Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mehmet Galip Ensarioğlu Kimdir?

Mehmet Galip Ensarioğlu kimdir? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Mehmet Galip Ensarioğlu Kimdir? Neden bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Mehmet Galip Ensarioğlu kimdir?

Mehmet Galip Ensarioğlu Kimdir?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, 1 Ekim 1966 tarihinde Diyarbakır’da doğdu. Zaza asıllı olan Ensarioğlu, Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar İşletme Bölümü mezunu oldu. İş adamı olan Ensarioğlu, gıda toptancılığı, benzin istasyon işletmeciliği, özel hastane işletmeciliği ve inşaat müteahhitliği alanlarında faaliyet göstermektedir.

 

1993-2009 yılları arasında Doğru Yol Partisi İl Başkanlığı görevini yürüten Ensarioğlu, 24 ve 26.  Ve 28. Dönemlerde AK Parti Diyarbakır Milletvekili seçildi.

2015 yılında IŞİD ile girdiği çatışmada ölen YPG mensubunun cenazesine katıldığı için hakkında 2020 tarihinde “terör soruşturması” başlatıldı, ancak soruşturmaya aynı gün takipsizlik kararı verildi.

 

Mehmet Galip Ensarioğlu; Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD), Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu (DOĞUGÜNSİFED), Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı (DKVS) ve Diyarbakır Sosyal ve Siyasal Araştırma Akademisinin (DİSSA) kuruculuğunu yaparak Yönetim Kurulları Üyeliklerinde yer aldı.  2 yıl da  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığını görevinde bulundu.

Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Galip Ensarioğlu, iyi düzeyde Kürtçe ve Zazaca, az düzeyde İngilizce bilmektedir.