Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meyvecilik için örnek organizasyon – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Meyvecilik için örnek organizasyon

Sultandağı kirazının tanıtımı ve pazar payının artırılması için önemli bir organizasyon olan Meyvecilik ve Arıcılık Günleri başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Ulusal Sultandağı Meyvecilik ve Arıcılık Günleri-MEYAR 2013” etkinliği, Sultandağı ilçesinde başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sultandağı Meyveciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği (SUMEYDER) ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultandağı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından ortaklaşa düzenlen etkinlikte yaklaşık 35 firma da açtıkları stantlarda ürün ve faaliyetlerini tanıttı.
İHRACATIN YÜZDE 30’U BU BÖLGEDEN
Etkinlikte ilk konuşmayı Sultandağı Meyveciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği (SUMEYDER) Başkanı ve AKÜ Sultandağı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Karayormuk yaptı. Yrd. Doç. Dr. Karayormuk konuşmasında “Kiraz ve meyvecilik bölgenin en önemli geçim kaynağı. Bunun yanında Türkiye meyve ihracatının yüzde 30’unun yapıldığı bir bölgedeyiz. Bölgede daha teknolojik bir meyvecilik yapılması amacıyla bu organizasyonu yapmış bulunuyoruz. Bölgedeki küçük çiftçinin eğitilmeye ihtiyacı var. Bitkilerin gençleştirilmesi, yeni ürün çeşitlerinin üretilmesiyle ilgili sorunlarımız var. Pazarlamayla ilgili sorunlarımız var. Altı bin nüfuslu bir ilçede böyle bir organizasyon yapmak da tabii ki zor. İnşallah çok güzel şeylere vesile olacak” dedi.
AKÜ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK
Törende Sultandağı Ziraat Odası Başkanı Hasan Dinç, Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap ve Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel de birer konuşma yaptı. Açış töreninde söz alan AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren ise konuşmasında “Üniversite olarak bu organizasyonda meslek yüksekokulu müdürümüz, üniversitemiz adına iyi bir temsilcilik yapmıştır. Bu organizasyonun bundan sonraki yıllarda daha da gelişerek ilerlemesini temenni ediyoruz. AKÜ rektörlüğü olarak üzerimize düşen görevleri yapacağımıza da şimdiden söz veriyoruz. Hayırlı olsun” dedi.
KİRAZIN TADINA ÇİN DE BAKACAK
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise, “Sultandağı üreticilerinin emeklerini, ürettikleri yakından tanıyoruz. Bu üretimi yaparken hangi sıkıntıları yaşadıklarını hangi zorlukları çektiklerini biliyoruz. Sorunlarının çözümünde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ve bundan sonra da yardımcı olmaya devam edeceğiz. Sultandağı Belediye Başkanımız gerçekten kirazın tanıtılması konusunda bütün bürokrasiyi de harekete geçirerek elinden geleni yaptı. Çin ile ilgili gıda anlaşmasının meclisten getirilmesi için çok uğraştık. Ben inanıyorum önümüzdeki yıl Sultandağı kirazının tadı, Çin’e kadar ulaşacak. Sultandağı’ndaki üreticileri kutluyorum” dedi.
GÜZİDE BİR İLÇE
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, “Sultandağı ilçemiz her şeyin en güzeline layık. Bulunduğu konum itibariyle, insanları itibariyle Afyonkarahisar’ın en güzide ilçesi. Sultan Dağlarının eteğinde, manzarası, havası son derece hoş ve ürünleri de ortada. Bunu arıcılıkla da taçlandırıyorlar. Biliyorsunuz çiçek için arı lazım. Arılarımıza sahip çıkmamız lazım. Hem bu meyveler için hem de balımız için çok güzel bir organizasyon. Sizin sulanabilecek baraj ve gölet yapılabilecek ne kadar alanınız varsa Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu buralara baraj yapmaya hazır. Türkiye’de 1000 tane baraj ve gölet yapıyorlar; bunlardan 70 tanesi Afyonkarahisar’a planlanmış. Büyük oranda bunların temelleri atıldı açılışları yapıldı. Yenileri de açılacak. Sultandağı’nda sulanmadık bir santimetrekare yer bırakmayalım. Hem de damlama sulama sistemi ile” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti