Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mezuniyet Partilerinde Alkol Mü Tüketiliyor?

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Kemal Baykara, mezuniyet törenlerindeki tehlikeye dikkat çekti

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Kemal Baykara, mezuniyet törenlerinde alkol ve uyuşturucu kullanımı gibi sorunlarla karşılaşıldığını belirterek, herkesi dikkatli olmaya davet etti. Baykara, “Bir eğitim döneminin de sonuna geldik. Anaokulundan üniversiteye tüm eğitim kurumlarında mezuniyet törenleri partileri düzenleniyor. Bu partilerde öğretim yılı boyunca izin verilmeyen aktivitelere göz yumuluyor. Toplumsal ve ahlaki değerlerimize yakışmayacak tutum ve davranışlar sergileniyor. İş artık çığırından çıkıyor. Tabii ki gençlerin eğlenmeye ihtiyacı var ama bu yapılanlar eğlencenin çok üstünde.

Bizim konumuz olan bağımlılık riskleri de buralarda ortaya çıkıyor. Bu partilerde açıkça ortaya konulmasa da alkol tüketiliyor. Sarhoşluğun verdiği etki ile bilincini kaybeden gençler normal yaşantılarında uzak duracakları hareketleri rahatlıkla yapabiliyor. Alkolün etkisi ile kimyasal uyuşturucularla da bu partilerde tanışıyorlar” dedi.

VELİLER DE HASSAS OLMALI

Baykara, açıklamasında şu vurgulara yer verdi:

“Eğitim kurumları bu partileri bir düzene sokmalı. Kontrol altında tutamayacakları partilere izin verilmemeli. Sosyal medyanın etkisi ile tüm gençler bu partilere katılmak istiyor. Veliler de bu konuda hassas olmalı. Önce kendileri bilinçlenip çocuklarını da bu konularda eğitmeli. Dernek olarak bizi okullara sokmayan kamu görevlilerini de bir daha düşünmeye ve göreve davet ediyorum.”