Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mezunlara Son Ödev

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Eğitim Fakültesi mezuniyet töreninde mezunlara son bir ödev verdi

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof.

Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) 2023-2024 akademik yılı mezuniyet törenleri Eğitim Fakültesi ile başladı. Atatürk Kongre Merkezinde (AKM) ilk gün gerçekleştirilen üç törende öğretmen adayları kep attı. Törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Erkol, Fen Bilimleri Eğitimi̇ Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersin Kıvrak ile AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Fen Bilgisi Öğretmenliği dönem birincisi Naile Ağdacı, başarısında bireysel çabasının yanı sıra ailesinin, arkadaşlarının ve hocalarının destekleri olduğunu söyledi. Ağdacı, “Eğitim sadece bilgi aktarmak değil aynı zamanda geleceğe ışık tutmaktır. Bizler yeni nesilleri yetiştirecek öğretmenler olarak büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluğun bilinciyle her öğrencimize dokunarak, onların potansiyelini ortaya çıkararak onlara ilham vermek için çabalayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Eğitimdir ki; bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Bizler bu bilinçle hareket ederek ülkemizin aydınlık geleceği için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.

Mezunlara Son Ödev

29 MAYIS VURGUSU

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise bu yıl 29 Mayıs tarihinin 2 açıdan çok özel bir gün olduğunu belirtti. Peker, “Birincisi; siz değerli öğretmenlerimizi eğitim ordusuna uğurluyoruz. İkincisi ise bugün İstanbul’un Fethi’nin 571. yılını kutluyoruz. Ne mutlu size ki mezuniyet töreninizi İstanbul’un Fethi’nin 571. yılında gerçekleştiriyorsunuz. Bizler çağ kapatıp çağ açan Fatih’in nesliyiz” ifadelerini kullandı. Sultan Fatih’in izinden gidilmiş olsaydı bugün süper güç olarak anılan devletlerin yerinde Türkiye’nin olacağını belirten Peker, konuşmasına şöyle devam etti:

Mezunlara Son Ödev

“Değerli akademisyen hocalarımız 4 yıl boyunca bugün mezun ettiğimiz öğrencilerimizin her biriyle ilgilenerek onların donanımlı bir öğretmen olmalarına ve kendilerini geliştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle de sizlere ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Biliyorum ki; sadece derslerinizde bilgi vermekle kalmadınız aynı zamanda onlara bir öğretmen adayı olarak sorumluluklarını, bir takımın içinde yer alarak paylaşmayı ve dayanışmayı, topluma karşı görev ve sorumluluklarını da öğrettiniz. Onlar için ömür boyu örnek alacakları birer model oldunuz. Geçmişte yetiştirdiğiniz ve bugün uğurladığımız öğretmenlerimize yaptığınız katkılardan dolayı sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Değerli anne ve babalar, sizler pırıl pırıl evlatlar yetiştirmenin derdinde oldunuz. Büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz doğduklarından bugüne kadar her türlü fedakârlıkta bulunduğunuz evlatlarınızın mutluluğunu paylaşmak için buradasınız. Evlatlarınızın az önce saydığımız idealler uğrunda görev yapmak üzere en yakın zamanda atandığını görmenizi diliyorum. Onların bu idealler uğruna yaptığı her hayırlı hizmetten sizlerin hanenize de sevaplar yazılacaktır. Sizleri böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için tebrik ediyorum.”

Öğrencilere son bir ödev veren Peker, “Vakit kendi köklerimizi tekrardan bulma ve kendi köklerimizden beslenerek bu ağacı yeniden yeşertme ve geleceğimizin neslini inşa etme vaktidir. Size son bir ödev; Grigory Petrov’un İdeal Öğretmen kitabını okumanızı tavsiye ediyorum. Hayatınız boyunca idealist öğretmen olmaktan vazgeçmeyin. Her birinizin idealist öğretmenler olarak atanmanız dileğiyle yolunuz ve bahtınız açık olsun diyor, hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tören mezun öğrencilerin temsili diplomalarını alması ve kep atmasıyla sona erdi.