Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MasterChef yarışmasıyla 60 milyon kişiye Afyon tanıtıldı: Kocatepe’yi Acun Medya istedi

MasterChef yarışmasıyla 60 milyon kişiye Afyon tanıtıldı: Kocatepe’yi Acun Medya istedi

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, MasterChef programının Afyonkarahisar’ın tanıtımına büyük katkı sağladığını söyleyerek, “Program ortalama 40 milyon kişi tarafından izlenildi. İnternet ve tekrar yayınlarla 60 milyon kişiye ulaşıldı. Programın Kocatepe’de çekilmesini Acun Medya istedi” dedi

 

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Basın Yayın Birim Sorumlusu Ahmet Çoban, personel Şükrü Çubuk Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Belediye heyetini Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ve Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın ağırladı. Gazetenin 56. yıldönümünü kutlayan Akar, “Yıllardır beğeni ile takip ettiğimiz Kocatepe gazetemizin 56. yıldönümünü tebrik ediyoruz. Basın camiasında farklı bir yeri bulunan ve büyük çoğunluğa örnek olan, personel fabrikası konumunda bulunan gazetemize Allah nice basın ahlakına uygun 56. yıllar nasip etsin.” dedi.
Belediye tarafından düzenlenen Zafer Haftası etkinlikleri hakkında da bilgiler veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, ayrıca Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen MasterChef yarışmasının detaylarını da anlattı.
“ZAFER HAFTASI BOYUNCA
BİR DİZİ ETKİNLİK YAPILDI”
Zafer Haftası boyunca bir şey yapılmadığı tarzında eleştirilerin olduğunu kaydeden Akar, Belediye’nin Zafer Haftası boyunca da bir dizi etkinlik yaptığını ifade ederek, “Zafer Haftası boyunca yaşanan pandemi sürecine uygun bir çok etkinlik düzenledik. Bu kapsamda; sosyal medya üzerinden Zafer Haftası temalı Türk Sanat Müziği Konseri gerçekleştirildi. Zafer Haftası Pickleboll Turnuvası ve ödül töreni ile sahalarının açılış töreni gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra Afyonkarahisar’da kamp yapan Göztepe, Menemen, Ankaragücü gibi takımlarla “Zafer Kupa Futbol Turnuvası” düzenlendi.” şeklinde konuştu.
“KOCATEPE ÇOK
İSABETLİ OLDU”
İhsah Akar, programın Afyonkarahisar çekimleri için MasterChef yetkililerine 8 ayrı yer önerdiklerini ancak Acun Medya’nın programın Kocatepe’de çekilmesini istediğini dile getirerek, “MasterChef’ programını Ekim ayında da yapabilirdik. Ama biz istedik ki Zafer Haftası’na yetişsin. Onlar da Kocatepe’yi öngördüler. İzinleri de kendileri aldılar, çok da uygun oldu.” diye konuştu.
“YURT DIŞINDAKİ
AFYONKARAHİSARLILAR’DAN DUYGU DOLU MESAJLAR ALDIK”
MasterChef programının ardından aldıkları mesajların kendilerini duygulandırdığını ifade eden Akar, “Bilindiği üzere reyting değerleri farklı yöntemlerle ölçülüyor. MasterChef programı ise ülke genelinde en çok izlenen yapımlardan biri. İzlenme oranları edindiğimiz bilgilere göre 40 milyon üstünde ama tekrar yayınlar ve internet ortamıyla birlikte bu rakam 60 milyonu geçti. Bu büyük bir rakam. Yaz mevsiminde insanların evlerinde oturup programı izlemesi önemli bir şey. Programın ardından bizi duygulandıran konularda oldu. Yurt dışındaki, il dışındaki Afyonkarahisarlılar’dan duygu dolu mesajlar aldık. Gurbete olan bir kızımız belediyemizin sosyal medya hesabına yorum yazmış, ‘Yıllar sonra Afyonkarahisar ile ilgili güzel bir çalışma oldu, gözlerim yaşardı. Neredeyse ağlayacaktım.’ diye. Bu Afyonlu olma bilincini de artırdı.” dedi.
“BURSA VE BALIKESİR’E
