Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mevlevi Camii çevresi yeniden düzenlenecek”

“Mevlevi Camii çevresi  yeniden düzenlenecek”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerine Mevlevi Camii çevresinde yeni düzenlemelere hazırlandıklarını, Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın vereceği kararı beklediklerini açıkladı

 

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri öğle yemeğinde Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve ekibini ağırladılar. Hanedan Kebap Dünyasında buluşan Başkan Zeybek ile Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri Sezer Küçükkurt, M. Emin Güzbey, M. Emin Birliktir, İsmail Akar, Ömer Elçi, Mehmet Abdioğulları, M. Önder Artuk, Hakan Dilek ve Faruk Kılınçgündem üzerine sohbette bulundular. Gastronomi alanındaki çalışmalarının devam ettiğini Gastronomi Evi ve yeniden düzenlenen Millet Hamamı’nın gastronomi alanında hizmet vermek üzere önümüzdeki hafta açılacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Afyonkarahisar’ın gastronomi alanındaki gelişimine yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi. Kentsel Dönüşüm projesinin geldiği safha ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapacağı değerlendirmeyi beklediklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Afyonkarahisar açısından bir fırsat olduğuna inandığımız Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanmasıyla ilgili olarak herkesin malumu olduğu üzere söz sahibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdır. Afyonkarahisar Belediyesi olarak biz üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirerek, vatandaşlarımızla Bakanlığımız arasında köprü olmaya çalıştık. Gelinen noktada Bakanlık hak sahiplerinden talepleri topladı. Bu taleplere göre yapılacak olan değerlendirmenin ardından Bakanlık tarafından alınacak olan kararı bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde durum netlik kazanır diye düşünüyorum” dedi. Kentsel Dönüşüm bölgesindeki hak sahipleri ile bu hafta yapacakları mahalle ziyaretinde de biraraya geleceklerini belirten Başkan Zeybek, “Biz her zaman vatandaşımızın menfaatlerinden tarafız” dedi.
Şehrimizin tarihi kent dokusuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Özellikle Mevlevi Camii çevresindeki tarihi ve kültürel güzelliklerimizin ön plana çıkarılması için yeni çalışmalar içerisindeyiz. Mevlevi Camii’nin çevresinde uygun olan yerleri Belediye olarak istimlak edip, Mevlevi Camii’nin çevresini rahatlatacağız. Orada ziyaretçilerin gelişlerini kolaylaştırıcı, kültürel ve tarihi yapıya yakışan düzenlemeler yapacağız. Bu amaçla çalışmalarımız sürüyor” dedi.