Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memur, alanlara indi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Memur, alanlara indi

Hükümetin memura yapmayı öngördüğü zam oranı, Afyonkarahisar’da protesto edildi. Memur sendikaları, kentin iki ayrı yerinde hükümeti uyardı

Hükümetin açıkladığı zam oranının yetirli olmadığını düşünen memurlar, Afyonkarahisar’da da iş bıraktı. Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK üyeleri, sabah saatlerinden itibaren işyerlerine gitmediler.
Şehirdeki ilk zam protestosunu ise Türkiye Kamu-Sen gerçekleştirdi. Şemsettin Karahisari İlköğretim Okulu’ndan başlayarak şehrin merkezi yerlerinden olan Zafer Müzesi’ne yürüyen Türkiye Kamu-Sen üyeleri, burada “Ak değil, karasın, başımıza belasın”, “Yandaşa var da memura yok mu” sloganları attı. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, toplu görüşme döneminde hükümetin, memurun istediği noktanın gerisinde kaldığına dikkat çekti. Son dönemde elektrikten doğalgaza, mazottan benzine kadar pek çok tüketim kalemine zam geldiğini hatırlatan Özsoy, memura zam konusunda gerekli girişimin yapılmadığını söyledi.
Türkiye Kamu-Sen’in Zafer Müzesi önündeki eylemine KESK İl Temsilcisi Ömer Akyıldız, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Cavit Göktepe, Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege de katıldı.
“SINIFTA KALDINIZ”
Afyon’daki ikinci eylem ise Bankalar Caddesi’ndeki PTT şubesi önünde gerçekleşti. Sendika binasının önünden çıkan Memur-Sen üyeleri eylem alanına kadar yürüdü. “Adaletse adalet, kalkınmaysa pay”, “Çalışanı üzeni biz de üzeriz” sloganları atan grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, “Hükümete, ‘Kalkınmada iyi gidiyor olabilirsiniz, ama adalette ve gelirin adil dağıtımında sınıfta kaldınız’ diyoruz” ifadelerini kullandı.
MÜCADELE SÜRECEK
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu üyeleri de Anıtpark önünde eylem yaptı. Sendika binasından Anıtpark önüne kadar yürüyen KESK üyeleri, hükümetin memurlara yönelik uygulamasının doğru olmadığını dile getirdiler. KESK Dönem Sözcüsü Ömer Akyıldız, “Kamu emekçilerinin taleplerini ve iradelerini yok sayan, geleceğini ipotek altına almaya çalışanyarın oyununu bozmaya kararlıdır. Bizlere tek teminatı şiddet, baskı ve daha fazla yoksulluk olanlara karşı bizim teminatımız fiili meşru mücadele geleneğimiz olmaya devam edecektir” dedi. (Kocatepe)