Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mavi Gök, Yeşil Yaprak projesi tanıtıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
Mavi Gök, Yeşil Yaprak projesi tanıtıldı

Hürriyet İlköğretim Okulu’nda öğrenci velilerine yönelik geri dönüşümle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılan “http://m.kocatepegazetesi.com/”Mavi Gök, Yeşil Yaprak”http://m.kocatepegazetesi.com/” projesine katılan Hürriyet İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin ardından veliler de bilgilendirildi. Rehber öğretmen Vedat Işık, toplantıda velilere çöp ile geri dönüşebilen objeler arasındaki farkları anlattı.
Ailelere yönelik toplantı
Proje kapsamında öğrencilerin olduğu kadar ailelerin de çevre bilinci kazandırılmasının proje ile amaçlandığını kaydeden Işık, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla evlerdeki geri dönüştürülebilir atıkların çöp olarak atılmaması ve ayrı poşetlerde gerekli yerlere ulaştırılması amacıyla öğrencilerimizin ailelerine yönelik bir toplantı düzenledik. Proje ile hem öğrencilerimiz de hem de velile-rimizin çevre ve geri dönüşüm bilincini artırmayı planlıyoruz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Beyaz bayrak verilecek
Projeye Hürriyet İlköğretim Okulu’nun da katıldığını dile getiren Işık, başarılı bulunan okulların MEB’in “http://m.kocatepegazetesi.com/”Beyaz Bayrak”http://m.kocatepegazetesi.com/” projesinde olduğu gibi bir bayrak ile ödüllendirileceğini ifade etti.Okul Müdürü Hesna Çetin ise, projeye katılan okulların atıklar ve geri dönüşüm, okulun görünümü ve kirli-liği önleme tedbirleri ile çevre eğitimi olmak üzere toplam 3 kategoride değerlendirileceğini belirterek, ölçütlere göre 29 soru üzerinden yapılacak değerlendirme sonucunda başarılı bulunan okulların ödüllendirileceğini söyledi.
40 okul başvurdu
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “http://m.kocatepegazetesi.com/”Mavi Gök, Yeşil Yaprak”http://m.kocatepegazetesi.com/” projesine Afyonkarahisar’dan 40 okul başvurdu. En fazla başvuru ise 24 okul ile Çay ilçesinden gerçekleşti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti