Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meslekleri ustalarından öğrendiler – Kocatepe Gazetesi

Meslekleri ustalarından öğrendiler – Kocatepe Gazetesi
Meslekleri ustalarından öğrendiler

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin seçeceği mesleklerdeki püf noktalarını öğrenmeleri ve uygulamaları amacıyla “Ustamdan Öğreniyorum” projesini hayata geçirdi. 10’uncu sınıf sonunda, öğrenciler seçmeyi düşündükleri mesleklerdeki ustalara yönlendirilerek çalışma hayatını tanıdı.
İYİ GÖZLEMLE, SORU SOR, SÖZÜNDEN ÇIKMA
Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Tezgiden, öğrencilerin bu proje çerçevesinde birçok bilgiyi birinci ağızdan öğrendiğine dikkat çekti. Tezgiden, “Milli Eğitim Bakanlığımız işyerinde eğitim projesiyle bu tür çalışmaları destekliyor. Biz de ‘Ustamdan Öğreniyorum’ isminde bir projeyi hayata geçirdik. Mesleklerinde 40-50 yılı geride bırakmış ustalarımıza yönlendirdiğimiz öğrencilerimize ‘Ustanı iyi gözlemle, ustana soru sor, ustanın sözünden çıkma’ ikazını yapıyoruz. Öğrencilerimiz de ustalarımız da bu uygulamadan memnunlar” dedi.
BİLGİMİZİ GENÇ
KUŞAĞA AKTARIYORUZ
Gençliğinde Sanat Okulu kurslarına giden ve İsmail Kaptan’ın yanında yetişen el işi ustası Harbi Başaran, proje ile ilgili memnuniyetini dile getirdi. Başaran, “Sanat Okulu olarak bildiğimiz Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bize, bu sene 11’inci sınıfa başlayacak olan Ertuğrul Ertuğan adlı öğrenci geldi. Biz Ertuğrul ile hem bilgisayarda hem de tezgahta işler yapmaya başladık. Öğrencilerin meslek ustalarını tanımalarını son derece önemli buluyorum. Bilgi alışverişi ve bizim öğrendiklerimizin gelecek kuşaklara aktarılması bizi mutlu ediyor” diye konuştu.
ÖĞRENMEYE HEVESLİ VE SAYGILI
“Ustamdan Öğreniyorum” projesi çerçevesinde öğrenci kabul eden ustalardan Yakup Çetinkaya ise “Ben de Sanat Okulu mezunuyum. Sanat Okulu’nun demir parmaklarını biz öğrenciyken yaptık. Bu yıl bize Sanat Okulu’ndan Ömer Yarımay isimli bir öğrenci geldi. Son derece memnunum. İşi öğrenmeye hevesli, saygılı ve meraklı. Ustalar olarak mesleğimizin bu öğrenciler sayesinde kaybolmayacağını gördüğümüzde seviniyoruz” ifadelerini kullandı.
“BİZİM İÇİN VEFA BORCUDUR”
Tanış Dizel Servis yetkilisi Fatih Tanış da kendisinin de Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu olduğunu belirterek “Bizim için okulumuzun yeri ayrıdır. Böyle bir proje çerçevesinde okulumuzdan gelecek öğrencilere mesleği öğretmek, bizim için bir vefa borcunu ödemektir” dedi. Afyon Motor Yenileme firmasından Oktay Kayadibinlioğlu da öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu aktardı.
>> Murat ARISOY’un Özel Haberi