Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mezun olur olmaz iş bulamıyorsunuz”

“Mezun olur olmaz iş bulamıyorsunuz”
"Mezun olur olmaz iş bulamıyorsunuz"

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyoloji Kulübü’nün düzenlediği “Sosyolojide Son Gelişmeler ve Kariyer-İstihdam İmkanları” konulu söyleşi, gerçekleştirildi. AKÜ ANS Kampusü 2. Eğitim Binası Erdal Akar Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide Rektör Danışmanı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş bir konuşma yaptı

Prof. Dr. Karakaş yaptığı konuşmasında iş bulmak için süreçler olduğunu anlatarak, birinci sınıf öğrencilerine yolun başında stratejilerini oluşturmalarını tavsiye etti. Dünyadaki gelişmeler, Türkiye’deki durum ve kariyer planlamasındaki stratejileri ayrıntılarıyla anlatan Prof. Dr. Karakaş, “Hem Türkiye’de hem de dünyada olan şöyle bir durum var. Mezun olur olmaz iş bulamıyorsunuz. Bu bir süreç. Bu süreçte belirli bazı stratejileri yerine getirmeniz gerekiyor. Dünyanın her yerinde bu böyle. Türkiye’de genç nüfus daha fazla olduğu için rekabet de daha yüksek düzeyde. O yüzden stratejiler önemli.” dedi.
Prof. Dr. Mehmet Karakaş, sosyologların, dünyada suç bilimi (kriminoloji), nüfus (demografi), halk kültürü, aile, yaşlılık bilimi, sosyal refah ve sosyal hizmet, farklı kültürler ve ırklararası ilişkiler, toplumsal sınıflar ve toplumsal statü, toplumsal değişim, çevre toplum ilişkisi, iletişim ve medya, hizmet sektörü, eğitim, suç ve adalet gibi çalışma alanlarında istihdam edildiklerini anlattı. Prof. Dr. Karakaş, söyleşisinde; sosyologların, Türkiye’de de devlet dairelerinde ve özel sektörde sosyolog unvanıyla çalışabildiklerini, ayrıca eğitim alanında da istihdam edildiklerini belirtirken, Türkiye’de yeni istihdam alanlarının açılmaya başladığının müjdesini verdi.
Prof. Dr. Karakaş, öğrencilerden, ilgi alanların tespitine odaklanmalarını ve not ortalamalarını yüksek tutmalarını isterken, dersleri düzenli takip etmek kadar, ders dışı faaliyetlerin de önemli olduğunu belirtti. İş başvuru süreçlerinin önceden öğrenilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Karakaş, ilgi alanlarına yönelik derslerin alınmasının ve lisans üstü eğitimin avantaj sağlayacağı durumları da ayrıntılarıyla anlattı. Söyleşi, Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın, öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla sona erdi. (Kocatepe)