Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“MHP siyasi ülkülerine, ideallerine devam edecektir”

MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı
“MHP siyasi ülkülerine, ideallerine devam edecektir”

MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısında İl Başkanı Kocacan, yeni il yönetimini açıklayarak, il yönetiminde bayrak değişimi olduğunu söyledi.
YENİ YÖNETİMDE GÖREV
ALMAYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
İl Başkanlığı Yönetim Kurulu’nda yapılan değişikliğin nedenini açıklayan MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Bilindiği üzere Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda bir bayrak değişimi olmuştur. Elbette herkes çok merak ediyor, listede kimler var, kimler yok. Liste de bazı arkadaşlarımız doğrudur yoktur, ama yeni gelen, yeni yüz, yeni vizyonla MHP siyasi ülkülerine, ideallerine devam edecektir. Bunun böyle bilinmesinde fayda vardır. Kimseye husumetimizden değil ama ileride gireceğimiz yerel seçimlerden dolayı böyle bir karar aldık. Yeni yönetim teşekkülü tamamıyla genel merkezimizin tasarrufu ile il başkanı olarak tarafıma liste tebliğ edilmesi üzere dikkate aldığım ve üzerinde yaptığım çalışma sonrası oluşturulan bir listedir. Bu listede bulanan arkadaşlarımın 14 kişisi, eski yönetimden arkadaşlar olup, il genel meclis üyesi, belediye meclis üyesi ile ilçe ve belde belediye başkanlığına aday adayı arkadaşlarımızdan da 11 kişisi var idi. Toplamda 25 kişiyi teşekkül eden bu listede ileriki siyasi süreçte her hangi bir tekraren yönetim oluşturma kaygısı yaşanmaması amaçlı daha verimli daha verimli çalışma içinde olması düşüncemden dolayı yeni listemiz oluşturulmuştur. Önceki yönetimden arkadaşlara yaptığı görev anlayışlarından, görev adamlıklarından, davaya verdikleri hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür eder saygı, sevgi ve muhabbetlerimi ayrıca bildiririm.” dedi.
“OTELLER MÜŞTERİLERİ OTELE KAPATIYOR”
Otopark ihtiyacının önemine vurgu yapan Kocacan, otellerin müşterileri otele kapattığını ifade ederek, “Türkiye’nin termal başkenti olan Afyonkarahisar devam eden termal yatırımlarının tamamlanmasıyla Avrupa’nın da termal sağlık ve tedavi merkezi olmaya aday bir şehir olarak görülüyor. Her geçen gün mevcut oteller ve yatak sayıları artmaktadır. Malumunuz olduğu üzere üzücü ama gerçektir ki şehrimiz mülteci dışında göç almamakta askeri birlik beklentileri suya düşmekte, lokasyon, arazi ve iş gücü müsaitliğine rağmen yerli otomobil fabrikalarının gelmemeleri de elimizdeki mevcut değerleri yitirmemek ve daha iyi faydalanabilme adına, şehrimize gelen misafirlerimizi daha iyi konaklama yapabilmek için otobüs turlarını Afyon’un merkezinde bir otopark verilmesi ile değerlendirilmesi talebindeyiz. Oteller artık müşterileri kapatıp oradaki ticari merkez konumuna sokmaktadır. Yalnız Afyonumuza da kaymağıyla, sucuğuyla, ekmeğiyle her şeyiyle gıda sektöründe de marka yapmış bir ilimizdir. Eğer buralara termalde dahil olmak üzere, gelen turları ağırlayabilecek, büyük otobüslerinde park edebileceği, park yerleri sorunlarını kaldırabilirsek, Afyonumuz cazibe merkezi olacaktır.” şeklinde konuştu.
“İTTİFAK 2023’E KADAR SÜRECEK”
“Emeklilikte Yaşa Takılanlar” ile ilgili yaşanan durum hakkında da konuşan Kocacan, “Önceki gün malum medyaya düşen olayda yaşa takılan emeklilikle ilgili MHP Grubu’nun öncelikle önergeye verdiği evet dilekçisinin ardından komisyon kurulmaması amaçlı da Cumhur İttifakı dediğimiz ittifakta 2023’e kadar genel başkanımızın söz verdiği gibi duruşumuzu net sergilemişizdir. MHP Grubu’ndaki arkadaşlarımızın her ne kadar buna evet demişliği bile olsa genel merkezle istişare verilmemiş kararlar asla geçerli değildir. Devlet Bey’imiz de bu konu da daha öncende de AKP hükümetiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üzerinde oynanan çeşitli oyunlardan dolayı önce bildiğiniz üzere FETÖ olaylarının kalkmasıyla Türkiye’de yaşanmışlığın ötesinde, ekonomik açından da Türkiye’yi sıkıştırma, dar boğaza düşürme gereçleri olduğu için yaşa takımı emeklilik sisteminde ekonomik olarak Türkiye’yi zora sokacağı için bir sonraki döneme bırakılmasında fayda görülmüştür. Yoksa bizim bu konuyla ilintili hiçbir ilgimiz ve duyumumuz yok değildir.” ifade etti. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

 

MHP İl Başkanlığı Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Mehmet Kocacan Başkan
Beytullah Bostancı İl Sekreteri
Doğan Şimşek Başkan Yardımcısı
Gönül Ar Güngör Başkan Yardımcısı
Mustafa Gün Başkan Yardımcısı
Ahmet Kahveci Başkan Yardımcısı
Murat Gökhasan İl Muhasibi
Fahriye Elif Akkaş Kadın Kollarından Sorumlu
Arzu Eröztürk Ar-Ge Sorumlusu
Arif Zıngıldak Sağlık, Hastane vb. kurumlardan Sorumlu
Nihat Acıbuğa AKÜ ve Üniversitelerden Sorumlusu
Halil Kocaşaban Basın, Medya Sorumlusu
Ahmet Çobanoğlu Derneklerden Sorumlu
Mustafa Adnan İlter Derneklerden Sorumlu
İsmail Aydoğuş Hukuktan Sorumlu
Osman Demir İdare Amiri
Hüseyin Özharputlu Resmi Kurum ve Bürokrasiden Sorumlu
Cafer Gür Mimarlar ve Madencilerden Sorumlu
Ufuk Kuru Mimarlar ve Madencilerden Sorumlu
Recep Yaman Odalar ve Borsalar Sorumlusu
Veli Kale Odalar ve Borsalar Sorumlusu
İlker Celep Protokolden Sorumlu
Ahmet Özköse Seçim İşleri

 

“Koçak’la görüşmedim”

 

Kocacan’a 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak ile adaylık üzerine görüşüp görüşmediği de soruldu. Kocacan, “Benim Mahmut beyle ne
bir telefon görüşmem, ne şahsi bir fikir alışverişim olmamıştır” dedi

 

AK Parti’den aday olması hukuken mümkün olmayan Dr. Mahmut Koçak’ın kulislerde MHP’den aday olabileceği konuşuluyor. Bu soru MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’a yöneltildi. Gazetecilerin “Mahmut Koçak ile bir görüşmeniz oldu mu?” sorusuna yanıt veren Kocacan, “Aday adaylığı süreci başladı. Ancak aday adayları ile ilgili kısımda bizim Merkez İlçe Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ve diğer ilçelerdeki, beldelerdeki uç beylerimiz, aday adaylarımızla ilgili sorumlular. İl, genel merkezimiz gibi bu işin denetçisidir. En iyi adayı en doğru adayı oradan çıkaracaklar, kendileri referans olacaklar, artıları ile eksileri ile bize rapor halinde sunacaklar. Biz de burada Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla birlikte gelmiş isimleri ve raporları kendi aramızda konuşarak, tartışarak ortak bir aday belirleriz, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi aynı zamanda milletvekillerimiz olan Mehmet Taytak beyefendi ve Mehmet Parsak beyefendi var. İstişareye açık olarak onlarla da bu fikir alışverişini yapar dosyalarımızı genel merkeze sunarız.Genel merkezin aday adayları da dahil olmak üzere adayları kendi merkez yoklamasıyla yapacağını daha beyan etmişti. Bu beyan esastır.” dedi.
“GENEL MERKEZE
BAŞVURMASINI SÖYLERİM”
Koçak’ın aday adaylığı için genel merkez ile görüşmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Kocacan, “Benim Mahmut beyle ne bir telefon görüşmem, ne şahsi bir fikir alışverişim olmamıştır. Ancak arkadaşımızın bu konu da bir tevazusu varsa önce genel merkez ile görüşmesini daha sonra diğer aday adayları arkadaşlarımız gibi oraya başvurmasını söylerim. Bize şuana kadar intikal etmiş her hangi bir şey yoktur.” ifadesine yer verdi.