Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mekke’nin fethi, kutlu bir gündür”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Mekke’nin fethi, kutlu bir gündür”

Mekke’nin fethinin 1382’nci yıldönümü, Afyonkarahisar’da Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği programla kutlandı. Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdulvahap Mete, bu kutlamanın yılbaşına alternatif olmadığını, başlı başına bir kutlama olduğunu kaydetti

İslam aleminin en önemli iki şehrinden biri olan Mekke’nin fethinin yıldönümü, Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin düzenlediği etkinlikle kutlandı. Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde yapılan kutlamaya İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşın ilgisi dolayısıyla salondaki koltuklar yetmeyince dışarıdan sandalye getirildi.
MEKKE, DÜNYANIN MERKEZİ
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdulvahap Mete, kutlamanın bir alternatif olmadığını söyledi. Mete, “Birilerinin ‘Öldü artık’ dediği Milli Görüş Camiası’nın motor gücü Anadolu Gençlik Derneğimizin capcanlı, bütün gücüyle ayakta durduğunu, Türkiye’nin bütün ilçelerinde, beldelerinde dimdik ayakta olduğunu belirtmek istiyoruz. Bu gece 205 noktada bayrağı açmış, dernek ‘Bu gece kutlu bir gecedir’ diyor. Diğer tüm fetihler, o kutlu fethe benzedikleri oranda gerçek fetih olarak kabul edilen fetihlerdir. Efendimizin, kutlu sahabelerin içinde bulunduğu bir fetih. Bu geceyi yılbaşı ya da Noel gecesine alternatif bir gece olmaktan öte biz gerçekten bu geceyi Mekke’nin Fethi olarak kutluyoruz. Mekke çünkü kutlu bir şehir. Efendimizin övgüsüne, Cenab-ı Hakk’ın övgüsüne mazhar, Hazret-i Adem’den beri dünyanın merkezliğini yapmış bir mekan. Bu geceyi sadece yılbaşına alternatif bir gece olarak algılamak eksik olacaktır” dedi.
FETİH KAVRAMININ YERİ BİLİNMELİ
Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez de “Her gün, yeni güne yaralanan ya da öldürülen masum insanlara dair haberlerle uyandığımız bu dünyada yeni neslin fetih kavramının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Aynı şekilde şehit kanlarıyla sulanmış ülkemizin gündemine ekranlarla, manşetlerle, haber postallarıyla sokulan yılbaşı eğlencesi adı altındaki kokuşmuşluğa da en güzel şekilde cevap vermek için burada olduğumuzun farkındayız” diye konuştu. (Kocatepe)