Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mermer sektöründe iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi

Mermer sektöründe iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sürdürülen Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamındaki ilk eğitim olan Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Yasal Haklar ve Sorumluluklar Eğitimi, Akrones Otel’de gerçekleştirildi

Eğitime ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO 27. Meslek Komitesi (Mermer İhracatçıları) Başkanı Saliha Kılınçarslan, ATSO Meclis Üyeleri Hüseyin Karabulut, Şaban Ceylan, Mehmet Tamer Günel ve Mesut Tabak ile ATSO Meslek Komiteleri üyeleri katıldı.
Eğitimin açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Mermerin başkenti olan ilimizde ufuk açıcı bir proje olacağını düşündüğümüz Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi, ortakları bakımından da ilimizin tamamına hitap etmektedir. Projemizin ortakları Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası, Çay Ticaret ve Sanayi Odası, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası olarak belirlendi. Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, benim Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürdüğüm Afyon Boğaz Mermerciler Derneği ve Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği de projede iştirakçi olarak yer aldı” dedi.
Merdivenci’nin açılış konuşmasının ardından İş Güvenliği Uzmanı Ahmet Özkan, işveren ve işçilerin sorumluluklarını, iş kazalarının önlenmesi için yapılması gerekenleri anlattı. Eğitim, yaklaşık 1 saat sürdü.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi