Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteroloji uyardı: Yağış ve Fırtına geliyor

Meteroloji uyardı: Yağış ve Fırtına geliyor
Meteroloji uyardı: Yağış ve Fırtına geliyor

Meteroloji Bölge Müdürlüğü Analiz Tahmiler Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bugün ve yarın ülke genelinde, kuvvetli fırtına, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve ani sıcaklık değişimleri beklendiği bildirildi

Açıklamada, yurdumuzun bugün Orta Akdeniz üzerinden gelen kuvvetli bir alçak basınç sisteminin etkisine gireceği tahmin edildiği Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in yağışlı geçmesi beklendiği, yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli olacağı tahmin edildiği bildirildi. Rüzgâr’ın güneyli yönlerden yurdun iç ve batı bölgelerinde kuvvetli fırtına şeklinde ( 60-80 zaman zaman 100 km/saat hızında) esmesi beklendiği ifade edilen açıklamada, hava sıcaklığının bugün iç ve doğu bölgelerde 4-8 derece artacağı, batı bölgelerde ise yağışla birlikte 6-10 derece azalacağının tahmin edildiği bildirildi.
Bu sistemin Perşembe günü kıyı ege ile Mardin ve Şanlıurfa dışında yurt genelinde yağışlara neden olabileceği ve Cuma günü Doğu Anadolu’nun Doğusunda ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelerede yer verildi: “Hava sıcaklığının Perşembe günü kuzey, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede azalması, Cuma gününden itibaren tekrar tüm yurtta artarak mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Çarşamba günü iç ve batı bölgelerdeki kuvvetli fırtınanın oluşturacağı ve Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de beklenen kuvvetli yağışın sebep olacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Ayrıca Çarşamba ve Perşembe günleri meydana gelecek ani sıcaklık değişimlerine karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Kuvvetli fırtına ve sağanak yağış ile birlikte, ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi. ulaşımda aksamalar oluşması muhtemel riskler arasında.” denildi. (Kocatepe)