Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis’in gündemi yine “güzergah” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Meclis'in gündemi yine “güzergah”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında, güzergah tartışması yaşandı. Şubat ayındaki Meclis toplantısı kadar gergin olmayan tartışma, Bayındırlık minibüs hattının Yeni Hastane’ye kadar uzatılması kararından sonra çıktı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı, Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis’in öne çıkan maddeleri arasında Özel Halk Otobüsü’nün Uydukent-Bayındırlık güzergahları ile ilgili düzenleme ve Bayındırlık minibüs hattının Yeni Hastane’ye kadar uzatılması yer aldı. Halil İbrahim Baykara’nın güzergah teklifi ise incelemeye devam edilmesi istemiyle komisyona sevk edildi.
Bayındırlık minibüs hatlarının son durağının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olduğunu, bu noktadan sonra Yeni Hastane’ye bir buçuk kilometrelik bir mesafe kaldığını belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Harbiş’ten gelen vatandaşımız Bayındırlık İl Müdürlüğü’ne kadar gelecek, bir buçuk kilometre için başka bir araca binip yeni hastaneye gidecek. Yeni hastane açıldı, burada güzel rant var deyip yeni hastaneye hat tahsis etmedik. Önceliğimiz trafik, önceliğimiz halkın menfaati” dedi.

Bayındırlık, Hastane’ye kadar
Bunun üzerine MHP grubundan Halil İbrahim Baykara söz alarak, trafikte köklü bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini hatırlattı. Baykara, “Mavi Hastane’ye gitmek isteyen vatandaş, her mahalleden nasıl gidecek?” diye sordu. Çoban bu soruya “Biz Bayındırlık hattını, Yeni Hastane’nin yakınına kadar gittiği için uzatıyoruz” yanıtını verdi. AK Parti grubundan Hüseyin Şehitoğlu da bu maddede söz alarak bir Bayındırlık minibüs şoförünün, yaşlı bir kişiyi Yeni Hastane’ye kadar götürdüğü için şiddete maruz kaldığını iddia etti. Halil İbrahim Baykara, Şehitoğlu’nun sözlerinin ardından tekrar söz aldı ve şöyle konuştu:
“3 ayımı proje için harcamışım. Kafa yormuşum. Herkes proje sunsun. Herkes elini taşın altına koysun. Hangisi uygunsa onu kabul edelim. Köklü bir şey yapalım. Sahipata’daki insan da Mavi Hastane’ye gitmek istiyor, ne yapacak?”
“Tureks’e binerse gider…”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Baykara’nın bu sorusunu “Tureks’e binerse tek biletle gidiyor” şeklinde yanıtlayıp sözü Özel Halk Otobüsü firması Şanlı Ulaşım A. Ş, Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı’ya bıraktı. Şanlı, günde bin 200 kişinin tek biletle aktarma yaptığını kaydetti.
362 minibüs hatırlatması
MHP grubundan Halil İbrahim Baykara, Özel Halk Otobüsü’nün tek emsal olarak gösterilmesini eleştirerek “Burada sadece Tureks mi var? Sadece Tureks yok. 362 tane de minibüs var. Ben kimsenin tarafı değilim, köklü bir çözüm bulunmalı” dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “Çavuşbaş’tan, Uydukent’ten Mavi Hastane’ye gidecek kişi, iki minibüse binecek, başka çaresi yok” diye konuştu.

Modern bir şehir için ekipman şart

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde iş makinesi ve araç alınması için İller Bankası’ndan borç alınması ve bunun için sözleşme imzalaması maksadıyla Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verildi. Çoban, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Afyon’u modern bir şehir yapacaksak, altyapı ve üstyapı sorunlarını bitireceksek ekipmanlarımızı artırmak zorundayız. Bu kış bize tekrar ilave iş makineleri almamızı bir noktada zorunlu kıldı. Mesela biz asfaltı daha önce insan gücüyle ya da iş makineleri ile kazıyorduk. Ama bu işi yapan modern asfalt kazı makineleri var. Üstelik bu makinelerin kazıdığı asfaltlar da alt temel malzemesi olarak kullanılıyordu. Bizim iş makinesi ile kazıdığımız asfaltlarsa kullanılmıyordu” ifadelerini kullandı.

Geçmiş olsun

Afyonkarahisar Belediye Meclis üyesi Selcen Hıdıroğlu, uzun süredir ilk kez Belediye Meclisi toplantısına katıldı. Başında bir boneyle toplantıya gelen Hıdıroğlu, kanser hastalığına yakalandığını, kemoterapi tedavisi dolayısıyla saçının döküldüğünü söyledi. Moralinin yerinde olduğu gözlenen Hıdıroğlu’na Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da “Hoşgeldiniz” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti