Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Metin Yalçın! hepimizin müdürü ol”

İsim vermeden Memur Sen’e
“Metin Yalçın! hepimizin müdürü ol”

İsim vermeden Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen’e yüklenen Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, yönetici başvuruları ile alakalı bu sendikanın “tezgah” kurduğunu öne sürdü. Bu duruma İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de göz yumduğunu iddia eden Şenol, “Bir sözde sendika tezgah kuruyor. Kurduğu tezgaha koskoca MEB teşkilatını da alet ediyor. Bu tezgah ile, kimlerin nereleri tercih ettiği önceden öğrenilecek, sonra da ona göre imtiyazlı üyelerine uygun olan tercih yaptırılacak. Malum Sendika 3 Mayıs Cuma günü saat: 15:00’te eş zamanlı tüm illerde (bir kısım üyelerini bilgilendirerek) yönetici başvuru süresinin uzatılacağını ve başvuru yapılmamasını duyurmuştu. Eğitim çalışanlarının ise (bu imtiyazlı sınıftan) saatler sonra haberleri olmuştur. İşin enteresanı tezgah kurduklarının yüzde 80 den fazlası da kendi üyeleri. Bu durumu kendi üyeleri de mutlaka gözden geçirecek, kime ve nereye üye olduklarını sorgulayacaklardır. Biz Türk Eğitim-Sen olarak yönetici olan hiçbir üyemizin iradesine ipotek koymadık, koymayız da. Bu hususla ilgili bazı sözde sendikalar gibi tezgah kurma konulu toplantılar yapmadık.” Dedi.
“TUZAK KURULDU”
Yapılan uygulamaları “tuzak” olarak yorumlayan Şenol, “MEB herkesin hakkını korumalı ve imtiyazlı bir grubun keyfine göre hareket etmemelidir. Bu nedenle, 3 Mayıs 2019 saat 17:00’a kadar müracaat edenlerin tercihlerine göre ataması yapılmalıdır. Tercih etmeyen ve rakiplerinin tercihlerini görüp ona göre kendilerine hak etmediği okulları tercih ederek atanmak isteyenlerin atamaları da, kalan okullara, yada bir sonraki atama döneminde yapılmalıdır. Bu sendika MEB’i kullanarak 4 ve 8 yılını dolduran (imtiyazlılar hariç) yönetici adaylarına tuzak kurmuştur. MEB bu oyunu bozmalı ve adaleti sağlamalıdır.” Dedi
“MÜRACAT EDENLERİN SENDİKASINI AÇIKLAYIN”
Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorular yönelten Şenol, başvuru yapanların sendika bilgilerinin kamuoyu ile paylaşılmasını istedi. Şenol, “Milli Eğitim Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü’nün talimatı ile İnsan Kaynakları Şube Müdürü okul yöneticileri ile yüz yüze görüşerek veya telefonla arayarak tercihlerine müdahale etmiş midir? Sözde sendikanın kumpasına ortak oldunuz mu, tercih süresinin uzatılmasından sonra, tercih ve puan listeleri malum sendikaya servis edildiği iddiaları dile düştü. Siz de servis ettiniz mi? 3 Mayıs Cuma günü, yani müracaatın son günü olarak bilinen günde,  saat 15:00 ten sonra imtiyazlı yöneticileri yapılan tercihlerden haberdar ettiniz mi? 3-5 Mayıs tarihi arasında kimler müracaat etmiş, sendika bilgileri nedir,  süreç sonunda açıklayacak mısınız? Sayın Metin Yalçın, tüm eğitim çalışanlarının Milli Eğitim Müdürü olmayı ne zaman başaracaksınız, ayrıştırarak nereye varmayı hedeflemektesiniz? Kızgın demiri neden daha da ısıtıp, konsolide olmanın önüne geçmektesiniz?” şeklinde sorular sordu.
“KUL HAKKI İLE ORUÇ AÇACAKLAR”
Sözlerini sertleştiren Şenol, “Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü 3 Mayıs 2019 saat 17:00 itibariyle yönetici atama için tercih yapmayıp sonraya bıraktırılan imtiyazlı kişileri ve sendika bilgilerini ivedilikle açıklamalıdır. Yaşanan bu olay organize bir olaydır. Yıllardır yapılan tüm organize olayların üzerine gidilmeli, MEB merkez ve taşra teşkilatları şeffaflaştırılarak, adaletli bir şekilde yönetilmeli, sorumlularına da hesap sorulmalıdır. Allah nasip ederse bugün iftarımızı yapacağız. Ama görünüyor ki, bazıları iftarlarını kul hakkı yiyerek açacaklar. Rabbim bunları ıslah etsin.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti