Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Marketler kazanacak, esnaf malını satamayacak”

Afyonkarahisar Sebzeciler ve Meyveciler

Afyonkarahisar Sebzeciler ve Meyveciler Oda Başkanı Veysel Gök, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 30 Nisan Cuma günü
kurulamayacak olan pazarların bugün kurulacağını kaydetti

 

Sebzeciler ve Meyveciler Oda Başkanı Veysel Gök, dün öğleden sonra Oda da basın toplantısı düzenledi.
“MARKETLER KAR
ORANINI KATLAYACAK”
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) küresel salgınında tam kapanma tedbirlerinin alınmasında Bilim Kurulunun büyük paya sahip olduğunu belirten Oda Başkanı Gök, “Bilinmez mi ki pazarlar kapatılırsa üretici zarar görür, üretici zarar görürse ülke olarak hepimiz zarar görürüz. Marketlerle pazar yerlerimizi defalarca kez kıyaslamalarımız da onların raflardaki ve etiketteki hilelerinden tutun, ürün tazeliğine kadar durum malumdur. Ama pazarda ekonomik fiyat, bol çeşitlilik yerli oluşumuzdan üreticiler olarak bizzat kendi ürettiğimizi pazarlarımızda satmaktayız. Böyle bir konumda hangi durumla kıyas edilebilir? Kaldı ki hava sıcaklığının artması ile bir malın üretimi en az üç kat artacak. Üreticinin malını satabileceği bir tek marketler. Marketlerde tek satıcı olduğu için çok daha ucuza aldığı malı çok daha pahalıya satacak. Yüzde 500- 800 yaptığı karlar yüzde üç bin kar oranlarına çıkacak.” dedi.
“AÇIK PAZARLARIN SAĞLIKLI OLDUĞU YETKİLİLERE ANLATILMALI”
“Ey Bilim Kurulu nasıl olurda açık alan pazarlarda bulaşan virüs kapalı sıkış-tepiş marketlerde bulaşmaz.” diyen Gök, “Bu virüs açık alandan bulaşıyorsa bizde bilelim de evimizde camları açmayıp balkonlara çıkmayalım. Hiç düşündünüz mü? Bedenen sağlıklı düşündüğümüz kadar ruh sağlığımız nereye gidiyor? Ey Ankara’daki küçük esnafın temsilcileri. Üreticilerin temsilcileri federasyonlar, marifet yasaklar geldikten sonra örtü altındaki sebzeleri göstermek değil. Bunu ben biliyorum zaten. Esas marifet pazarlarımızın ne kadar sağlıklı olduğu, olmazsa olmazımız olacağını yetkililere anlatmaktır. Gerekirse her pazara il, ilçe, köyler dâhil en fazla üç beş esnaf vererek her pazarımızı her gün açarız. Devletimizi bilgilendirin. Bilgilendirin ki üreticiler vatandaş ve pazarcılar, ülke zarara uğramasın.” diye konuştu.
Gök, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 30 Nisan Cuma günü kurulacak olan pazarların 29 Nisan Perşembe günü (bugün) açık olacağını sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti