Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis’te cevap gerginliği – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Meclis’te cevap gerginliği

MHP Grup Başkanı İsa Çağa, İl Çevre Orman Müdürü Hidayet Şen ile arasında süre gelen cevap krizi nedeniyle tepkisini meclis kürsüsünden dile getirdi. Çağa ile Meclis Başkanı Salih Sel arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı

Sel’den yüz yüze konuşun önerisi
İl Genel Meclisi (İGM) MHP Grup Başkanı İsa Çağa, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nde bazı çalışanların vatandaşa kötü muamelede bulunduğunu ve bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. İl Çevre Orman Müdürü Hidayet Şen’in konuyla ilgili yaptığı açıklama sonrası Çağa, meclis kürsüsünden Şen’e karşılık verdi. 3 Kasım 2010 tarihinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nde yaşadığı olayları meclis üyelerine ve müdürlük personeline anlattığını hatırlatan MHP Grup Başkanı İsa Çağa; “Maalesef cevabın burada değilde 10 Kasım günü basından bazı gazetelerde üslubu bozuk şekilde öğrendim. Bizim yerimiz İl Genel Meclisi’dir. Sayın Çevre ve Orman Müdürü Hidayet Şen neden buraya gelip de cevap verme zahmetinde bulunmamıştır?” sözlerinin ardından İGM Başkanı Salih Sel, İsa Çağa’ya konuyla ilglii kişileri meclise çağırarak konunun aydınlatılması gerektiğini Hidayet Şen’in mecliste olmadan konuşulmasının uygun olmadığını söyledi. Salih Sel, Çağa’ya söz vermeden önce konuyla ilgili olarak basına yazılı bir açıklama yapılmasının daha uygun olacağı uyarısında da bulunmuştu.
“Cevabı neden basına veriyor?”
İsa Çağa sözlerine şöyle devam etti: “Yaşadığım olayda Bolvadin İl Genel Meclisi üyesi Derviş Aynacı da vardı buraya gelseydi ona da sorabilirdi. Gazete de yazdığı gibi ben müdürden neden kaçayım? Vatandaşların hakkını savunmak kaçmayı gerektiren bir sebeb midir? Telefonlara çıkmıyor diye açıklamada bulunmuş, telefona cevap verdiğimde Dinar İGM üyesi İbrahim Acar yanımdaydı. Kendisine de sorabilirsiniz. Telefonda da ben Müdür Bey’e memurların ekmeği ile oynanam sizin benim işimi görmesi için yönlendirdiğiniz kişi ile aynı olayı İbrahim Bey’in tanıdığı da yaşamış. Telefonu kapatmadan İbrahim Bey’de yakınının yaşadığı olayı anlattı. Sayın Hidayet Bey’i 10 Kasım günü telefonla aradım. Kendisi bu açıklamayı Valilik kanalıyla yaptığını söyledi. Sayın Valime soruyorum basına verdiğiniz evrakları incelediniz mi? Bende memurluk yaptım. Ekleri düzenlenen hiçbir evrağın tarihi eklerin tarihinden önce atılamaz. Bu keşmekeşlik dikkatsizlik değil de nedir? İmzaladağı evrağın tarihine bakmayan Hidayet Şen Bey’in yapmak istediği nedir anlam veremiyorum. Müdür Bey çok mu uzakta da basın aracılığıyla verme ihtiyacını duyuyor? Gelsin cevabını meclis üyesi arkadaşlarımın önünde bu kürsüden versin.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti