Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yunanistan’a karşı TBMM’de deklarasyon yayınlanmalı”

Yeniden Refah Partisi İl

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Gufran Çetinel, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin acilen bir araya gelerek 8 Haziran 1995 tarihli deklarasyonda ki gibi, Yunanistan’ın tehlikeli adımları karşısında yeni bir deklarasyon yayınlamaları gerektiğini açıkladı

 

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, Yunanistan ve adalar krizi hakkında görüşlerini bildirdi.
“AÇMAZIN AMİR SEBEBİ ABD VE AB’DİR”
Gufran Çetinel, Yunanistan’ın son günlerde küstahlaştığını dile getirdi. Çetinel, “Bu konuda inisiyatif alması gereken uluslararası kuruluşların, uluslararası hukuk ihlaline dönüşen ve giderek derinleşmeye yüz tutan ve çözümsüz bir hal alan ‘Adalar Denizi’ sorununa sessiz ve kayıtsız kalması da ayrıca üzerinde durulması gereken bir konudur. ABD ve AB, Lozan Anlaşması, Paris Anlaşması ve 22 Mayıs 1969 Viyana Antlaşmalar Hukuku Sözleşmesi’ni hiçe sayan tutumlar sergilemektedir. Adalar Denizi’ndeki mevcut açmazın en amir sebebi ABD ve Avrupa Birliği’dir. Yunanistan’ın askerlerden arındırılması gereken adalardaki askeri varlığına derhal son vermesi gereklidir. ABD’nin, Batı Trakya’daki Dedeağaç’ta hava ve deniz üsleri kurmak vasıtasıyla buraları adeta cephaneliğe çevirmesi Türkiye’nin güvenliğini ihlal edecek boyutlardadır.” dedi.
“TBMM’DE YUNANİSTAN’A KARŞI BİR DEKLARASYON YAYINLANMALI”
Yunanistan’ın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge sınırlarını kabul etmeme yoluna gittiğini belirten Çetinel, “Yunanistan’ın, Türkiye’nin uluslararası anlaşmalar gereği tamamen haklı olduğu konularda tehditkâr ve tahrik edici politikalar uygulaması son derece vahim boyuttadır. Yunanistan’a ait iki sahil güvenlik botunun deniz korsanlığını çağrıştıran bir yaklaşımla Bozcaada açıklarında uluslararası sularda seyreden Komorlar bandıralı ‘Anatolian’ isimli Türk Ro-Ro gemisine ateş açması kabul edilebilir bir durum değildir. Yunanistan uluslararası hukuku bir kez daha ihlal ederek hukuk tanımazlığını farklı bir zaviyeye taşıması karşısında TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerinin acilen bir araya gelerek 8 Haziran 1995 tarihli deklarasyon gibi, Yunanistan’ın bu tehlikeli adımları karşısında birlik örneği ortaya koyarak yeni bir deklarasyon yayınlamaları artık kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.
“HAKLARIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”
Çetinel sözlerini şöyle tamamladı: “Yeniden Refah Partisi olarak, 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Antlaşması ile ortaya konulan üç deniz mili hakkımızın korunması ve Yunanistan’ın ABD ve AB güdümlü emrivakilerle gayri hukuki olarak ihdas etmeye çalıştığı her türlü politikanın karşısında dimdik duracağız. Hiçbir suretle haklarımızdan taviz vermeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi