Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meksikalı Reyes Afyonkarahisar’a hayran kaldı

Meksikalı Reyes Afyonkarahisar’a hayran kaldı

Meksika’nın Meksiko Şehri’nden Afyonkarahisar’a turist olarak gelen 38 yaşındaki Meksikalı Fernando Reyes, Afyonkarahisar’ın katmerinin gezdiği diğer illerdeki katmerlere göre çok güzel olduğunu ifade etti. Reyes, “Kale beni çok etkiledi. Özellikle Afyonkarahisar’ın eski ve tarihi bölgelerini gezdim. Çok renkli buldum, Latin Amerika ülkelerini andıran bir görüntü var” dedi

 

38 yaşındaki Meksikalı Fernando Reyes ülkesinde muhasebecilik yapıyor. Türkiye’de Gaziantep, İzmir ve Denizli’yi gezen Reyes, Denizli’de bir taksi şoförünün tavsiyesi üzerine Afyonkarahisar’a geldi. Afyonkarahisar’da ilk olarak Karahisar Kalesine çıkan Reyes, daha sonra gözleme yani katmer yediğini aktardı. Reyes, Türkiye’de yediği en iyi gözlemenin Afyonkarahisar’da yapıldığını anlatarak,“Antep, Denizli ve Fethiye bölgesinde yediğim gözlemelerden Afyonkarahisar gözlemesi (katmer) çok çok daha lezzetli ve çeşitli. Miktar olarak da daha büyük ve daha doyurucu.” dedi.
Afyonkarahisar’da esnaflık yapan İsmail Alpı ile tanışan Reyes Alpı7nın rehberliğinde İmaret Camii’ni gezdi. Reyes; Alpı’nın anlatımı sonrası Afyonkarahisar izlenimlerini gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi.
“AFYONKARAHİSAR’I
ÇOK İLGİNÇ BULDUM”
Reyes, Afyonkarahisar’a Denizli’de bir şoförün önerisi üzerine geldiğini aktararak, “Şoför fotoğraflar gösterdi. Afyonkarahisar’ı çok ilginç buldum. Ziyaret etmek istedim.” ifadelerine yer verdi.
“AFYON’DA LATİN AMERİKA ÜLKELERİNİ ANDIRAN
BİR GÖRÜNTÜ VAR”
Afyonkarahisar’a önceki gün geldiğini ve geldiğinde Karahisar Kalesi’ne çıktığını ifade eden Reyes, “Kale beni çok etkiledi. Özellikle Afyonkarahisar’ın eski ve tarihi bölgelerini gezdim. Çok renkli buldum, Latin Amerika ülkelerini andıran bir görüntü var.” diye konuştu.
“FRİG VADİSİ’NE GİTMEK İSTİYORUM”
Haritalardan gördüğü kadarıyla şehrin kuzeyinden bahseden Reyes, “Afyonkarahisar’ın Vadileri, Frig Vadisi’ne gitmek istiyorum, arkeolojik yerlerini görmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.
Reyes 4 gün daha Afyonkarahisar’da kalmayı planlıyor. >> Burak AYDIN’ın Haberi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.