Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MCG Çakmak Marble Hotel, yeni yüzüyle 1 Kasım’da açılıyor

MCG Çakmak Marble Hotel

MCG Çakmak Marble Hotel Genel Müdürü Ebubekir Önder, pandemi sürecinde 7 ay boyunca ara verdikleri hizmet kesintisinden sonra otelin yepyeni bir yüzle, hijyen anlayışına uygun şekilde hizmetlerini güncellediğini söyledi. Önder, MCG Çakmak Marble Hotel olarak “nerede kalmıştık” diyerek 1 Kasım 2020 tarihi itibariyle, üstün hizmet anlayışı ile huzuru ve konforu bir arada sunarak misafirlerini bu huzurlu ortamda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ve kapılarını yeniden misafirlerine açacaklarını belirtti

 

Yeni tip koronavirüs salgınında verilen zorunlu aradan sonra MCG Çakmak Marble Hotel, yenilenen yüzü ve sürekli güncellenen hizmet anlayışı ile 1 Kasım 2020 tarihinde kapılarını tekrar yerli yabancı misafirlerine açacak olmanın heyecanını yaşıyor. Otelde hummalı bir hazırlık sürdürülürken güncellenen hizmet anlayışı doğrultusunda damak tadı noktasında sürpriz var. MCG Çakmak Marble Hotel Genel Müdürü Ebubekir Önder ekip olarak büyük bir heyecanla yürüttükleri hazırlık sürecini gazeteniz Kocatepe okurları için anlattı.
İLK HEDEF YABANCI TURİST
Ebubekir Önder, 1 Kasım 2020 tarihinde misafirlerine kapılarını açmaya hazırlanan MCG Çakmak Marble Hotel’de heyecanlı ve hummalı bir hazırlık yapıldığını söyledi. Önder, “Otelimizin faaliyetinepandemi dolayısıyla 31 Mart 2020 tarihinde ara verdik. Yeni normalleşme sürecinde otelimizi tekrar hizmete açmaya karar verdik. 1 Kasım 2020 Pazar günü itibariyle kapımızı değerli misafirlerimize açıyoruz. Aynı zamanda turizm sektörüne yatırımlarımız da devam ediyor. Bu yatırımlarla ilk hedefimiz yabancı misafirlerin tercihi olabilmektir. Ülkemize ne kadar çok yabancı turist çekebilirsek o kadar çok döviz girdisi kazandırmış olacağız. Bu konu ile alakalı çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” dedi.
REVİZYONDA PANDEMİ
KOŞULLARI ESAS ALINDI
“Biz otelimizin kapısını 1 Kasım 2020 Pazar günü itibariyle açacağız. Ama bu revizyon sürecinde pandemi koşullarına göre güncel bir revizyon gerçekleştiriyoruz.” diyen Önder, “Güncel revizyonla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yeni hizmet düzeninde ilk önce misafirimiz otelimizin kapısından girdiği andan itibaren bagajlarına dezenfekte edilecek. Resepsiyonist kısmına gelen misafirimiz tek kullanımlık kalem ve hijyen kiti verilecek. Misafirlerimiz odalarına belboy eşliğinde çıkarıldıktan sonra gerekli önlemlere riayet edilerek sosyal mesafe çerçevesinde hizmetler devam edecek. Elbette sosyal mesafeye dikkat edildiği kadar yüz maskesi kullanımına da özen gösterilecek.” diye konuştu.
HER ŞEY GÜVENLİ KONAKLAMA İÇİN
Pandemi sürecinde güncellenen yeni hizmet anlayışında MCG Çakmak Marble Hotel’de pek çok şeyin tek kullanımlık hale getirildiğini belirten Önder, “Her misafirimiz otelden ayrıldıktan sonra önceden 50 derece de yıkanan nevresim, çarşaf v.s bundan böyle pandemi nedenli 80 derecede yıkanacak. Sözün özü MCG Çakmak Marble Hotel’de pandemi sürecinde ve sonrasında güvenle konaklamak mümkün. Otelimizin kapasitesi 114 odadır. 228 kişiyi Covıd-19 sürecinde güvenle konaklatama bilme limitimiz var. Hazırlık sürecinde eğitimden geçen 50 personelle bu süreçte hizmet vermeyi planlıyoruz. Personelimiz normal hizmet içi eğitimlerin yanı sıra pandemi ve sağlıkla ilgili eğitim süreçlerini de tamamladı. Misafirlerimize etkin hizmet ve iletişim kurulması için eğitim kalitemizi de bu süreçte yükselttik.” şeklinde konuştu.
PERSONEL RUTİN MUAYENEDEN GEÇİYOR
Otel bünyesinde bir doktor ve bir sağlık personelinin hizmet verdiğini ifade eden Önder şöyle konuştu: “Doktorumuz tüm çalışanlarımızı her hafta rutin olarak muayeneden geçirmektedir. Personelimizin mesai başlangıcından mesai bitimine kadar sürekli ateşleri ölçülüp, yüz maskesini gerektiği gibi kullanım, değiştirme hususunda gereken telkinler yapıldı. Sosyal mesafe hassasiyeti de azami düzeyde uygulanıyor. Çamaşırhanemizde tüm personelimizin kıyafetleri her gün yıkanıyor.”
HES KODU UYGULANACAK,
ÜÇ PANDEMİ ODASI HAZIRLANILDI
Ebubekir Önder, İçişleri Bakanlığı’nın 81 vilayete gönderdiği kararnamelerle, İl Hıfzısıhha Kurulunun aldığı kararlar çerçevesinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasının MCG Çakmak Marble Hotel’de uygulanacağını söyledi. Önder, “Sağlık çalışanlarımız pandemi sürecinde uyması gerektiği kuralları tüm misafirlerimize girişi esnasında aktaracak. Sağlık Bakanlığı’nca devreye sokulan HES kodu uygulaması elbette otelimizde de uygulanacaktır. Girişte tabletten kare kodu okutup misafirimizin uygunluk durumuna göre otelimize kabulünü planlıyoruz. Otelimizde üç tane pandemi odası hazırladık. Bu üç odamızda da ayrı ayrı güçlü koruyucu maskeler vehijyen kiti olacak. Tek kullanımlık buklet malzemeleri adı altında ne gerekiyorsa bu yönde hazırlıklarımızı tamamladık. Bu malzemelere tüm odalarda yer verilecek. Bu konuyla ilgilenecek bir personelimiz hizmet verecek. Bu gereksinimler için personelimiz sürekli misafirlerimize yardımcı olacaktır.” dedi.
RESTORANDA SOSYAL
MESAFE KURALLARI ESAS
Yeni normalde kontrollü sosyal hayat kapsamında restoran hizmetlerinde de güncellemeler yaptıklarını anlatan Önder şunları kaydetti: “Bu hususta da gerek aşçı başımız gerekse ilgili birim müdürümüz çalışmalarını sürdürüyor. Restoran bölümünde de tabii ki sosyal mesafe kurallarına göre misafirlerimizi ağırlayacağız. Normal şartlarda restoranımızın150 kişiyi ağırlayabilme kapasitesi var. Ancak pandemi sürecinde biz bu kapasitenin yüzde 50’den istifade edeceğiz. Misafirlerimizi en az 1,5 metre sosyal mesafe aralığında ağırlayacağız. Pandemi de misafirlerimizin sağlıkları nedeniyle açık büfemiz devre dışı kalacak.”
KALE MANZARASIYLA
MUHTEŞEM LEZZETLER
Ebubekir Önder, MCG Çakmak Marble Hotel’inyenilenme sürecinde ki özel hizmeti kapsamında “MCG Castle Restaurant”ın muhteşem Karahisar Kalesi manzarasında steakhouse lezzetler sunacağını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bu yeni bir projedir. Karahisar Kalesi’nin tabii güzelliği eşlinde Afyonkarahisar’ın en iyi şehir manzarası yanında ‘Kale’ ismini ön plana çıkardık. Yürüyüş mesafesinde ulaşım kolaylığıyla en iyi konuma sahip bir otel olarak damakları şenlendirecek,steakhouse lezzetler usta ellerden çıkacak. Gerek şehir dışından gerekse yurt dışından gelen tüm misafirlerimizi ağırlayacağız. Afyonkarahisar’ımızınkültürelve gastronomiyle alakalı lezzetleri sunacağız. Ayrıca tüm Türkiye’nin yemek çeşitlerini mutfağımıza kazandırmak niyetindeyiz. İfade ettiğim şekliyle hem iç hem dış turizme hitap ederek ülkemize, şehrimize ciddi katkılar vermeyi amaç edindik. Burada ki önemli nokta Afyonkarahisar’ımızı daha iyi tanıtabilmektir. Karahisar Kalemizin geçmişini, tarihini iyi bir şekilde sunabilmektir. Evet misafirlerimiz Kale’ye çıkıyorlar,ama Kale manzarasını daha iyi nerede seyredebileceğini arıyor. İşte bu noktada otelimizin ‘CastleRestaurant’ı devreye girecek. Öte yandan halkımızın misafirlerine ikramda bulunabilecekleri, eşiyle, ailecek nezih bir ortamda özel lezzetleri tadabileceği bir ortam oluşturmanın memnuniyetini şimdiden hissediyoruz.”
SOSYAL MEDYA ETKİN KULLANILACAK
MCG Çakmak Marble Hotel’in sosyal medya mecrasında da aktif bir yol alma niyetinde olduğunu belirten Ebubekir Önder, “Gerek şehrimizin tanıtımı, gerek yeniye ve değişime açık yüzüyle kaliteli hizmeti şiar edinen otelimizin tanıtımı için sosyal medyayı en etkin ve aktif şekilde kullanacağız. Her anlamda çok yönlü, etkili, yeterli hizmetleri heyecanla, şevkle sunmak için ekip olarak gün sayıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
>> Haber: Burcu AYDIN / Fotoğraflar: Burak AYDIN

 

ÇOCUKLAR İÇİNDE
HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Çocuklu ailelerin de gönül rahatlığıyla MCG Çakmak Marble Oteli tercih edebileceklerini belirten Önder, “Çocuklu misafirlerimiz gönül rahatlığıyla otelimizi tercih edebilirler. Çocuk oyun alanlarımız mevcut. Aileler çocuklarıyla birlikte iyi vakit geçirip, dinlenme imkanını otelimizde bulabilecekler. Emin olsunlar sağlıklı ve güvenli bir ortamda çocuklarını emanet edebilecekleri ehil kişilerden hizmet alacaklar. Akla gelen her türlü önlemi bu hususta da aldık. Çocuklarımızın oyun alanı sürekli dezenfekte edilecek. Sağlık personelimizin bu konu hakkında çok iyi çalışmaları sözkonusudur. Çocuklarımız sağlıklı bir ortamda hoşça vakit geçirecekler.” diye konuştu.

 

AFYON MERMERİ ÖNE ÇIKACAK
Afyonkarahisar mermerini etkin şekilde tanıtacaklarını dile getiren Önder, “Bizim ismimiz doğal olarak MCG Çakmak Marble Hotel. Marble kısmı asıl geldiği mermercilik sektörüne vurgudur. Dışarıdan gelecek misafirlerimizin beğenisine sunmak üzere Afyonkarahisar’ımızın mermerine otelimizde yer vermeyi planladık. Otelimizi mermer hediyelik eşyalarla donattık.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti