Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mersin Neyi İle Meşhur?

Mersin’i görüp gezmek isteyenler en çok kentin nelerinin meşhur olduğunu araştırıyor. Akdeniz bölgesinin turistik mekânlarından birisi olan Mersin, tarihinin yanında meşhur yiyecek ve içecekleri de bulunuyor

Mersin’i görüp gezmek isteyenler

Mersin’in meşhur yemekleri, ilgi ve dikkat çekiyor. Mersin’in neleri meşhur, yöreye özgü hediyelikler, yöresel yemekler, tatlılar, içecekler ve yiyeceklerin neler olduğu merak edilen konular arasındadır.
MERSİN İLİ EN ÇOK NELERİYLE MEŞHUR?
Gelişmiş bir kent olarak dikkat çeken Mersin’in ilçeleri ile de meşhurdur. Mersin’de turistik bölgeler, gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Şehir dışından gelenler; Kız Kalesi, Alahan Manastırı, Tarsus Şelalesi, Cennet-Cehennem, Olba Antik Kenti, Susanoğlu Plajını gezmektedir. Turistik bir yer olan Mersin’e özgü hediyelik eşyalar bulabilmek mümkündür. Mersin’in meşhur yemekleri arasında ilk sırada yer alan Tantuni yer almaktadır.

İŞTAH AÇAN YEMEK ÇEŞİTLİ VAR
Mersin’de gezip görülecek pek çok yer de var. Mersin’in meşhur yöresel yemekleri de yerli-yabancı turistlerin ilgisini çekerek iştahını açıyor. Mersin’in yöresel yiyecekleri ve içecekleri de araştırılan konular arasında bulunuyor. Et ve sebze yemekleriyle çeşitlilik gösteren Mersin’de baharatlı yemeklerde dikkat çekmektedir. Çeşitlilik gösteren yöresel yiyecekler arasında; Arabaşı çorbası, Batırık, Biberli Ekmek, Sıkma vardır.

CEZERYE TATLISI İLE TANTUNİ VE TARSUS KEBABI MEŞHURDUR
Liman kenti olan Mersin’in lezzetli yemekleri, tatlıları ve içecekleriyle ön plandadır. Mersin, yerli-yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapmıştır. Mersin’in nesi meşhur sorusunda akla gelen ilk yemekler arasında Tarsus Kebabı, Tantuni, Yüksük çorbası ve Humus vardır. Mersin’in yemekleri dışında meşhur tatlıları da dikkat çekiyor. Bu lezzetler arasında; Cezerye, Mamül, Kerebiç, Karsambaç var. Mersin’de sıklıkla tüketilen içecek olan Şalgam özellikle Tarsus kebabının yanında tercih ediliyor. Bu içeceğin çıkış noktası Adana olsa da, Mersin’de kebabın yanında da tercih edilmektedir.