Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mevcut belediye binası neyinize yetmiyor?”

Afyonkarahisar Belediyesi’nin mevcut hizmet

Afyonkarahisar Belediyesi’nin mevcut hizmet binası kullanımının 10 yılı geçmediğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yeni Belediye binası açıklamasını eleştirdi. Mısırlıoğlu, “Belediyemiz mevcut binaya taşınalı 10 yıl olmadı. Bu bina sizin neyinize yetmedi? Mısri Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanındaki vatandaşın 40 metrekarelik evini çok görürken kendinize saray üzerine saray yapmaya kalkıyorsunuz. Allah’tan korkun” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın her hafta Salı günü mutat düzenlediği basın toplantısı dün öğleden sonra partinin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Yardımcısı Faysal Hacımustafaoğlu ve tüm İlçe Başkanlarının katılımıyla Garden Kale Otel’de gerçekleştirildi.
“ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKILMALI”
Toplantının açılış konuşmasını İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu yaptı. Muhalefet partileri olarak sürekli çiftçiye sahip çıkılmasını söylediklerini belirten Mısırlıoğlu, “Çiftçiye üretimde destek verilmesini, yatlarla günü gün eden zengine verilen ucuz mazotun çiftçimize verilmesini söyledik. İktidar çiftçimizi bitirmek için altındaki traktörüne, ahırında ki hayvanına kadar herşeyine icra gönderiyor. AKP iktidar döneminde 4,5 milyon hektar tarım arazisini kaybettirdi. Bu tarım arazilerinde üretilen ürünler artık dışarıda girerken, yandaş müteahhitlerin cebi dolmaya devam ediyor. Yüzölçümü Konya ilimiz kadar olan Hollanda tarım arazilerinin yüzde 40’ı ile 116 milyar dolar ihracaat yaparken, koskoca Türkiye hükümeti olarak sadece izliyoruz.” dedi.
“MÜZELİK HALE GELEN MÜZE
İNŞAATINDAN KÖTÜ KOKULAR GELİYOR”
Afyonkarahisar’da müze inşaatının müzelik hale döndürüldüğünü iddia eden Mısırlıoğlu şu ifadelere yer verdi: “Artık adeta müze inşaatı müzelik hale döndürülmüştür. Bu müze inşaatı ihale edildikten sonra işi bir noktaya getirip ödemeleri aldıktan sonra işi terk etmiştir. Bu müze inşaatının kaderindenmidir nedir bilemiyorum, ikinci müteahhitte aynı şekilde davranmıştır. İlimizdeki AKP yöneticileri, Milletvekilleri her 15 günde bir karşımıza müjde ile geliyorlar. Artık müjde vere vere bu müze inşaatının biteceğini halkımıza duyuruyorlar. Ne yazıktır ve acıdır ki bu müze inşaatı müzelik bir hale döndürülmüştür. Ama yapılan hiçbir icraat yoktur. Adeta yılan hikâyesine dönüşmüş bu müze inşaatıyla ilgili burnumuza kötü kokular gelmektedir. Acaba bu müze inşaatı üzerinden kimlere rant sağlanmaktadır? Son ihaleyi alan müteahhit neden ilk işi alan müteahhittir? Neden iş bıraktırılan müteahhite 3.kez aynı iş verilmiştir? Bu işin arkasında kim vardır? Müjdeci arkadaşlar bu işi nereye götürmek istiyorlar? Yılan hikâyesine dönüşen Şuhut-Afyonkarahisar yol yapımının da artık bir müjdesi verilir diye umuyoruz. 20 yıldır yapılamayan Sayın Bakanın da ilçesi olan Şuhut yolunun bir an evvvel tamamlanmasını sağlamaları bekliyoruz. Bunun müjdesine de insanımızı doyurdunuz.”
“HER MÜJDE DE ZAMLAR YAĞIYOR”
“19 yıldır AK Parti hükümetini ezberledik nasıl seçim aldıklarını biliyoruz. Artık halkımız bunlara inanmıyor. Yapıyoruz dedikleri hiçbir şey seçimlerden sonra bir türlü gözükmüyor.” diyen Mısırlıoğlu, “Tıpkı Türk uçakları göklerde uçuyor dedikleri yalanlar gibi. Bu uçağın hiç mi yakıtı bitmiyor? Ne zaman yere inecek bir görelim. AK Parti hükümeti sıkıştıkça doğal gaz bulduğunu açıklıyor. Aslında gaz bulmuyor, AK Parti gaz kaçırıyor. Afyonkarahisarlı hemşehrilerim bu numaralır artık yemiyor. Yok, Türk helikopterleri uçuyormuş, yok efendim yerli otomobil imal ediliyormuş. Bnular her müjde verdiklerinde birşeylere zamlar yağıyor. Biz bunların müjdesini artık istemiyoruz.” diye konuştu.
“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ARKASINDA KİM VAR
8 YILDIR GÖREVDE?”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın yaklaşık 8 yıldır bu görevi yürüttüğünü belirten Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Afyonkarahisarımız da 8 yıldan fazla zamandır bir Milli Eğitim Müdürü görev yapmaktadır. Acaba bu Müdürümüz Afyonkarahisar gençlerinin Türkiye ortalamasında 60. sırada olduğunu biliyor mu? Peki, bu işin siyasi muktedirleri Afyonkarahisarlı çocukların geleceğini bu derece özensiz ve düzensiz bir şekilde takip eden, hiçbir önlem almayan Milli Eğitim Müdürünün arkasında kim varda bu adam Afyonkarahisarlıya 8 yıldır dayattırılıyor? Sekiz yıl içerisinde 3 Vali, 3 Emniyet Müdürü, 2 Belediye Başkanı değişirken bu Milli Eğitim Müdürü kimdir? Şahsiyetine hiçbir sözümüz yoktur. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin diğer illerde ki yaşıtlarına göre neden başarı sıralamasında 60. sırada yer alıyorlar? Afyonkarahisar’ın müjdeci vekil ve bakanına sesleniyorum. Milli Eğitimle ilgili derhal bir soruşturma açın. Liyakat esas mı atama yapılıyor, siyaset esas mı atama yapılıyor? Bunları bir inceleyin.”
“MEVCUT BELEDİYE BİNASI
NEYİZİNE YETMİYOR?”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i yeni bir Belediye binası inşaa etme açıklamasını ağır bir dille eleştiren Mısırlıoğlu sözlerine şöyle sürdürdü: “Belediye Başkanımız geçtiğimiz günlerde Belediye hizmet binasının yetersiz gelmesi nedeniyle yeni bir bina yapımını düşündüklerini açıkladı. Ben Sayın Belediye Başkanının rakibi değilim., sadece yaptğı icraatları eleştiren bir İl Başkanı da değilim. İl genelinde devlet adına iyi hizmet eden herkesi takdir etmesini bilen alkışlayan bir İl Başkanıyım. Bir kere herşeye muhalefet etmek benim tarzım değil. Doğru bir tanedir. Belediye Başkanımıza seslenmek istiyorum; Afyonkarahisarlı bu kadar zor durumda iken, esnafımız bu kadar karambolde iken Belediyemiz mevcut binaya taşınalı 10 yıl olmadı. Bu bina sizin neyinize yetmedi? Belediye binanıza 200 metre uzaklıkta ki Mısri Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanında ki vatandaşın 40 metrekarelik evini çok görürken kendinize saray üzerine saray yapmaya kalkıyorsunuz. Allah’tan korkun. Devletin ve milletin aklıyla alay edercesine böyle bir zamanda ‘Yeni bir hizmet binası yapmak şart oldu.’ demek ne demektir? Sayın Belediye Başkanı lütfen işin ciddiyetinin farkına var. Afyonkarahisarlılar vatanını milletini seven devletine güvenen Allah’tan korkan insanlardır. Yoksa biliniz ki bu liyakatli insanların yaşadığı ilde sizin gibi davranan Belediye Başkanlarını bu ilde sokağa çıkartmazlar. Böyle bir dönemde şehrin emini olan Belediye Başkanı mümkünse makam aracına bile binmeden esnafla dertleşmelidir.”
“VALİMİZİN HİZMETLERİNDEN GURUR DUYUYORUZ”
“Samimiyetle bir şey söylemek istiyorum. İYİ Partililer olarak Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in hizmetlerinden gurur duyuyoruz.” diyen Mısırlıoğlu, “Biz yapanı alışlamasını ve takdir etmesini de biliriz. Valimize İYİ Partililer olarak şükranlarımızı arz ediyorum. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımıza da şükranlarımı arz ediyorum. Emniyet teşkilatımız, jandarma teşkilatımızla ilgili samimiyetle söylüyorum vatanı ve milleti için herşeyi göze alıp soğukta ve sıcakta halkımızın emrine amade olan tüm kamu çalışanlarımıza teşekkür etmeyi borç bilirim.” dedi.
“TÜRK SİYASETİNDE İDEOLOJİK
SAPKINLIĞI ORTAYA KOYDULAR”
İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Faysal Hacımustafaoğlu toplantının basına açık bölümünün son konuşmasını yaptı. AK Parti iktidarını, partinin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Hacımustafaoğlu “İYİ Partinin iktidara gelmesi” gerekitiğini savundu. AK Partinin iktidar olduğu 19 yıllık zaman diliminde “değiştirdiği gömleği” en az 4 kez daha değiştirdiğini söyleyen Hacımustafaoğlu, “Esasen son dönemde Türkiye’de ideolojistlik bir ilkesizlik olarak ortaya konuldu. Ümmetçi olarak başladığı siyaseti hareketini çok kısa dönemde milliyetçiliğe, sonrasında liberal yapıya arkasından tekrar ümmetçilik ve milliyetçiliğe dönerek Türk siyaset hayatında ideolojik sapkınlığın ne anlama geldiğini ortaya koydu. Ümmetçilikle başlayan siyasi hareket tutmadı. Çünkü İslam dünyası onların anlattığı anlamda böyle bir yapıya hazır değildi. İşin kolayı vardı değiştirdi. Tıpkı milli görüş gömleğini çıkardığı gibi. Zira gömlek çıkartıp değiştirmeye başladığınızda bunu tekrarlarsınız. Yıllarca üzerine basarak tüm milliyetçilik çeşitlerini ‘ayaklarımın altına alıyorum’ sözlerini Türk Milletinin huzurunda söyleyenler arkasından Türk Milliyetçisi oldular. 55 yaşındayım kendimi bildiğimden beri Türk Milliyetçisiyim. Türk Milletine hizmeti ölümüne kendisine görev kabul edenlerden biriyim. Biz onların Türk Milliyetçisi olmasıyla birlikte Türk Milliyetçilğinden çıktık.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

“SAİT AÇBA HAVAALANINI MEMLEKETİNE YAPTIRDI, YANDAŞ FİRMA HAK YİYOR”

 

Seçim yatırımı olarak ifade ettiği Zafer Bölgesel Havaalanının dönemin Plan Bütçe Komisyon Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba’nın memleketi Altıntaş’a yapıldığını belirten İl Başkanı Mısırlıoğlu, “Zafer Havaalanı yolcu garantili özel ve yandaş firmaya verildi. Bu yandaş firmaya yılda 1 milyon 317 bin 733 yolcu garantisiyle yaptırıldı. 2020 yılında 7 bin 250 kişi Zafer Havaalanın uçuş gerçekleştirdi. Bizim verdiğimiz vergilerle müteahhit firmaya 50 milyon eurodan biraz daha fazla bir rakam ödendi. 2021 yılı içinde firmaya ödenecek uçuş garantisi ile hava alanına harcanan para çıkmış oluyor. Yapan firma 2044 yılına kadar senin, benim, yetimin hakkını yemeye devam edecek. Bu mu sizin ülke yönetiminiz ey AKP?” şeklinde konuştu.

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.