Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz”

“Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz”

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan, Mısır, Suriye, Doğu Türkistan ve
Filistin zindanlarındaki Müslümanların özgür kalıncaya kadar sesi ve çığlığı olacaklarını ifade etti

 

Memur-Sen üyeleri, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla açıklama yaptı. Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mustafa Arslan, sendika binasında bir araya gelen Memur-Sen üyeleri adına yaptığı açıklamada, ABD’den Rusya’ya Çin’den AB’ye kadar küresel emperyalizm, insanlığa ve özelde İslam dünyasına karşı acımasız bir savaş yürüttüğünü söyledi.
“66 ÜLKEDE SAVAŞ VE ÇATIŞMA YAŞANIYOR”
Küresel emperyalizm nedeniyle küresel yoksulluk ve açlığın büyürken, iç savaşlar ve insani krizlerin derinleştiğini belirten Arslan, “Bugün dünyada 66 ülkede savaş ve çatışma yaşanırken ölen her 4 kişiden 3’ünü siviller oluşturuyor. 2018’de savaş ve çatışmalarda 12 binden fazla çocuk yaşamını yitirdi. Birleşmiş Milletler’in (BM) tespitlerine göre geçen yıl ölen ve yaralanan 24 binden fazla çocuğa karşı ağır hak ihlallerinin nedeni, çocukların savaşçı olarak kullanılması, cinsel şiddete maruz kalması ve hastane ya da okullara saldırılar düzenlenmesidir. Emperyalizmin kurduğu ya da koruduğu terör örgütlerinin saldırıları sonucunda 2018’de 16 bin kişi yaşamını yitirdi. Nitekim PKK/YPG’nin de, DEAŞ’ın da arkasında bu güçler var. Dünyada açlık, yoksulluk ve savaşlar nedeniyle 70 milyon insan mülteci durumunda yaşıyor.” dedi.
Emperyalizmin sömürü düzenine karşı direniş ateşini her koşulda harlamayı sürdüreceklerini dile getiren Arslan son olarak, Mısır, Suriye, Doğu Türkistan ve Filistin zindanlarındaki Müslümanlar özgür kalıncaya kadar mazlumların sesi, çığlığı olacaklarını da kaydetti.