GASTRONOMİ ALININDA DANIŞMANLIK HİZMETİ
VERİYORUZ”
Bir çok olumlu eleştiri aldıklarını ifade eden Akar, Bursa ve Balıkesir’e gastronomi alanında danışmanlık hizmeti verdiklerini söyleyerek, “Hatay Belediyesi’nden gastronomi biriminden arkadaşlar aradılar bizi. ‘Güya biz sizden iki yıl önce gastronomi de marka şehir olduk. Siz bizi kurumsal olarak, tanıtım olarak, pr olarak geçtiniz. Nasıl başardınız diye sordular.’ İkinci husus biz Belediye Başkanımızın ve Valimiz’in de izni dahilinde Bursa ve Balıkesir Valilikleri’ne gastronomi dosyasında danışmanlık hizmeti veriyoruz. Biz Bursa ve Balıkesir’den ölçek olarak daha küçük bir iliz. İnşallah Gastronomi Konağı’nı açtığımızda, tefrişatımız da kısa bir zaman da bitecek. Tarihi İzmir İstasyonu’nun etrafındaki, interland bölgesindeki binalarında bize geçişi tamamlandı. Geçen hafta Devlet Demiryolları bize tahsis etti. Orada Gastronomi Marka şehir için atölyeler var. Aşçılık eğitimleri için bir şeyler düşünüyoruz. Belediye’nin sosyal eğitim tesisleri olarak devam edecek. Biz unvanı alalı henüz bir yıl olmadı. 31 Ekim 2019’da aldık. 11 aylık sürede geldiğimiz nokta ortada. UNESCO Milli Komitesi Başkanı Öcal Bey ile sürekli temas halindeyiz. Online eğitimler, bilgilendirmeler oluyor. Öcal Bey ‘Biz sizi takip ediyoruz. Güzel işleriniz var.’ diyor. Biz Öcal Bey’i davet ettik. Pandemi bittiğinde geleceğini söyledi. UNESCO ile mailleşiyoruz. Denetlenmeyen bir süreç değil bu. Haftalık, aylık raporlarımız oluyor. Şu aşamadayız, şu süreçteyiz diyoruz. UNESCO Milli Komitesi’nin istediği bir şey var. Gastronomi de başka bir şehir ile kardeş şehir olup bir şeyler yapın diyorlar. Biz şimdi Parma ve Tenerife’ye davette bulunduk. Onlardan haber bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
“TOPLAMDA 76 GIDA İLE İLGİLİ BAŞVURUMUZ OLACAK”
Afyonkarahisar’ın 12 gıdada coğrafi işaretinin olduğunu, 32 başvuru yaptıklarını, 32 de başvuru yapacaklarını belirten Akar, “UNESCO marka şehir unvanını bize verirken sürdürülebilirlik noktasına çok dikkat etti. Bu şu demek, mesela biz teknolojik sera üretiminde ilk üçteyiz. Gıda stoku ve sürdürülebilirliği açısından çalışmalarımızı hem rapor olarak sunduk hem de yüz yüze anlattığımız için biz Adana’yı finalde geçtik. 12 tane coğrafi işaretimiz var, 32 tane yeni başvurumuz var, onların askı süresi bittikten sonra 32 tane daha yeni başvuru yapacağız. Toplamda 76 tane gıda ile ilgili başvurumuz olacak. Antep’in 10, Adana’nın 9. başvurusu var.” diye konuştu.
“COĞRAFİ İŞARET
ALMAK BİR YIL SÜRER”
Bir gıda ürününün coğrafi işaret alması için çeşitli süreçlerden geçtiğini ve sonra yaklaşık bir yıllık süreyi tamamlaması gerektiğini anlatan Akar, “Biz kurumsal gidiyoruz, mütevazi gidiyoruz ama dev adımlarla, sağlam adımlarla gidiyoruz. 76 adet gıda ürününün coğrafi işaretini alabilmek bir mesele. Bunlar hemen olmuyor. Bir gıda ürününün Afyon’a has olduğunu uzun uzun anlatıyorsunuz. İlibada dolması, biz bunu bizim diye anlatmıyoruz. Diyorlar ki belgeleyin. Bundan 70 sene önce de ilibada dolmasının Afyonkarahisar’da yapıldığını ilgili mercilere anlatıyoruz. Mesela mercimekli bükmeye başvurduk diyelim. Onun coğrafi işareti şu demek; Afyon’da yetişen mercimekten pişirilip, Afyon’a has bir hamur tarzı ile yapıldığı, çünkü birbirine benzeyen hamur türleri çok. Bu basit bir süreç değil. Bir gıda ürünün coğrafi işaret alması yaklaşık bir yıl sürer. İnceleme, askıda kalma, değerlendirme süreci ve bir de itiraz süreci var.” dedi. >> Burak AYDIN’ın Haberi