Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Masterler Ligde mücadele edecek – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Masterler Ligi kurulması
Masterler Ligde mücadele edecek

Afyonkarahisar Masterler Ligi kurulması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Masterler Ligi’ne isim sponsoru olmak isteyen firmaların Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na (ASKF) başvuruda bulunabilecek.
Afyonkarahisar’da Masterler Ligi kurulabilmesi için geçtiğimiz günlerde ASKF Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Türkiye Spor Yazarları Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nadir Güzbey, İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, ASKF Başkan Yardımcıları Nurettin Akşab, Orhan Ergüven, ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün, ASKF Mali Sekreteri Mehmet Temur, Zafer Masterler Derneği’nden Ali Güneş, Mustafa Oğuz, Gurban Hava, Afyonkarahisar Masterler Derneği’nden Kamil Altınkaya, Mahmut Akçin, Afyonspor Masterler Derneğini temsilen Halil Akbulut, İsmail Aladaş, Şeker Masterler Derneği’ni temsilen Ömer Çavlan, Mustafa Arslan, Çobanlar Masterler Derneği’nden Ahmet Eşgin, Serkan Buldan, Şuhut Masterler Derneği Yetkilisi Ziynettin Gök, Kocatepe Masterler Yetkilisi İsmail Altıntepe ve Sinanpaşa Masterler Yetkilisi Mustafa Kaya katıldı.
MASTERLER LİGİ’NDE
11 TAKIM YER ALACAK
Toplantılara katılamayan Bolvadin ve Dinar Masterleri ile birlikte 11 takımın katılımı ile düzenlenmesi planlanan Afyonkarahisar Masterler Ligi’nin Yürütme Kurulu Alişan Akgün, Mustafa Oğuz, Halil Akbulut, Ömer Çavlan ve Ahmet Eşgin’den oluştu.
Masterler Ligi’nin oluşumu ile ilgili açıklama yapan ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün şunları söyledi: “Mevcut takımların dışında masterler derneği statüsünde olmayan ve masterler takımını oluşturan kişi, kurum ve kuruluşlarda lige katılabilecek. Takım listeleri maksimum 25 kişi olacaktır. Devre arasında hiçbir master takımında oynamayan 5 kişi daha listeye dahil edilecektir. Sezon boyunca takımlar arasında sporcu alışverişi olmayacaktır. Kura çekiminden önce takımların sorumlusu, lisans evraklarını  Masterler Ligi Yürütme Kurulu’na teslim edeceklerdir. Yürütme Kurulu lisans defteri hazırlayarak ve onaylayarak lisans defterini kulüp sorumlularına teslim edecektir. Maçlarda lisans defterinde adı geçen sporcuların haricinde oyuncu oynatılmayacaktır. Ligin ikinci yarı başlangıcından önce her takım beş sporcu eklemesi yapabileceklerdir (25+5= 30). Sporcular yeni lisanslanmış sporcular olacaklardır. Eklenecek sporcular Masterler Yürütme Kurulu tarafından lisans defterlerine ekleneceklerdir.
Düzenlenen Ligde sezonu birinci sırada bitiren takıma şampiyonluk kupası, en centilmen takıma, oyuncuya, gol kralına ve en iyi kaleciye plaket, katılan takımlara katılım plaketi verilecektir. Lige başvuru 10 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecektir. Böyle bir ligin oluşmasındaki amaç, Afyonkarahisar masterleri olarak birlikteliğimizin, arkadaşlığın pekişmesine ve gelişmesine hep birlikte katkıda bulunmaktır.”