Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yol ve arsa üretim çalışmaları tam gaz ilerliyor”

“Yol ve arsa üretim çalışmaları tam gaz ilerliyor”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, İl Özel İdaresi’nin yol ve arsa üretim çalışmalarının tam gaz ilerlediğini kaydetti

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, İl Genel Meclisi Ağustos ayı ilk toplantısında İl Özel İdaresi hizmetleri hakkında genel bilgiler verdi.
“İKİ DOZERİN TESLİMİ BEKLENİYOR”
İlçelerden gelen dozer talepleriyle ilgili çalışmalar yaptıklarını aktaran Toy, “Emirdağ, Şuhut, Sinanpaşa, İhsaniye, İscehisar ve merkez köylerimize sıra ile dozerlerimiz gönderdik. Şimdi de dozerlerimiz Dinar ve İscehisar ilçelerimizde çalışıyor. Önümüzdeki süreçte de Sandıklı, Bolvadin, Çobanlar, Sultandağı, Emirdağ ve Bayat ilçelerine sıra ile gönderip ilçelerimizdeki dozer ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. İki dozer alımımız vardı. Bunlar ithal olduğu için biraz süreç uzun sürüyor. Son aşamaya geldik. Bir tanesi Ağustos ayı sonunda diğeri ikinci dozer de Eylül ortası gibi teslim edilmesini bekliyoruz. İlgili firma ile yaptığımız görüşmeler neticesinde dozerler teslim edilinceye kadar bize ücretsiz bir dozer tahsis ettiler. Bu dozerle operatörünü ve yakını kendimiz karşılamak şartıyla Dinar’da ki Bülüçalan yayla yolumuzu açmak için görevlendirdik. Herhangi bir ücret ödemede firma dozerini kullanıyoruz. İki dozer teslim edilinceye kadar ilgili firmanın dozerini ücretsiz kullanacağız.” dedi.
“SU YÖNETİMİNDE FARKLI YÖNTEMLER ÜZERİNE ÇALIŞILIYOR”
İl Özel İdaresi olarak Su Yönetimi ile ilgili başlattıkları çalışmaya değişik ilçelerden çok farklı itirazların geldiğini anlatan Toy, “Su Yönetimi ile ilgili konuyu biraz öteledik. Üzerinde Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in de bilgisi dâhilinde farklı bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Sayın Başkanımız Burhanettin Çoban’a da bu konuda bilgi verdim. Farklı yöntemler üzerinde çalışıyoruz.” diye konuştu.
“76 KÖYDE ARSA ÜRETİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine 16 Temmuz 2016 tarihinde başladığını belirten Toy, “Benim vizyon projelerimden birisi de köylerimizde arsa üretimi idi. Çok şükür ilk arsa üretimimizi Şuhut ilçesi Çakırözü köyünde gerçekleştiriyoruz imar planının bitirdik. Konu meclisimizin gündemine gelecek. İlgili köyde 94 parsel ürettik. Asgari bin 200 metrekare her parsel, imar planı bitip parsalizasyon çalışması da bitirildikten sonra kıymet takdirini yaparak arsalarımızı ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Bu kapsamda şu anda 44 köyde karar aşamasında olan köyümüz var. 32 köyde de arsa tespit aşamasındadır. 76 köyde arsa üretim çalışmalarımız devam ediyor. Diğer taraftan Tarım ve Orman Bakanlığına gönderilen dosyalarımız var. Dinar’ın Burunkaya köyü, merkez Çavdarlı köyü, Dinar’ın Karahacılı, Bolvadin’in Karayokuş, Bolvadin-Kurucaova, Dinar-Bülüçalan, Evciler-Gökçek, İscehisar-Alanyurt köylerinin dosyaları tamamlandı ve onaylanmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığına gönderildi. Bu dosyalar bakanlıktan gelince ihaleye çıkıp arsa üretmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“SEZON SONU
YOLLARIN
TAMAMLANMASI AMAÇLANIYOR”
Yol konusunda sosyal medya ve saha üzerinden görüldüğü üzere çalışmaların çok yoğun devam ettiğini aktaran Toy şöyle konuştu: “Süre sonunda 2 bin 500 metrekare parke, 8 bin 555 metre tül bordür, 37 menfez, 229 kilometre devam eden kaplama, 106 kilometre başlayacak olan kaplama ve 85 kilometre kaplama yolumuz var. 2020 yılında kaplama yol yapım tekniğini değiştirdik. Daha önceki yıllarda önce birinci kat daha sonra ki yıllarda 2. kat yapılabilirken şimdi iki katıda aynı anda yaparak daha kullanışlı, konforlu ve uzun ömürlü bir sathi kaplama yol üretmeye çalışıyoruz. Bunun örnekleri de sahada görülmektedir. Bunları sosyal medyada da paylaşıyoruz. 2019 yılından 11 kilometre, 2020 yılında 40 kilometre olmak üzere yazılmayan 28 kilometre yazılmayan organize yolu ile toplam 68 kilometre sıcak asfalt yolumuz vardır. Bunun 5 kilometresi güzergâh değişikliği sebebiyle iptal oldu. 8 kilometre Yarışlı, 7 kilometre Evciler-Akyarma, 6 kilometre Dazkırı-Kızılören yolu bitmek üzeredir. Şu anda 28 kilometresi ihalede hemen başlamak üzeredir. 7 kilometre Bayat-İmrallı yolunda güzergâh değişikliği sebebiyle biraz gecikme oldu. Onu da bu sene bitireceğiz. Sonuç itibariyle Yol Şube Müdürlüğümüzde yatırım programına alınıp da bitiremeyeceğimiz yol inşallah sezon sonunda kalmayacak.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi