Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP Merkez ilçe Yağcı dedi

Bu haberin fotoğrafı yok
MHP Merkez ilçe Yağcı dedi

MHP Merkez İlçe Başkanlığı’nın olağan genel kurul toplantısı dün tamamlandı. MHP Merkez İlçe eski Başkanı İsmail Camgöz’ün tekrar aday olmadığı seçimde, Enver Deniz ve Alper Yağcı’nın listeleri yarıştı. Seçim soncu başkanlık görevine Alper Yağcı ve listesi seçildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez ilçe Başkanlığı seçimi Elçi düğün salonunda dün saat 13.00’de başladı. Kongre divanı MHP Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Teşkilat Başkan Yardımcısı Kadir Şekerci’nin başkanlığında MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından faaliyet ve mali raporlar okunarak ibra edildi. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin kongre mesajını İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk okudu. Toplantı sırasında Ermeniler’in Hocalı’da yaptıkları katliamda şehit düşünlerin ruhuna fatiha okundu. Seçim sonucu 424 partilinin katıldığı ve 331 oyun kullanıldığı seçimde 323 oy geçerli sayıldı. Alper Yağcı ve listesinin 190 oy aldığı seçimde Enver Deniz ve listesine 133 oy çıktı.
“Arkamızdan ülkücüydü denilecek”
MHP Merkez İlçe Başkanlığı kongresinin ilk konuşmasını Merkez İlçe’nin eski Başkanı İsmail Camgöz yaptı. Camgöz konuşmasına dava lideri Başbuğ Alpaslan Türkeş, ülkü davası ve vatan şehitlerine Allah’tan rahmet diledi. 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler’in Hocalı katliamı gerçekleştirdiğini hatırlatan Camgöz, katliamın yıldönümünde yapılan kongrenin farklı bir anlam kazandığını söyledi. İsmail Camgöz, katledilen Türk soydaşlara Allah’tan rahmet dilerken, Ermeni soykırımını kınadı. Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgarın belirlediğini vurgulayan Camgöz; “Bir gün hepimiz ebedi dünyaya intikal edeceğiz. Hak vaki olduğu gün hepimizin ardından rahmetle ve la-netle ananlar olacaktır. Şu bir gerçektir ki nasıl anılırsak anılalım arkamızdan şunu söyleyeceklerdir; Ülkücüydü. İşte biz arkamızdan bu sözü söyletmek için ömrümüzü heba ettiğimiz bilinmelidir.”dedi. Camgöz yeni adayları yanına davet ederek birlik beraberlik pozu verdi.
“İktidar iyi idare edemedi”
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Merkez İlçe Başkanlığı ile birlikte il çapındaki kongre sürecinin tamamlanacağını söyledi. Yoğun kar yağışı ve hava soğukluğuna rağmen tüm kongrelerin tamamlanacağını ifade eden Yılmaz; “Büyük kurultayımızdan sonra iktidara yürüyüşümüzün devamı sağlanacak. Kongreler birlikteliğin, beraberliğin sergilendiği yerler. Burada göreve talip olan iki arkadaşımız var. Türkiye ve Afyon zor günlerden geçiyor. Sorumlu siyaset anlayışı içerisinde ülkemizin yaşadığı sıkıntıları belirli bir çerçevede ifade ediyoruz. Dokuz yıldır iktidarda olan AKP hükümeti ülkemizi iyi idare edemedi. Keşke iyi idare etselerdi de bugün yokluktan yoksulluktan bahsediyor olmasaydık.” diye konuştu.
“Yarışın kazananı kaybedeni yok”
MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, 7 Ocak 2012 tarihinde başlayan kongre takviminin Merkez İlçe Başkanlığı genel kurul toplantısı ile ilçeler noktasında tamamlanacağını ifade etti. MHP Merkez İlçe Başkanlığı ile 18. ilçe kongresinin gerçekleştirildiğini söyleyen Ertürk; “Allah’a çok şükür bütün kongrelerimiz demokratik bir olgunluk içerisinde cereyan etmiş ve arkadaşlarımız partimizin yükünü omuzlamak adına büyük bir şevk ve heyecanla göreve talip olmuşlardır. Şimdiye kadar üç ilçemizin kongresinde ikili bir yarışma olmuştur. Bu bir bayrak yarışı Olayı böyle değerlendiriyoruz. Bugünkü kongremizde de iki arkadaşımız yarışacak. Bu yarışın kazananı ve kaybedeni olmayacak. Elbette göreve gelen arkadaşlarımız diğerlerinden biraz daha fazla sorumluluk hissedecekler. Her iki listedeki arkadaşlarımızda bu davanın yılmaz neferi olarak sorumluluklarının gereğini yerine getirecekler.” şeklinde konuştu.
Güçlü teşkilat önemli
MHP MYK üyesi Aziz Aslan, genel kurul toplantısının hayırlı olmasını temenni etti. Aslan, Azerbaycan’daki Hocalı katliamının yıldönümünde katliamı kınayan Aslan, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Güçlü teşkilatın güçlü sandık ve iktidara gelme anlamına geldiğini söyleyen Aziz Aslan; “Teşkilatlarımızın güçlü ve saygın oldukları dönemde mutlaka oy oranlarımızın arttığını görüyoruz. Siyaset kurumları üç saç ayağı üzerine kuruluyor. Teşkilat, parlamento ve yerel yönetimler. MHP olarak Türkiye’nin en eski ve köklü partilerinden birisiyiz. MHP’de teşkilat çok önemlidir. Güçlü teşkilat yapısı ile vatandaşa gitmeniz çok daha kolay oluyor.” ifadelerini kullandı.
“Uyuyan devi uyandıracağız”
Merkez İlçe Başkan adayı Enver Deniz, 30 yıllık çalışma hayatının 20 yılında şehirde yöneticilik yaptığını vurguladı. Bu sürede toplumu tanıyarak tecrübe kazandığını ifade eden Enver Deniz; “Aynı şekilde ekibimizde yer alan arkadaşlarımızın her biri kendi işinde çevresinde başarılı olmuş insanlardır. Elde ettiğimiz tecrübe ile bu dönemde önümüze gelecek olan üç sandıkta başarılı olacağımıza inandığımız için aday olduk. Partimizi bir adım adaha ileri götürmek adına önce istişare ve diyalogu geliştirip, özgüvenimizi kazanmak, gelişen diyalog ve özgüven sayesinde güçlü bir yapı oluşturarak uyuyan devi uyandırmak, geçmişle geleceği bir araya getirmek ve sonunda Afyonkarahisar kalesine üç hilalli bayrağı dikmek için aday olduk. Türk Milletine değişik dönemlerde zarar veren komünizm, bölücülük, kürtçülük ve ikinci cumhuriyetçilik gibi akımlar ve bunlara hizmet eden sebetaylar, ikinci cumhuriyetçiler, sorozcular ve oslocular’a karşı vatanın her karış toprağında bayrak inmez, ezan dinmez diyebilmek için mücadele etmek adına aday olduk.” dedi.
Hedef Afyon Belediyesini kazanmak
MHP Merkez İlçe Başkanlığı görevine seçilen Alper Yağcı, seçim öncesi yaptığı konuşmada, seçim galibinin MHP olacağının altını çizdi. Yağcı sözlerine şöyle devam etti: “Ben ve arkadaşlarım ülkücü hareketin görevi sorumluluklarının bilin-cindeyiz. Bugüne kadar görevi yürüten mevcut başkanımız İsmail Camgöz ve değerli yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Mevcut yönetim göreve geldiği günde bu yana Afyonkarahisar Merkez İlçe de her dönem oy oranı artmış, Afyonkarahisar Merkez Belediye Başkanlığı seçiminde oylarımız 23 binden 32 bine çıkarmış, merkez ilçeye bağlı 16 belde belediye başkalığından 7’nde üç hilalli bayrağı dikerek bizlerin daha fazla çalışmasına vesile olmuştur. Öncelikli hedefimiz 2014 Mahalli İdareler seçimlerinde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını kazanmaktır.”
Yağcı’nın listesi göreve seçildi
Alper Yağcı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığındaki listede; Celalettin Çankaya, Veli Kale, Hayrettin Çelik, Fatih Aşık, Hayrettin Gıran, Yücel Genç, Kazım Demirel, Osman Gürışık, Ahmet Çifteci, Osman Özharputlu, Halil Çığrı, Ziya Ülgüner Orhan Kutlu, Hilmi Erdem, Hakkı Diler, Lütfi Tanguç, Sultan Şahan, Orhan Kuran göreve seçildiler.
Deniz’in liste rengi yeşil
Enver Deniz’in başkanlığında yeşil listenin yönetim kurulu üyeliklerinde; Önder Tekeş, Halil Karaca, Salim Öztürk, Harun Sağlam, Zafer Avcı, İsmail Gök, Hasan Hüseyin Solmaz, Mehmet Keskin, Süleyman Yalçınkaya, Mustafa Çengel, Mehmet Emin Altıntaş, Şeref Kadem, Hüseyin Erol, Mevlüt Keskin, Said Köken, Ömer Alazcıoğlu, Muammer Said Efe, Ziya Kaya seçime girdiler.
Geniş katılım gerçekleşti
Toplantıya; MHP Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kadir Şekerci, Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan, MHP eski Milletvekili Dr. Mehmet Telek, Milletvekili adayları emekli Vali Kadir Çalışıcı, Milletvekili adayı öğretmen İsmail Kurutepe, Milletvekili adayı Av. Öncül Kazancı, İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, Dinar Beediye Başkanı Saffet Acar, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, MHP İlçe Başkanları, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Bakkallar Oda Başkanı Cengiz Üstün ve çok sayıda partili katıldı. (Kocatepe)

Kurutepe söz alamayınca tepki gösterdi

2007 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili adayı olan İsmail Kurutepe, Merkez İlçe Başkanlığı olağan genel kurul toplantısında divan başkanlığından konuşmak için söz istedi. Kendisine konuşması için söz verilmeyen İsmail Kurutepe, toplantı sonunda bağırarak tepki verdi. “Ben milletvekili adayıyım. Servetimi döktüm. İnsanlar aç konuşmak için söz verilmedi.” ifadelerini kullanan Kurutepe’yi, Merkez İlçe eski Başkanı İsmail Camgöz, İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk ve Divan Başkanı MHP Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Teşkilat Başkan Yardımcısı Kadir Şekerci sakinleştirmeye çalıştı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti