Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis’i yoğun gündem bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Meclis’i yoğun gündem bekliyor – Kocatepe Gazetesi
Meclis'i yoğun gündem bekliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugünün Türkiyesi’nin sivil, demokratik ve çoğulcu bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu söyledi

Gül, yeni yasama yılının açılışı dolasıyla TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, anayasaların yazıldıkları dönenin ruhundan ve koşullarından etkilendiğini belirterek, “1982 Anayasası o yılların Türkiyesi’nin anayasasıdır. Dahası, millet iradesine kısıtlama getiren bir müdahalenin ardından, o dönemin şartlarının oluşturduğu kadrolar tarafından hazırlanmıştır. O günden beri hem iç hem dış siyasette muazzam gelişmeler yaşanmıştır. Yaşanan gelişmelere Türkiye’nin ayak uydurabilmesi için, bugüne dek yapılan değişiklikler maalesef Türkiye’nin ihtiyacı olan yeni anayasa talebini tam olarak karşılamamaktadır.” dedi.
Gül, bugünün Türkiyesi’nin sivil, demokratik ve çoğulcu bir anayasaya ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, “Bunun zamanlamasına siyaset kurumu karar verecektir. Fakat Cumhurbaşkanı olarak, bu ihtiyacı tekrarlamak, yapılacak yeni anayasının, toplumun bütün beklentilerine yer verecek bir katılım ve ortak anlayışla çıkarılması gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu çerçevede yeri yasama yılının, yeni anayasa tartışmalarına yer vermesini, sivil toplum kuruluşlarından siyasi partilere, geniş bir tartışma imkanı ve alanı oluşturması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu. TBMM Bakanı Mehmet Ali Şahin, Meclis’i önümüzdeki dönemde yoğun bir gündemin beklediğini belirtti. TBMM’nin 23. dönem 85 yasama faaliyeti yılı dolayısıyla Genel Kurul’da milletvekillerine hitap eden Şahin şunları ifade etti:
“90 yıldır milletimizi gururla temsil eden yüce Meclisimizin yeni yasama yılını açıyoruz. Demokrasimizin kalbi açıldığından beri yaptığı verimli çalışmalarla halkımızın her zaman umudu olmuştur. Meclisimiz yapacağı çalışmalarla güven kaynağı olmaya devam edecektir. Yüce meclisimiz son 2 dönemdir 5. yasama yılında da çalışabilmektedir. Türkiye daha önceki çoğu dönemlerde 5. yasama yıllarında alınan erken seçim kararlarıyla hiç çalışamamış, ya da kısa süre çalışmıştır. Artık seçimler zamanında yapılıyor. Bu da ülkedeki siyasi istikrarın en önemli göstergesidir. Milletimizin demokratik olgunluğunun gücüdür bu. 23. dönemin son yasama yılına başlarken gündemimiz yoğun. Genel kurul gündemimizde bekleyen 135 kanun teklifi var. 2011 bütçesi bu ayın ortalarında Meclis Başkanlığı’na sunulacak.” (Cihan)