Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

MARİFET VE İLTİFAT

“Marifet iltifata tâbidir, müşterisiz meta zâyidir. İltifatsız mal ise zâyidir.” demişler.
Bu söz edebiyat literatürüne girmiş olan sözlerden bir tanesidir. İnsanların yaptıkları işlerde motivasyon bulmalarını sağlamak için iltifat edilmesi ve başarılarının övülmesi oldukça önemlidir. Burada önemli olan; yapılan iltifatın kişinin şahsına değil, ortaya çıkarmış olduğu işe yapılmasıdır. Bu şekilde yapılan övgüler olumlu davranışların artmasına vesile olacaktır.
***
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in Afyonkarahisar’daki görev süresi boyunca ortaya koyduğu çalışmalar tüm Afyonkarahisar kamuoyunun malumu…
Yaklaşık 2 yıldır olağanüstü bir hareketlilik var Valilik çalışmalarında. Sözün başında belirtmek gerekir ki yapılan bu “yeni” çalışmalar, Afyonkarahisar’ın mevcut bulunan maddi imkanlarından değil, aksine yeni yeni kaynaklar oluşturularak gerçekleştirilmektedir. Yine belirtmek isteriz ki, biz bu yazıyı yazarken Vali Gökmen Çiçek ile bir görüşmemiz söz konusu olmamıştır. Vali Bey’in çalışmalarını bir süredir uzaktan, ama ilgiyle takip etmekteyiz.
Yani bu yazı “sipariş” bir yazı değil, (zaten olamaz) objektif bir göz olarak samimi duygularımızın ifadeleridir.
***
Vali Gökmen Çiçek ile ekibinin imza attığı projelerin her birisi hem maddi, hem de manevi anlamda Afyonkarahisar’a “artı”lar katmaktadır.
Neler yapıldı son dönemde, unutanlar için kısaca hatırlayalım: Ayazini’ndeki çalışmalar sayesinde ilimizin yeni bir turizm destinasyonu oluştu. Tur operatörleri o bölgeye insanları taşımakta, Afyon’un kör noktada kalan bir beldesinde yeni yeni turizm tesisleri oluşmaya başlamıştır. Bugün için orada SGK kayıtlı olarak çalışan kişi sayısı 100’e ulaşırken, yaz aylarında yeni tesislerin hizmete girmesiyle Ayazini’ndeki istihdamın 500’lere ulaşması beklenmektedir. Hafta sonları Ayazini’nde ziyaretçi çokluğundan araç parke edecek yer bulmakta zorluk çekilmektedir.
Ayazini’nde yapılan çalışmalar için Afyonkarahisar’ın mevcut kamu kaynaklarından bir pay ayrılmamış, tersine Ankara’dan, şahsi ilişkileri ve kredibilitesini kullanarak Vali Gökmen Çiçek tarafından ilimize “artı” bütçeler getirilmiştir.
***
Afyonkarahisar’ın 18 ilçesi ile bazı beldelerinde kurulan Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatifleri ile nüfusun yarısından çoğunu oluşturan kadınlarımız doğrudan bir şekilde üretime dahil edilmiştir. Aynı zamanda Kadın Kültür Evleri ile inanılmaz bir eğitim seferberliğine imza atılmaktadır.
Ayazini’nde yapılan çalışmaların bir benzeri şimdi Sultandağı ilçe merkezinde sürdürülmektedir. Ayazini’nde nasıl “Frig Medeniyeti” dünya kamuoyunun dikkatine bir kez daha sunulduysa, Sultandağı’nda da “Büyük Selçuklu Medeniyeti” kültür ve turizm dünyasının ilgisine arz edilecektir. Bahar aylarında Afyonkarahisar’ın Büyük Selçuklu Medeniyetinin hangi eşsiz eserlerini bağrında koruduğunu herkes daha iyi öğrenecek inşaAllah.
Şehir merkezimizin sorunlu bölgelerinden Erenler’de İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ve ekibinin gayretleri ile önemli çalışmalar yapılmaktadır. Asayiş açısından suçlu ve suç örgütlerine nefes aldırılmadığı gibi Türkiye Diyanet Vakfı’nın Kitap Kahvesi ile eğitim alanında çaba gösterilmektedir. Kitap Kahve her gün öğrencilerle dolup taşmaktadır. Jandarma ekipleri kırsalda operasyon üzerine operasyon gerçekleştirmektedir.
Vali Gökmen Çiçek samimi, içten tavırları ile hemen hemen her gün vatandaşın arasındadır. Sabah namazında cami cemaati ile birlikte görülen Vali’yi öğlen esnafın içinde, akşam bir kültür etkinliğinde görmek işten bile değildir.
***
Bahsettiğimiz bu önemli çalışmalar devam ederken şimdi Afyonkarahisar’ın en önemli sorunlarından bir tanesi olan “Eğitim” meselesine sıra geldiği gözlenmektedir. Vali Gökmen Çiçek eğitim alanında taşın altına bedenini koymakta, bu kronik sorunun giderilmesi için risk almaya hazırlanmakta şu günlerde.
Şehrin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan turizm alanında her gün yeni bir çalışma, proje, toplantı yapılıyor, sürekli değişik konuklar ağırlanmakta şehrimizde. Valilik’te mesai gece geç saatlere kadar halen devam ediyor. 2 yıllık süre zarfında bitkinlik, bıkkınlık, zaaf söz konusu değil.
www.albikere.com isimli alışveriş sitesiyle hem şehrin ürünleri dünya pazarına çıkmakta, hem de Afyon Eğitim Vakfı aracılığıyla yüzlerce öğrenciye burs dağıtılmaktadır.
TÜBİTAK ve TEKNOFEST çalışmaları artık şehrimizde özel önem arzetmektedir. İstiklal Harbi’nin 100’üncü yılı için projeler masaların üzerine serilmekte, gerekli yerlerle gerekli temaslar sürdürülmektedir.
Spor alanında şehrin takımlarının “inişe” geçen ivmesini yeniden “Çıkışa” çevirebilmek için yine kendi şahsi kredibilitesini ve çabalarını ortaya koymakta olduğunu görmekteyiz Vali Gökmen Çiçek’in. Ülkede pek tercih edilmeyen bir spor olan Kano sporunun merkezinin Afyon olabilmesi için çalışılmaktadır.
Gastronomi alanında yapılan çalışmalarda istenen seviye tam olarak yakalanamamış olsa da bu alanda da Vali Gökmen Çiçek’in “lokomotif” görevi yaptığını görmek için özel bir beceriye gerek yok.
***
Tüm bu yapılanlar samimi niyet, üstün gayret olmadan, sırf “desinler” diye yapılacak işler değildir.
Vali Gökmen Çiçek bu şehri seviyor. Bu millete borçlu olduğunun bilincinde, Allah katında da, kul nezdinde de görevinin hakkını vermeye, yarın buradan ayrıldığında eserler bırakıp gitmeye çabalıyor. Şahsi emelleri için çalışmalara köstek olmaya, kara çalmaya çalışanlara bakmayın siz… “Çarşı iti koyun beklemez, çöpte eşinmek ister…” demiş atalarımız.
Bu şehir de Valisi’ni sevmekte, samimi gayretlere “iltifat ve dua” ile katkı sunmaya çalışmaktadır.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER