Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde devam etmekte olan yağışlara ilave olarak, Cumartesi günü batı kesimlerden başlayacak yeni bir serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Yetkililer Afyonkarahisar ve çevresinde yer yer çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu

Bugün kuzey, iç ve batı kesimlerde görülecek olan yağışların, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Antalya, Çankırı, Kırşehir, Kırıkkale ile Bilecik, İzmir ve Aydın’ın doğu ilçelerinde kuvvetli, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Burdur ve Isparta çevreleri ile Erzurum’un kuzeydoğu, Kars’ ın batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının; hafta sonunda yağışla birlikte güney ve iç kesimlerde 4 ila 7 derece azalacağı, hafta başından itibaren batı bölgelerden başlayarak 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.
Haziran ayı boyunca, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde meydana gelen yağışların, bazı merkezde yağış ortalamalarının yaklaşık 4 katı üzerinde gerçekleştiği kaydedildi. Hafta sonunda beklenen kuvvetli yağışların; toprağın da doygunluğa ulaşmasına bağlı olarak meydana getirebileceği; sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışları, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti