Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP Emirdağ’da Seçim Sonucuna İtiraz Etti

MHP Emirdağ İlçe Başkanlığı’nca 31 Mart 2024 yerel seçiminde ilçede sandıklardan çıkan oylara yönelik İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

MHP Emirdağ İlçe Başkanlığı’nca

MHP Emirdağ İlçe Başkanı Mehmet Orbay Divrikli, MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fahri Fevzi Kartal, MHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı Hüseyin Duran ve çok sayıda partili, seçim sonuçları ile ilgili Emirdağ İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçelerini teslim etti.

DİVRİKLİ: ARTIK HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR

MHP Emirdağ İçe Başkanı Mehmet Orbay Divrikli, konu hakkında açıklama yaptı.  Başkan Devrikli, “Pazar günü yapılan yerel seçimlerle ilgili resmi itirazımızı ilçe seçim kuruluna yaptık. Genel Başkan Yardımcımız İzzet Ulvi Yönter’in bilgisi dâhilinde, Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Fethi Yıldız başkanımızın direktifleri ile itiraz dilekçemizi ilçe seçim kuruluna verdik. Artık hukuki süreç başlamıştır.” dedi.

KARTAL: KİMSE ERKEN ZAFER SARHOŞLUĞUNA BAŞLAMASIN

Hukuki süreç hakkında bilgiler veren MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fahri Fevzi Kartal, “Sandık sonuçları ile birleştirme tutanakları, ıslak imzalı tutanaklarıyla alakalı, pek çok usul ve esasa ilişkin eksikler olduğunu tespit ettik. Saha da aldığımız seçimi masa da vermemek adına hukuki başvurularımızı gerçekleştirdik. Aradaki oy farkı 134 olarak görülmektedir. 546 geçersiz oy var. Geçersiz oyların birçoğunun hangi sebepten dolayı geçersiz olduğu belirtilmemiştir. Islak imzalı tutanaklardan alınan oylarla, birleştirme tutanaklarındaki sayıların birbirini tutmadığını gördük. Bu sebeplerden dolayı tüm sandıkların yeniden açılarak sayımın yenilenmesi için müracaatımızı yeniledik. MHP olarak bu sürecin takipçisiyiz. Emirdağ’da kazandığımız seçimi mutlaka alacağız. Şimdiden hiç kimse erken zafer sarhoşluğuna başlamasın. Bitmiş hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı.

DURAN: HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ

MHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı Hüseyin Duran, konu hakkında şunları kaydetti: “Biz bu seçimi Pazar akşamı gerçekten kazandık. Hepinizin bildiği gibi şuan 134 oy farkla önde gözüküyorlar. Bugünde gerekli itirazlarımızı yaptık. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu sayımın tekrar yapılmasını sağlayarak, bu seçimin gerçek sonucu olan Hüseyin Duran’ın başkanlığını hep birlikte göreceğiz. Hakkımızı Ankara Yüksek Seçim Kuruluna kadar arayacağız ve gerçek sonucu inşallah hep birlikte göreceğiz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti