Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Merdivenci: İş dünyasının beklentilerine yönelik adımlar atılmalı

Merdivenci: İş dünyasının  beklentilerine yönelik adımlar atılmalı

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, hükümetin iş dünyasının beklentilerine yönelik adımlar atacağını düşündüğünü belirterek, “Düzenlemeler yeterli değil, Kısa Çalışma Ödeneği’nin uzatılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, ekonomide yapısal reform uygulamaları ile adil vergilendirme sistemi, iş dünyasının beklentileri arasındadır” dedi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nin 2021 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci idaresinde, video konferans yöntemiyle düzenlendi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül’ün koronavirüs testinin pozitif çıktığını Gül’ün evinde ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, kendisine acil şifalar diledi.
“REHAVETE KAPILMAMALIYIZ”
2020 yılının Mart ayından bu yana yeni tip koronavirüs salgınının etkisinin dünya genelinde görüldüğünü hatırlatan Merdivenci, “Kovid-19’a karşı bilinen en etkili korunma yöntemi olan aşıyı yaptırmalarını sağlamalıyız. Kovid-19 sürecinde edindiğimiz tecrübe, bu salgına karşı topyekûn ve her alanda mücadele edilmedikçe başarıya ulaşamayacağımızı gösteriyor. Dolayısıyla rehavete kapılmadan, maske, mesafe ve temizlik kuralına da azami ölçüde dikkat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“YATIRIM ORTAMI İYİLEŞTİRİLMELİ”
Merdivenci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Salgın dolayısıyla zor günler geçirdiniz. Fakat yavaş yavaş da olsa Kovid-19 öncesindeki hareketliliğe ulaşacağımızı düşünüyorum. Sizler, ülkemizin ihracatını yapan, istihdamını omuzlayan, üretim için canlarını dişine takmış iş insanlarısınız. İş dünyasının ülkemiz için ortaya koyduğu gayretin, Hükümetimiz tarafından da görüleceğini, bu doğrultuda iş dünyasının beklentilerine yönelik adımların da atılacağını düşünüyorum. Mesela asgari ücret desteği bu adımlardan biriydi, işletmelere asgari ücret desteği ile ilgili düzenleme yasalaştı. Bu nedenle Hükümetimiz’e teşekkür ediyoruz; ancak elbette düzenleme yeterli değil. Kısa Çalışma Ödeneği’nin uzatılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, ekonomide yapısal reform uygulamaları ile adil vergilendirme sistemi, iş dünyasının beklentileri arasındadır.”
Toplantı, gündem maddelerinin konuşulması ve ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse’nin Yönetim Kurulu’nun 2021 yılı Haziran-Temmuz faaliyetleri hakkında sunum yapmasının ardından sona erdi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi