Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Zaferden ders alarak hareket edilmeli”

Vali Mustafa Tutulmaz, 30

Vali Mustafa Tutulmaz, 30 Ağustos Resepsiyonunda yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi ve diğer milli günlerin sadece bir bayram kutlaması olarak algılanmaması gerektiğini belirtti. Tutulmaz, “Bayramı hak ettik ama bu bayramı kutlarken tarihten ders alacak şekilde hareket etmeliyiz” dedi

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz eşi Fatma Tutulmaz’la birlikte Büyük Taarruz Zafer Haftası’nın 97. yıldönümü nedeniyle 30 Ağustos Cuma akşamı resepsiyon verdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Korel Termal Otel’de düzenlendi.
“ZAFERE GİDEN YOL AFYON’DAN GEÇTİ”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz resepsiyonda yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi’nin Türk Milleti için son derece önemli bir zafer olduğunu kaydetti. Resepsiyon davetine icabet eden konuklara teşekkür eden Tutulmaz, “30 Ağustos zaferi ülkemiz ve ilimiz için önemli bir gündür. Bugün 97 Yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun temellerinin atıldığı, Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kazanıldığı gündür. Zafere giden yol bizim ilimizden bizim topraklarımızdan gitti. 25 Ağustos akşamı başlayan yürüyüş 30 Ağustos itibariyle yani 5 gün sonra önemli bir aşamaya geldi ve bundan sonraki 10 günlük süreçte topraklarımızı işgal eden güçlerin Akdeniz’e doğru yol aldığı bir süreç olarak tarihe geçti. Bu sebeple ne kadar mutlu olsak, onurlu ve gururlu olsak azdır. Bu toprakları canı pahasına, savunarak bize emanet eden ecdadımıza layık olabilme adına, onlara layık yöneticiler olabilmek adına bu günleri iyi anlamalıyız.” dedi.
“ZAFERDEN DERS
ALINMALI”
30 Ağustos Zaferi ve diğer milli günlerin sadece bir bayram kutlaması olarak algılanmaması gerektiğini belirten Tutulmaz, “Bayramı hak ettik ama bu bayramı kutlarken tarihten ders alacak şekilde hareket etmeliyiz. Ben bize bu bayramı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, 1071’den bugüne bu topraklarımızı vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.
Vali Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek eşleri ile birlikte davetlilerin masalarına giderek tüm konuklarla ilgilenip bayramlarını kutladı.
AKÜ KONSERVATUVAR SANATÇILARI KONSER VERDİ
AKÜ Devlet Konservatuvarı sanatçılarının konseriyle renklenen resepsiyon, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Resepsiyona; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz, CHP Afyonkarahisar Milletvekilli ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Zafer Haftası kutlamaları için kente gelen misafir generaller, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şuayp Özdemir, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Kaymakamlar, siyasi partilerin il temsilcileri, askeri erkân ile daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda ve dernek başkanları katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi