Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeşilay’ın satranç turnuvasına büyük ilgi

Afyonkarahisar’da Yeşilay Spor Kulübü

Afyonkarahisar’da Yeşilay Spor Kulübü tarafından düzenlenen ödüllü satranç turnuvası tamamlandı. Dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi

 

Afyonkarahisar’da Yeşilay Spor Kulübü tarafından, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi , Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği’nin destekleri ile Ödüllü Satranç Turnuvası düzelendi. Turnuva Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilirken, Spor Salonunun bahçesinde ise dolu dolu etkinlikler düzenlendi. Turnuvaya Afyonkarahisar başta olmak üzere 20 ilden toplamda 265 sporcu kayıt yaptırdı.
Müsabakalar lig usulü şeklinde oynandı. Müsabakalarda kazananlar kazananlarla, kaybedenler de kaybedenlerle karşılaşırken berabere kalanlar da yine berabere kalanlarla karşı karşıya geldi. Kazananlar 1 puan, kaybedenler 0 puan, berabere kalanlar ise yarım puan maç başına aldı. Cumartesi günü 3, dün de 3 tur yapılan turnuvada toplamda 6 tur gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Kompleksi’nin iç veya dış alanında toplumsal duyarlılığı artırmaya yönelik konularda her türlü sağlığa zararlı bağımlılıkla mücadele şuuru, su, enerji, afet bilinci, çevre bilinci gibi konularda bilgilendirme ve farkındalık stantları açıldı. 6 tur sonunda 5 kategoride ilk üçe giren sporculara ödülleri takdim edildi.
Törene Vali Yardımcısı ve Yeşilay Spor Kulüp Başkanı Nurullah Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, Yeşilay Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda sporcu, veli ve davetli katıldı.
İlk 5 sırada yer alan sporculara madalya, ilk 3’e giren ve kategorilerinde en iyi kadın sporculara ödülleri takdim edildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Belediye pilav, GSİM moral dağıttı

Satranç turnuvası sırasında Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nun bahçesinde Belediye, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kızılay ve hayırseverler çeşitli ikramlarda bulundu

 

Satranç turnavasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tanıtım ve canlı müzik etkinliği düzenlendi. Canlı müzik etkinliği şehit haberi geldikten sonra vatan ve bayrak temalı türkü ve müzikler eşliğinde sürdü. Afyonkarahisar Belediyesi’nin etkinlik standında ise turnuvaya gelen sporculara ve velilerine su, pilav, sucuk ekmek ikramında bulunuldu. Kızılay tarafından da çay ikramında gerçekleştirildi. Yeşilay Derneği Genç Yeşilaylılar da açtıkları stantla Yeşilay Derneği hakkında halkı bilgilendireme yaparak üye kaydı gerçekleştirdi. İlkokul ve ortaokul seviyesindeki çocukları da Yeşilay ile buluşturan Genç Yeşilaylılar, çocukları ‘Yeşil Can’ yaptı. Etkinlikler turnuvanın sürdüğü 2 gün boyunca devam etti.

 

14 bin 500 lira ödül verildi

Turnuva 8-10-12-14 yaş altı ve açık kategoride olmak üzere toplamda 6 kategoride yapıldı. 8 yaş kategorisinde birinciye 600, ikinciye 400, üçüncüye ise 200 lira para ödülü verildi. 10 yaş kategorisinde ise 750, 500 ve 250 lira, 12 yaş kategorisinde bin, 600, 400 lira, 14 yaş kategorisinde bin 200, 800, 600 lira, açık kategoride ise 2 bin 200, bin 800 ve bin 400 lira ödül verildi. Her kategorinin ‘En Kadın Sporcularına’ ise 100, 200, 300, 450, 750 lira olmak üzere de toplam 14 bin 500 lira ödül verildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti