Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP kongrelerine uzak ilçelerle başladı

MHP kongrelerine uzak ilçelerle başladı
MHP kongrelerine uzak ilçelerle başladı

MHP’de kongre takvimi başladı. Haftasonu Dazkırı ve Başmakçı MHP İlçe Başkanlıklarının olağan genel kurul toplantıları yapıldı. Selahattin Şenocak, Dazkırı’da İlçe Başkanlığı görevine ikinci kez seçilerek güven tazeledi. Başmakçı MHP İlçe Başkanlığı’nda ise Osman Öztürk bayrağı Abdurrahman Derment’e devretti

Şenocak güven tazeledi
Hafta sonu Dazkırı’da yapılan olağan genel kurul toplantısında eski ve yeni MHP İlçe Başkanı Selahattin Şenocak, teşkilatın oyu ile göreve seçildi. İkinci kez seçilen Şenocak güven tazelemiş oldu. Selahattin Şenocak’ın Başkanlığında; Ramazan Zengin, Fahrettin Tuncar, Orhan Teker, Şeref Düztepe, Alaattin Fidan, Sami Ayyıldız, Süleyman Kutlubay, Mustafa Şentürk, Salim Yalçınkaya, Uğur Şimşek, Halil Özgür, Hasan Şenkaya, Yakup Ceyhan, Şuayip Cerit yönetim kurulu üyesi olarak göreve seçildiler. İl Delegeliğine ise; Selahattin Şenocak, Güneş Zengin, Mustafa Teker, Yüksel Şenocak, Ramazan Zengin, Önder Yönt, Ali Hüseyin Özsoy, Osman Şimşek, Nail Gürten, Ömer Doğan, Feridun Teker, Hüseyin Sarıbay, İlyas Şenocak, Raşit Yıldırım seçildi. Seçimin ardından yeni yönetim kurulu üyeleri günün anısına katılımcılarla aile fotoğrafı çektirdi.
Sorun aynı dili konuşmamak
MHP Başmakçı İlçe Başkanlığı’nın olağan kongresi de aynı gün öğleden sonra yapıldı. Açılışın ardından divan MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, Hasan Hüseyin Yılmaz ve İlker Çelikoğlu’ndan oluşturuldu. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. MHP Dinar İlçe Başkanı İGM üyesi İbrahim Acar, siyasi konuşmalar bölümünde söz aldı. Acar, ilçe kongrelerinde ülke sorunlarından çok kendi teşkilat yapılarını ve yaklaşan Mahalli İdareler Seçimlerinde izlenecek yol ve yöntemlerin görüşülmesinin yararlı olacağını ifade etti. Problem ve sıkıntıların tespit edilmesi gerektiğinin altını çizen Acar şöyle konuştu: “Bana göre MHP’nin siyasi sorunu yok. Ekonomik sorunu var. MHP ilçe teşkilatlarının ekonomik problemini çözemedikçe siyasi başarı da biraz sıkıntı yaşayacağız. MHP çok şahsına münhasır olan bir partidir. 40 Yılı aşmış ülke seçmenin şu veya bu se-beplerle yüzde 60 ve 70 oranında bir şekilde oy verdiği bir partinin mensubuyuz. Ama partimiz oy oranı olarak yüzde 15-20 bandında gidip geliyor. Benim şahsi fikrim MHP mensupları olarak sokaktaki vatandaşla, köyde ki çiftçiyle, esnafla biz aynı dili konuşmuyoruz. Bunun sonucu da sandıklara yansı-yor. Hameset yapan içinde dinleyen içinde çok güzel. Acı ama tatlı gerçekler ortada. Altında farklı bir şey aranmasın. Başta ben aynı dili konuşmuyorum. Öğretmen, cami cemaati, tarlada 25 TL yevmiye çalışan bayan arkadaşı-mızla aynı dile konuşmuyoruz.”
Menfaatten uzak çalışalım telkini
MHP Başmakçı İlçe Teşkilatı mensuplarından Oktay Dikici, genel kurul toplantısı sonrası yapılacak seçimle yeni bir yola çıkmış olacaklarını söyledi. Dikici, yeni bir yönetim oluşturulduğunu ifade etti. Oktay Dikici, bundan sonra ki çalışmaları yeni ekipteki partililerle beraber, her türlü sıkıntıya rağmen seçim sürecinde kişisel menfaat gözetmeden çalışılmasını isteğini gündeme getirdi. Dikici, MHP olarak ideoloji partisi olduklarına vurgu yaptı.
Bayrağı Osman Öztürk’ten devir alan Abdurrahman Derbent’in Başkanlığı’nda; Nevzat Tezcan, Cemalettin Tezcan, Cemalettin Ermez, Ayhan Kök, Abdurrahman Kare, Abdurrahman Semerci, Muhammet Gümüştaş, Ferhat Cansever, Sabahattin Gönüllü, Şerafettin Berber, Oktay Dikici, Nazım Güleryüz, Necip Bildiren, Yakup Kuyumcu, Ahmet İçen, Osman Öztürk, Süleyman Düzelten, Kadir Kilvan, Mustafa Görgülü, Erol Fidanoğlu, Arif Öztürk, Yüksel Pamuk, Bora Barut, Ercan Fedai, Ercan Akarsu, Mustafa Süngü, Ahmet Yaman, Süleyman Karahan, Ali İhsan Yağcı, Mehmet Kanat, Ali Ayber Kılıç yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler. Seçimle birlikte İl Delegeliklerine ise; Abdurrahman Derment, H. Hüseyin Ertürk, Osman Öztürk, Süleyman Düzelten, Abdurrahman Kare, Nevzat Tezcan, Doğan Kısa, Cemalettin Ermez, Ayhan Kök, Şerafettin Berber, Muhammet Gümüştaş, Nazım Güleryüz getirildiler.

MHP safları sıklaşıyor

Milliyetçi Hareket Partisi saflarına katılan üç kişiye parti rozeti takıldı. Ahmet İçel, Muhammet Gümüştaş, Necip Bildiren’e rozetlerini Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk taktılar.

Haber Fotoğraf: Burcu AYDIN