Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Memur ve emekli maaş zammı gıda fiyatlarıyla eridi”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, atama bekleyen işsiz öğretmen sayısının her yıl arttığını, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın Temmuz ayında gıda fiyatlarındaki artışla eridiğini söyledi

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“SAYISI 700 BİNİ
AŞAN ÖĞRETMEN İŞSİZ”
Hüseyin Ayva, Fırat Kalkanı bölgesinde teröristler tarafından yapılan hain saldırıda şehit olan 2 kahraman askere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı askerlere acil şifalar diledi. Ayva, “Emeklerinin karşılığını aldıkları özgür bir meslek hayatına kavuşmaları temennisiyle tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.” dedi.
Türkiye’de sayıları artan eğitim fakültelerinde okuyan öğrencilerin mezuniyet ardından atama telaşına girdiğini belirten Ayva, “Ataması yapılmayan öğretmenler mağduriyetlerini her platformda dile getirirken Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin sesine kör, sağır, dilsiz kesiliyor. Türkiye’de şu anda 700 bini aşkın işsiz öğretmen bulunması durumun ciddiyeti gözler önüne seriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Mart ayında yaptığı açıklamada, 2021 yılında 20 bin öğretmen ataması yapacağını duyurmuştu. Fakat öğretmenler bu sayının ihtiyacın çok altında olduğunu söylüyor. Birçok ilde de eylemler düzenleyen genç öğretmenler ‘20 bin hezimet, ek atama haktır.’ diyerek atama talebinde bulunuyor. Seslerini yılmadan her platformda dile getirmeye çalışan öğretmenler hayatlarını idame ettirmek için taleplerine karşılık bekliyor.” diye konuştu.
“ATAMA BEKLEYEN
ÖĞRETMEN SAYISI ARTIYOR”
“Milli Eğitim Bakanlığı’na buradan seslenmek istiyoruz. Atama bekleyen öğretmen sayısı her yıl artıyor. Öğretmen atamaları ise azalıyor. Bu soruna kalıcı çözüm bulunmadığı sürece her yıl yüz binlerce öğretmen işsiz ve mağdur olacaktır.” diyen Ayva, “Atanamayan üç öğretmen kardeşimizin sosyal medya daki seslenişini bu vesile ile kamuoyuna iletmek istiyorum. Bir atanamayan öğretmen kardeşimiz, ‘Eğitim fakülteleri kapansın çünkü ister KPSS’de birinci olalım ister yüz bininci herkes mesleğini hak ettiği değerlerde yapabilmeli. Sadece KPSS ile atanmak değil nitelikli ve kaliteli öğretmenler özel okullarda köle konumuna düşmesin diye de eğitim fakülteleri kapatılmalı.’ demektedir. Bir başka atanamayan öğretmen ise, ‘Eğitim fakültelerin yüzde 90’ı kapatılmalıdır. Eğitim fakülteleri diplomalı işsiz fabrikasına dönmüştür. Buna acilen kalıcı bir çözüm bulunmalıdır.’ diyor. Bir diğer öğretmen genç, ‘Eğitim fakülteleri kapansın yerine POMEM, Harp Okulu, A-101 yüksek ihtisas fakültesi ya da BİM İdare ve Ticaret Fakültesi açılsın. En azından hayalleri ile oynanan meslektaşlarımın sayısı artmaz.’ diyerek tepkilerini dile getirmektedir.” şeklinde konuştu.
“TEMMUZ DA GIDA
FİYATLARI YÜZDE
4,2 ORANDA ARTTI”
Hüseyin Ayva, kamu çalışanlarının maaşlarına ve emekli aylıklarına yüzde 8,45 oranında yapılan enflasyon zammına rağmen, zammın yarısının Temmuz ayında gıda fiyatlarındaki yüzde 4,2’lik artışla eridiğini söyledi. Ayva sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yılın Temmuz ayına göre mutfak masraflarında yüzde 35,7’lik bir artış yaşandı buna göre ekmek, un, bulgur, makarna fiyatlarında yüzde 24,8 et ve balık fiyatlarında yüzde 17,8 süt ve süt ürünleri ile yumurta fiyatlarında yüzde 35,1 oranında artış oldu. Bir yıl öncesine göre yağ fiyatları yüzde 53,9 oranında arttı. Meyve fiyatları yüzde 69,1, sebze fiyatları ise yüzde 67,2 oranında artış gösterdi. Bakliyat fiyatları son bir yılda yüzde 29,2, diğer gıda fiyatları ise yüzde 15,4 oranında zamlandı. Gerçekten ekonomimiz canlandı uçuyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi