemi değerlendirdi.
“HAKEMLERİN BİR ÇOĞU İLE BÖYLE ENTERESAN DİYALOGLARIMIZ OLDU”
Maçın devre arasında hakemle arasında geçen sohbeti anlatan Palaz, “Devre arasında oyunculara bazen öyle müsabakalar oynarsınız ki sadece sizin mücadelenizin gücü rakibi değil hakemi de yenmek zorundasındır. Maalesef çok hakemlerle ilgili konuşmak istemediğimi her basın toplantısında söylüyorum. Ama birilerinden rica ediyorum artık; gerçekten yani bu lige var mı gelecek, öyle bir ihtimal yok da çok enteresan bir şekilde ilk yarıda 6 tane faul pozisyonu var. 6 pozisyonun 5’ine devam kararı verdi hakem ve biz avantajlı pozisyondayken dezavantajlı pozisyona düştük. Yediğimiz golde de buna benzer bir şey oldu. Bu sefer bunu söyleyince hocam sakin, hocam sakin. Devre arasında tünelden çıkarken “Hocam bu pozisyon biz gol yedik. Oradaki avantajı niye bıraktığınızı anlamadım” dedim. Bana cevabı, “Hocam bu konuda haklısınız” dedi. Haklıyım ama 1-0 gerideyim. Keşke haksız olsaydım ve 1-0 önde olsaydım mı yani ne demeliyim. Böyle bir enteresan yorum. Tabi ki ben hiç bir hakemin buraya kötü niyetle geldiğini düşünmüyorum. Ama bazen oyun içerisinde iki tarafın da istemediği belki de kendisi de maçı izlediğin zaman belki biraz daha dikkatli olmakta fayda var diye düşünüyordur. Çünkü sonuçta iki taraf da buraya kazanmak için, puan için, puanlar için geliyor. Tüm hafta boyunca 6-7 gün bu günü bekliyor. Bunun karşılığında bazen hakem arkadaşlarımız formsuz oluyor, bakın üzerime alınmayacak değilim bizim de formsuz günümüz oluyor, oyuncumun da formsuz günü olacak bu da oyunun bir parçası. Ama biraz böyle sanki dönemlerde bize biraz fazla oldu sanki. Bu sezon gelen hakemlerin bir çoğu ile böyle enteresan diyaloglarımız oldu. Bu benim işim değil Türkiye Futbol Federasyonu’nun vereceği bir karar. Halbuki tarz olarak, yaklaşımları vs. bir çok şeyi doğru yapabilen bir hakem profili çiziyor, inşallah öne, bahtı, yolu açık olur.” dedi.
“PLANIMIZ DA TUTTU”
İlk yarı oyun üstünlüğünü Afyonspor’da olduğunu ifade eden Palaz, “Yaklaşık olarak her halde istatistiklere baksan yüzde 60’a 40 gibi ilk yarıyı böyle değerlendiriyorum. Ama golü yiyen taraf biz olduk anlamsız bir şekilde. Bu da var futbolun içerisinde. Devre arasında oyuncularıma dediğim gibi, biz buraları daha önce yaşadık, bunun cevabını veremediniz, şimdi önümüzde 45 dakika var, karakterini, oyun bilgini, cesaretini, yüreğini sahaya koymak zorundasın. Bunu sahaya koyarsan bugün buradan galip olan tarafın biz ayrılacağımızı ilettik. Daha sonra oyunun gidişatına göre daha çok enerjisi olan oyuncularımızın olabildiğince sahada kalmasını istedik. En büyük arzumuz buydu çünkü Arnavutköy takımının defansif anlamda bizim koşu yapan oyunculara cevap verebileceğini biliyorduk. Böyle planlamıştık. Bu planımız da tuttu. Bir pozisyonumuz var, Yavuz’un oyuncu değişikliğinden önce, aslında orda olsa aslında belki 1-1 belki farklı bir yere gidecek. Atamadı, olabilir, bugün atar yarın atamaz. Bunların hepsi oyun içerisinde var. Biz şunu anladığımız gün hayat bizim için daha kolay olacak. Burada her oyuncu değerli. Bunun adı Furkan olur, Yavuz olur, İlke olur, Melih olur hiç mi hiç önemli değil. Ben her oyuncumu, korumak, yetiştirmek, doğru bir şekilde sahaya sürmekle yükümlüyüm. Bu yükümlülüklerimi yerine getirmeye çalışıyorum. Gününde olduğu zaman farklı bir şey oluyor, bazen günüde olmuyor, Eray 19 yaşında genç oyuncu bugün her halde yaş ortalamamız Olcay ile Anıl’ı çıkarırsanız 21.8’lere filan gelmesi lazım. Aslında ne kadar büyük bir işi ne kadar genç bir kadro ile yaptığımızı anlamamız hem bizim için hem taraftarımız için hem Afyon şehri için çok önemli bir detay olduğunu düşünüyorum. Ve bu anlamda herkesin desteğine ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.
“AFYONSPOR LOGOLU FORMAYI GİYEN OYUNCULARIN HEPSİ DEĞERLİ OYUNCUMUZ”
oyunculara gelen tepkileri doğru bulmadığını dile ifade eden Palaz, “Hala inanılmaz bir şekilde belli başlı oyuncularımıza tepkiler var. Bunları doğru bulmadığımı daha önce de belirttim. Sonuçta hepimiz futbolcunun o günkü sergilediği performansa bakıyoruz. Tabiri caizse futbolcunun ayağına bakıyorsunuz. Ayağına baktığın futbolcuyu yuhlamak hakaret etmek kimseye bir şey kazandırmıyor ki. Bunları çok doğru bulmuyorum ama her iç sahamızdaki müsabakamız da bunlarla karşılaşıyoruz. Gol atsa da olmuyor, attırsa da olmuyor, sadece Yavuz üzerinden söylemiyorum belli başlı oyunculara tepkiler oluyor. Her halde en çok tepki gören oyunculardan bir tanesi de İlke’dir. Yani Yavuz’un dışında, İlke gol attı. En güzel cevabı verdi. Ama haftaya gelsin veya iki hafta sonra burada Soma maçında atamasın yine aynı senaryo yaklaşıyor. Yani acaba belli başlı oyuncuların hedef gösterildiği mi, belli başlı gruplar kişiler tarafından. Bunu çok doğru bulmuyorum, daha önce de söyledim. Çünkü hepsi üzerinde Afyonspor logolu formayı giydiği sürece, hepsi değerli oyuncumuz. Bu oyunun içerisinde atmak var, atamamak var, kaçırmak var hepsi var. Ama ne hikmetse anlayamadığım bir sebepten dolayı belli başlı oyunculara çok tepkiler oluyor. Bunu çok doğru bulmadığımı söylemek istiyorum. Yarın sonuç almadığımız zaman bu tepki bize de olacaktı. ama çok genç bir kadro ile bence tarihi bir olay yaşıyoruz, Afyon şehri bence buna tanıklık ediyor.” ifadelerine yer verdi.
“ŞANLIURFA MAÇINDA OLCAY VE ALPER YOK”
Şanlıurfaspor maçında Olcay ve Alper’in cezalı olduğunu, Urfa’ya handikaplı gideceklerini ifade eden Palaz, “İnşallah önümüzdeki hafta Şanlıurfa gibi zor bir deplasmanda ki oraya da handikaplı gideceğiz. Takdir edersiniz ki Olcay Şahan cezalı Alper Tursun cezalı ama onun yerine forma giyecek arkadaşlar da elinden gelen bütün mücadeleyi verecek. Hedefimizden şaşmış değiliz, Play-Off’un içinde ilk günden beri olmayı istediğimizi söyledim. bu hedef doğrultusunda hareket etmeye çalışacağız. kazanmak kaybetmek hepsi oyun içerisinde var.” diye konuştu.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

 

Şahan’dan Palaz’a muziplik

Hes İlaç Afyonspor’un Kuzey Marmara A.Ş Arnavutköy Bld. Gençlik ve Spor’u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısına izleyici olarak katılan Olcay Şahan, toplantının sonunda Hocası Koray Palaz’a soru sordu. Palaz ise tamamen dikkatli bir şekilde dinlediği Olcay’ın muzip sorusuna yine akıllı ve esprili bir dille cevap verdi. Toplantının sonunda gerçekleşen olay sırasında basın mensupları ikilinin sohbetini gülümseyerek izledi. Toplantı sonunda ise Palaz ve Şahan, basın mensupları ile bir süre sohbet etti. Toplantının son kısmında ise basın mensupları Palaz ve Şahan ile fotoğraf çektirdi.