Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Masada Kalmak” için yarışacaklar – Kocatepe Gazetesi

“Masada Kalmak” için yarışacaklar – Kocatepe Gazetesi
“Masada Kalmak” için yarışacaklar

Afyonkarahisar’da bilardo kültürüne katkı sağlamak için yeniliklerden faydalanan Limaj Bilardo Sahiplerinden Enver Mut, yaptığı açıklama da Afyonkarahisar’da ilk kez bu turnuvayı yapacaklarını aktardı.
Limaj Bilardo Masada Kalma (Survival) Turnuvası 22-23-24 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Turnuvanın Survival Oyun Kuralları hakkında bilgi veren Mut, “Oyun 45 dakikalık 2 devre oynanır. Her devre sonunda süre bitmiş olsa bile tüm oyuncular ıstaka haklarını tamamlar. Vuruş süresi 30 saniye olmakla birlikte, her oyuncunun 2 devre için toplam 3 zaman aşımı hakkı vardır. Oyun başlangıç sırası, kura ile belirlenir. 2. devre başlangıcında ise, ilk devrede 1. olan oyuncu dışındakiler yeniden kura çekilerek 2. devre başlangıç sırası belirlenir. İlk devrede 1. sırada başlayan oyuncu 2. Devrede son sırada oyuna başlar. Açılış yoktur, toplar rasgele masaya atılır. 1. oyuncu beyaz, 2. oyuncu sarı, 3. Oyuncu beyaz, 4. Oyuncu sarı top ile oynar. Her oyuncu ilk devreye 30 sayı ile başlar. İkinci devre başlangıcında 30’ar sayı daha eklenir. İlk devrede sayısı eksiye düşen oyuncu, ıstaka sırası geldiğinde iki seçeneği vardır. Ya 2. devrede alacağı 30 sayıyı hemen alır oynamaya devam eder ya da oynamaya devam etmeyerek, o an sayısı kaç ise o sayıda kalır. 2. devrede 30 sayısını alarak karşılaşmaya devam eder. Sırası gelen oyuncu, sayı aldığı zaman hanesine 3 sayı eklenir, diğer oyunculardan birer sayı düşülür. Bu nedenle her sayının 4 sayılık bir önemi vardır. Sayı alamadığı takdirde sıra rakibe geçer.
45 dakikalık 2 devre sonunda sayısı en yüksek olan 2 oyuncu tur atlar. Sayıların eşit olması durumunda en yüksek seriye bakılır. Oda eşit ise penaltı atışları ile sıralama belirlenir. Turnuva başlangıcında gruplar kura ile sonraki turlarda Z sistemi ile belirlenecektir.” dedi.  
Yarışmaya katılım ücreti olmadığını belirten Mut, derece alanlara da verilecek ödülleri açıkladı. Mut, “Katılım ücreti yoktur. Her oyun için masa ücreti ödenecektir. Turnuva sonucunda 1. olan sporcu 31 Temmuz’a kadar saat ücretinden yüzde 50 indirimli, 2. olan sporcu ise 31 Temmuz’a kadar yüzde 25 indirimli bilardo oynama hakkı kazanacaktır.” ifadesine yer verdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi