Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Memleketin her devirden daha fazla hukuka ihtiyacı var”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Memleketin her devirden daha fazla hukuka ihtiyacı var"

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Borusan Kocabıyık Vakfı Başkanı Asım Kocabıyık Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı ziyaret etti.

Yapımı tamamlanan AKÜ Hukuk Fakültesi binasında incelemelerde bulunan Kocabıyık, “Hukuk Fakültesi olmayan iki üniversiteye Hukuk Fakültesi kurmamın asıl sebebi, memleketin her devirden daha fazla hukuka ihtiyacının olmasıdır” dedi.

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Borusan Kocabıyık Vakfı Başkanı Asım Kocabıyık ve beraberindeki Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar’ın yanı sıra Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı da yer aldı
İş adamı hayırsever Asım Kocabıyık tarafından yaptırılan AKÜ Hukuk Fakültesi binasının yapımının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen ziyarette karşılıklı görüşler dile getirildi. Ziyarette AKÜ’nün eğitim ve öğretimin yanı sıra bölgeye yönelik yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgiler veren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Üniversite olarak, bölgeye yönelik organizasyonlar yapıyoruz. Bin 127 akademik personelimiz var ve bunun 500’ü öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Tıp Fakültemiz 5. dönem mezunlarını verecek. Tıp Fakültesinde 253 doktorumuz bulunmaktadır. Üniversitemiz hastanesinde günde bin 300 dolayında poliklinik tedavi ve 50-60 civarında da ameliyat yapılmaktadır. Üniversiteler tematik veya konvensiyonel, kampus veya şehir kampusü şeklinde sınıflandırılmaktadır. Afyon Kocatepe Üniversitesi, yapılanma itibariyle kampus üniversitesi, içerdiği branşlar ve genel itibariyle de konvensiyonel bir üniversitedir” dedi.
ULUSLARARASI ALANDA
ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Rektör Prof. Dr. Solak konuşmasında, AKÜ’nün son bir yıldır uluslararasılaşma yolunda ciddi atılımlar içerisinde olduğunu belirterek, AKÜ’de 500 yabancı öğrenci için kontenjan açıldığını ve farklı ülkelerden arzu eden öğrencileri AKÜ’de öğrenim görmeye davet ettiklerini ifade etti. Konuşmasında AKÜ ve Dinar Belediyesi işbirliğiyle 18-21 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “III. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali”nin tanıtımı kapsamında AKÜ’nün 11 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Çırağan Saray’ında bir konser düzenleyeceğini de ifade eden Rektör Prof. Dr. Solak, 6-9 Haziran 2012 tarihleri arasında AKÜ’de gerçekleştirilecek “Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi”ne 200’ü yabancı olmak üzere 1200 kişinin katılımının beklendiğini belirterek, “Amacımız, Afyonkarahisar il merkezi ve ilçelerindeki beş yıldızlı otelleri uluslararası hizmete açmaktır. Ocak ayından itibaren bu kongre ile ilgili çalışmalar yürütüyorum. Ulusal ve uluslararası bütün kongrelere ve tanıtımlara katıldım. Şu anda da son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Büyükelçiler, milletvekilleri, bakanlar, tur oporatörleri hepsini davet ettik. Amacımız, Afyonkarahisar’ı termal destinasyon noktası haline getirmektir. Havaalanının açılmasıyla birlikte amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Solak konuşmasında, AKÜ tarafından ulusal ve uluslararası alanda yürütülen birçok çalışmayla ilgili de bilgiler verdi.
HUKUK FAKÜLTESİNDE
İNCELEMELERDE BULUNULDU
Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak eşliğinde Asım Kocabıyık ve Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri, ANS Kampusü içerisinde bulunan ve yapımı tamamlanan Hukuk Fakültesi binasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundular. AKÜ yönetiminin yanı sıra Hukuk Fakültesi binasının yapımını üstlenen Taner İnşaat Firması sahibi Mehmet Taner’in de yer aldığı incelemeler sırasında, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı tarafından Asım Kocabıyık’a Hukuk Fakültesi binasının iç yapısı ile ilgili bilgiler verildi. Bin 300 metrekarelik inşaat alanına sahip olan iki katlı binanın içerisinde 110 kişilik derslikler ve 120 kişilik de anfilerin yanı sıra 50 kişilik seminer salonu, duruşma salonu, okuma salonu ile idari ve akademik personele ait odalar bulunuyor.
“BARO İLE AKTİF İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR”
İncelemeler sırasında duruşma salonunda bilgiler veren Prof. Dr. Ali Şafak Balı, AKÜ Hukuk Fakültesi bünyesinde bulunan duruşma salonunun Afyonkarahisar Baro Başkanlığı ile aktif işbirliği içerisinde oluşturulduğunu belirterek, ileriki dönemlerde Adliye ile de işbirliği içerisine girerek, duruşma salonunu eğitim-öğretim amacının yanı sıra aktif olarak kullanıma açmayı planladıklarını söyledi. Prof. Dr. Balı, “Üniversitemiz Hukuk Fakültesi bünyesindeki bu duruşma salonu iki temel özelliği taşımaktadır. Öncelikle Adalet Bakanlığı’nın uyguladığı projeye uygundur. Öğrenciler, mezun olduktan sonra adliyelerdeki duruşma salonlarına gittiklerinde AKÜ Hukuk Fakültesindeki duruşma salonundan farklı bir ortamla karşılaşmayacaklar. Duruşma salonunun dizaynı modüler sistemde yapılmıştır” dedi.
“HUKUK ENSTİTÜSÜ KURULACAKTI”
Hayırsever iş adamı Asım Kocabıyık da duruşma salonunda yaptığı açıklamada, “Hukuk Fakültesi olmayan iki üniversiteye Hukuk Fakültesi kurmamın asıl sebebi, memleketin her devirden daha fazla hukuka ihtiyacının olmasıdır. Bunun neticelerini yaşım itibariyle belki göremem ama bir memleket hizmeti yapmış olmaktan, Afyon Kocatepe Üniversitesi yönetimiyle tanışınca, bunun ne kadar isabetli karar olduğunu gördükten sonra çok mutluyum” şeklinde konuştu. Kocabıyık konuşmasında, ayrıca üç arkadaşıyla beraber Hukuk Enstitüsü kurma gibi bir projelerinin olduğunu ve daha sonra bunu ertelediğini ifade etti.
“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DE HAZIR”
Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak da yaptığı açıklamada AKÜ Hukuk Fakültesinin, bünyesinde duruşma salonu bulunan Türkiye’de sayılı fakültelerden biri olduğunu belirterek, “Üniversitemizin en genç fakültesi olan Hukuk Fakültesi binasını yapan Asım Kocabıyık Beyefendi’ye ve Borusan Kocabıyık Vakfı heyetine öncelikle hoşgeldiniz diyorum ve kendilerini Hukuk Fakültesi binasında ve üniversitemiz kampusünde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. AKÜ Rektörü olarak eğitim-öğretimini sürdüren fakültelerimizin dışında başta Hukuk Fakültemiz olmak üzere, bununla birlikle Diş Hekimliği Fakültemizi eğitim ve öğretime tamamen hazırlamış durumdayız. Birkaç küçük eksiğimiz var ama Hukuk Fakültemizin çağdaş normlarda açılması, belli standartlarda eğitim-öğretime başlaması için eğitim-öğretimin temel ögelerinin donanımını tedarik etmek ve yerine getirmek bizim görevimizdi. Binanın iç donanımının yanı sıra çevre düzenlemesini yaptık. Otopark alanını yeniden elden geçirerek, 110 otoparklık bir alan tanzim ettik. Duble yollar yaptık ve yol kenarlarına 6 metre genişliğinde yaya yolu yaparak, öğrencilerimizin ve akademik personelin hem kampüs içerisindeki diğer fakültelere gidiş gelişlerinde ya da boş zamanlarında spor alanı olarak yürümeye uygun olmasına özen gösterdik. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ve destekleriyle binanın çevresine 4 bini aşkın fidan dikildi. Yolun her ikik kenarına da bordürler olmak üzere 2-5 yaşındaki ağaçlarla donattık. Hukuk Fakültemizde verimli ve güzel bir eğitim-öğretim döneminin yaşanacağını ümit ediyorum. Asım Kocabıyık’a bu binayı üniversitemize kazandırdığı için şahsım ve üniversitem adına tekrar teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti