Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Medeniyetin kalbi Afyon’da “Klasik Müzik Festivali” başlıyor

10 gün boyunca sürecek
Medeniyetin kalbi Afyon'da “Klasik Müzik Festivali” başlıyor

10 gün boyunca sürecek olan festivalde, dünyaca ünlü sanatçılar, klasik müzik dehaları, edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimlerinin yer alacağı etkinlikte, bu yılın sürpriz konuğu ise edebiyat dünyasının önde gelen ismi Ahmet Ümit olacak.
Bu yıl, Afyon ve Prag arasındaki sanat birliğinin 13’üncü yılını kutlayan festival; İngiltere’den, Belgrad’dan ve Fransa’dan da pek çok ünlü sanatçıyı konuk olarak ağırlayacak. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne konaklama desteğinin yanı sıra, festival kapsamındaki sergi ve konserlere de ev sahipliği yapacak olan NG Afyon, bölge turizmine ve bölgenin tanıtılmasına da değer katacak.


Hüseyin Başkadem’in genel sanat yönetmenliğini üstlendiği Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, her sene olduğu gibi bu sene de dopdolu bir programla sanatseverlerin karşısında…
2 Nisan Pazartesi, üflemeli çalgılarla perdeyi açan Quartet Flautus Vocis’e, geçtiğimiz sene de beğeniyle dinlenen ve “En İyi Çek Fagot Topluluğu” olarak adlandırılan Fagotik Quartet eşlik ediyor.
Petra Milarova, Natasa Mitrovic gibi piyanonun yıldızları da festivalde sahne alacak diğer konuklar arasında yer alıyor. Ülkemizin ilk Otizm engeliyle dünyaya gelen öğretim görevlisi ve piyanisti Buğra Çankır da piyanonun başına geçiyor.
2010 yılında İstanbul Filarmoni Orkestrası ile Naci Özgüç yönetiminde ilk konserini veren keman virtüözü Aslı Ayben Özdemir; piyanoda kendisine eşlik edecek annesi Zümrüt Alivea ile birlikte nefesleri kesen performanslarıyla izleyicileri büyülemeye hazırlanıyor.
Festivalin kapanışı ise Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin eserlerinden derlenmiş semazen, ney, bendir eşliğinde; Ali Düşenkalkar’ın Mevlana şiir ve öykülerinin sunumu ve yönetmenliğinde gerçekleştirilecek özel bir gösteri ile olacak. Nadir Ede’nin resim sergisi ise festival boyunca konuklara açık olacak. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali kapsamında, şehrin kültür ve sanat yaşamına ışık tutan söyleşiler de düzenlenecek.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti