Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’de hareketli il kongresi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
MHP'de hareketli il kongresi

MHP İl Başkanlığı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Aziz Aslan ve Sefa Değirmen’in listleriyle yarıştığı seçim sonucu 383 oy alan Aziz Aslan ve listesi göreve seçildi. Sefa Değirmen ve listesi 136 oy alırken, Değirmen’in mükerrer parti üyeliği gerekçesiyle seçime geçilmesine kısa süre kala çekilip yerine eski Milletvekili Dr. Mehmet Telek’i aday olarak gösterecekleri açıklaması salonu hareketlendirdi. Divan Başkanı MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, durumun hile-i şerriye olacağını ve buna müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

Borsa Düğün Salonu’nda hafta sonu yapılan MHP İl Başkanlığı olağan genel kurul toplantısı divanı, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer’in başkanlığında; Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MKYK Üyesi Mehmet Sami Uzun ve Belediye Meclis üyesi Halil İbrahim Baykara’dan oluştu. Toplantı salonu dışında da renkli görüntüler dikkat topladı. Davulcu ve zurnacıların bahşiş almak için yarıştıkları gözlenirken, milliyetçi obje ve aksesuar satışları yapılan tezgahlarda dikkat çekti.
Ülke ciddi süreçten geçiyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin kongre mesajını MKYK Üyesi Mehmet Sami Uzun okudu. Uzun’un ardından toplantının ilk konuşmasını MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal yaptı. Seçimin hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Milletvekili Günal, Afyonkarahisar’dan sıkça geçtiğini ifade etti. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun herkesçe malum olduğunu söyleyen Milletvekili Mehmet Günal; “Önceki hafta büyüme rakamları açıklandı. Ben iktisat hocasıyım, rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Bahsedilen rakamların kimlerin cebine girdiğini vatandaş biliyor. Ülkemiz ciddi bir süreçten geçiyor. Bir tarafta vatan hainleri ilan edilirken bir taraftan hainler kahraman gibi ilan ediliyorlar. Yoksulluk ve yolsuzluk var. Ama bunlardan çok daha önemlisi teslimiyetçi politikalar var. Sıfır sorun var diye diye sırf sorun olduk. Dün kanka olduğumuz adamlarla bugün düşman olduk.” dedi.
“MHP üzerinde oyunlar oynanıyor”
MHP’nin eski İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk yaptığı konuşmada, 8 Ocak 2011 tarihinde partisinin çok zor bir döneminde ve tüm partileri bekleyen çok zor bir süreçte başkanlık görevini üstlendiğini vurguladı. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından milletvekili adayı olacak il başkanlarının istifalarını gerektiren tarihten sonra il başkanlığı görevine atandığını anlatan Ertürk; “Elbette zorluk ve güçlükleri bilerek bu sorumluluğu üstlendim. Atanmış bir kişinin yaşayacağı zorlukları bilerek bu görevi üstlendim. Çünkü ülkücüler, Türk Milliyetçileri zor olana talip olur. Kolay olanı herkes yapar. Bu zor dönemde partimin güçlüklerini üstlenmeye talip oldum. Aday adaylığı sürecine gelindiğinde baktıkki aday adayı olması muhtemel 5 kişinin ismi var. MHP bu 5 aday adayı ile Afyon’un karşısına çıkamazdı. Mutlaka bu davaya gönül vermiş adaylık yapacak nitelikte arkadaşlarımız vardı. Bunları davete karar verdik. Siyaset ve seçim sosyolojik bir olay. İşin birde toplumsal boyutu var. MHP’nin üzerinde oynanan oyunları hepimiz biliyoruz.” diye konuştu. MHP İl Başkan adayı Aziz Aslan ve Sefa Değirmen arasında ilk konuşmayı kimin yapacağı kura ile belirlendi. Kura sonucu ilk konuşmayı Aslan yaptı. Aziz Aslan’ın ardından Sefa Değirmen konuştu.
Aslan ve listesi seçildi
Aziz Aslan’ın 383 delegenin oyunu alarak İl Başkanı seçildiği MHP genel kurulunda yönetim kurulu üyeliklerinde;
Haydar Serdaroğlu, Lokman Çetinaktı, Hüseyin Özdinç, Adem Güleç, Mevlüt Varol, Ahmet Kahveci, Recep Yaman, Adem Dursun, Erdal Gümüş, Şaban Ceylan, Osman Demir, Ahmet Karaşahin, Halil Bozokluoğlu, Muammer Decdeli, Serdar Dündar, Ahmet Çobanoğlu, Ahmet Türk, Tevfik Erinç Baykal, Azmi Demirok, Mehmet Galip Dere, Beytullah Bostancı, Selçuk Buğra Kadaş, Ömer Büyükben, Mustafa Karabulut yer aldılar. İl Disiplin Kurulu üyeliklerinde ise; Ulvi Erşan, Yahya Tür, Ömer Adsız, İzzet Tüplek, Zekeriyya Okyar, Kadir Delikanlı, İsmail Tızık bulundular. Genel Merkez kongre delegeliklerine; Aziz Aslan, Alper Yağcı, Saffet Acar, Halil Özdemir, Osman Kutlu, Bekir Yıldırım, Nazmiye Kılçık, Ceylan Morca, Hilmi Erbaş, Ender Çiçek, Tevfik Gencer, Güneş Zengin, Öncül Kazancı, Seydi Yaman, Haydar Küçük, Hurşit Çetin seçildi.
Değirmen çekilmek
istediğini bildirdi
Seçime geçilmesine dakikalar kala başkan adaylığından çekilip aynı liste ile başkan adayı olarak eski Milletvekili Dr. Mehmet Telek’in yer alacağını belirten ama divan tarafından bu tercihi kabul edilmeyen Sefa Değirmen’in yönetim kurulu üyeliklerinde; Mehmet Telek, İsmail Camgöz, Bekir Özerdem, Engin Ayengin, Havvaana Gencer, Nesrin Çelikbilek, Naime Yorulmaz, Sıdıka Seza Eyubagil, Ahmet Hastürk, İlker Çelikoğlu, Yücel Seleoğlu, Kerem Fidan, Mehmet Kafadar, Soner Özağıl, Enver Deniz, Ayhan Nal, Bekir Altınkaya, Hasan Özpınar, Hasan Kaptan, Ceylan Elçi’nin isimleri bulundu. İl Disiplin kurulu üyeliklerinde ise; A. Yılmaz Kasap, A. Hamdi Sezer, Zeki Çöygün, Halil Ayengin, Sedat Gürer, R. Yavuz Deveci’ye yer verildi. Genel merkez kongre delegeliklerinde; Ali Kocaşaban, Mehmet Telek, Sefa Değirmen, İsmail Camgöz, Alper Yağcı, İsmail Elibol, Akif Altın, Hasan Hüseyin Tekin, Seyfettin Atacan, Musa Muzaç, Murat Ataç, Asım Akın, Beytullah Kesek, Abdurrahman Derment, Selamet Yıldırım, Çetin Çiftçi bulunuyor. (Kocatepe)

Aslan ve listesi göreve seçildi

İl kongresinde delegenin 383 oyunu alan Aziz Aslan ve ekibi kongrenin galibi oldu

Adaylar arasında çekilen kura sonucu ilk konuşmayı yapan Aziz Aslan, en büyük şerefin Türklük ve Müslümanlık olduğuna dikkat çekti. Yaklaşık 20 yıldır birlikte çalıştığı ülkücüler ve parti mensupları ile iyi ve kötü günlerde beraber olduklarını söyledi.
Amaç seçimlerde başarı
MHP İl Başkanı seçilen Aziz Aslan, tüm ülkücüler ve partililerle yol arkadaşlığı yaptıklarını her zaman birbirlerini yalnız bırakmadıklarını dile getirdi. Siyasete üç hilalli bayrak altında başlayıp, çizgilerinden taviz vermeden yine üç hilalli bayrak altında bitireceklerini dile getiren Aslan; “Elbette bu yarışlar çok güzel yarışlar. Elbetteki delegelerimizin tercihlerine saygı göstereceğiz. Ama bizim amacımız MHP’nin kalesi olarak bilinen Afyonkarahisar’da önce mahalli idareler sonrada genel seçimlerde başarıyı elde edeceğiz. Bu yarışta kadere inanıp, Allah’a sığınıp sizlere güvendik. Üç dönem listesinde yer aldığım ve görevimi hiç aksatmadan yaptığım genel merkezimizin siyasi uslübü ile gücümüzü bizden önce yola çıkan ve tercihlerini baştan ortaya koyan arkadaşlarımızın inisiyatifinden, dualarından ve tercihlerinden alıyoruz. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.
1999 yılında yapılan seçimlerde elde edilen başarılı sonuç gibi başarısızlığın tüm ülkücülere ait olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Aziz Aslan, bundan sonrada başarı ve başarısızlığın herkese ait olacağını kaydetti. Başarı ve başarısızlığa herkesin katkı sunduğunu, kimsenin elinde sihirli değnek bulunmadığını dile getiren Aslan şöyle konuştu: “Ülke şartlarının zor olduğunu biliyoruz. Dünya siyasetinde nasıl Türkiye’nin işi zorsa Türkiye siyasetinde de MHP’nin işi zor. MHP’de hizmet etmek için illa bir sıfat olmasına gerek yoktur. Görev bize nasip olursa görevimiz boyunca tüm arkadaşlarımıza sahip çıkıp hiç kimseden vazgeçmeyeceğiz. Dışlama ve ötekileştirme olmayacak. Özel hayatına, kişilik haklarına ve insani haklarına müdahil olmayacağız. Karalamayacağız ve siyaseti dürüstçe yapacağız.” (Kocatepe)

Önce eleştirdi sonra çekilmek istedi

MHP İl Başkan adayı Sefa Değirmen ve listesi 136 oy alarak seçimi kaybetti. Değirmen, rakibi Aziz Aslan’ı eleştirdiği konuşmasında yarışa önce ülkem, sonra partim sonra biz anlayışı ile hazırladıklarını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkan adayı Sefa Değirmen, genel kurulda yaptığı konuşmanın sonunda mükerrer parti üyeliği gerekçesiyle aynı listenin geçerli olup başkan adaylığına eski Milletvekili Dr. Mehmet Telek’le devam edeceklerini bildirdi. Ancak, Değirmen’in bu talebi kabul edilmedi.
“Bizi yıldıramayacaklar”
MHP İl Başkan adayı Sefa Değirmen, partisinde maddi ve oy anlamında giderek artan yoksullaşmanın ilçelerde üye kayıtlarının durma noktasına geldiği, hatta ilçe yönetim kurulu oluşturmasında dahi üye bulmanın zorlaştığı, kayıtlı üyelerin ilçe seçimlerine katılınmadığını tespit ettiğini ifade etti. Tavizle sürdürüldüğünü iddia ettiği il başkanlığı adaylığı açıklamasına sessiz kaldığını belirttiği Aziz Aslan’ın basın açıklamasıyla aday olduğunu ilan etmesinin bir gösterge olduğunu kaydeden Değirmen; “Yaklaşık 10 yıldır Türkiye’yi tek başına idare eden siyasi iktidarın hayatımızın her alanındaki yanlış teşhisleri ve ürkek kısır dünya görüşü ülkemizi tam bir dar boğazın eşiğine kadar getirmiştir. Hükümet baştan yanlış girdiği yolda yönünü ve pusulasının tamamen kaybederek milletimizi küresel ve milli tehditler karşısında çaresiz ve etkisiz bırakmıştır. Kendi çevrelerini ve yandaşlarım zengin etmiştir. Dolayısıyla iktidarına 10 yıl gibi bir süre ile devam etmektedir. MHP’nin kademelerinde görev almış arkadaşınız olarak İl Başkanlığı yarışına kısa bir sürede hazırlanarak çalışmalarımıza önce ülkem sonra partim ve ben anlayışı ile başladık. Bunun adına isterseniz il başkanı adayı gösterme, isterseniz aday olacakların önünü kesme deyin bizi yıldıramayacaklar. Onlar önce ben ondan sonra partim ve ülkem anlayışı ile bu yarışa katılmışlardır.” dedi.
Ülkücülere
tavsiyelerde bulundu
MHP delegelerinin, onurlu, gururlu ve haklı mücadelesini sandıkta gereğini yapacaklarını kaydeden İl Başkan adayı Sefa Değirmen, aday olarak il delegelerinden 400 delegeye ulaştığını kaydetti. Değirmen konuşmasının devamında: “Bu salon hınca hınç doldu. Ama onlar yönetici oldukları süre içerisinde oylarımızın kaybına yol açtı. 1999 yılının başarısına sahip çıkarak 2002-2011 yılı başarısızlıkları hiç ve hiç konuşmadan tartışmadan amaçlarının İl başkanlığı olmayıp milletvekilliği her kez tarafından bilinen 3 kez aday gösterilmesine rağmen tatmin olmayan arkadaşımız yine il başkanlığı adayı olarak huzurlarınıza çıktı. Bende huzurunuzda açıklıyorum. Milletvekili adayı değilim sadece il başkanı adayıyım. O halde yüce Allah’ın bize ihsan ettiği yetenekleri güzelce değerlendirelim. Çalışıp kazanmanın İnsanı mutlu kılacağını, tembelliğin ise mutsuzluğun kaynağı olacağını unutmayalım. Malımızı helalinden kazanıp ölçülü harcamalar yapalım. Çalışmak üretmek isteyene de yardımcı olalım. Ben Ülkücü iradeden ve delegelerden bunu bekliyorum. Kazananın ve kaybedenin bu salondan kol kola çıkarak bundan sonra yapılacak olan 2014 mahalli seçim çalışmalarına beraberce hazırlanmak MHP’yi Afyonkarahisar da en yüksek seviyede oy alarak temsil edecek insanlar bu salondan bu hareketi başlatarak beraber çıkacaktır.” (Kocatepe)

“Aziz kardeşim vekil adayı olmayacağını açıklasın”

MHP eski Milletvekili Dr. Mehmet Telek, İl Başkanı seçilen Aziz Aslan’dan genel seçimlerde milletvekili adayı olmayacağını açıklamasını istedi

MHP İl Başkan adayı Sefa Değirmen’in mükerrer parti üyeliği gerekçesiyle adaylığının sıkıntıya girmesi sonucu Değirmen tarafından aynı listeye başkan adayı olarak MHP eski Milletvekili Dr. Mehmet Telek’in aday olacağı açıklanmıştı. Bu tercih kongre divanı tarafından kabul edilmedi. Mehmet Telek, bunun üzerine söz alarak açıklama yaptı.
MHP eski Milletvekili Dr. Mehmet Telek, böylesi bir olayın kongrede cereyan etmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İl Başkanlığı gibi bir makama ayıracak zamanı olmadığını belirten Dr. Mehmet Telek, kendisine gelen teklifleri kabul etmediğini söyledi. Yönetim kurulu üyeliği, partinin değişik kademelerinde görev alan bir kişi olarak Sefa Değirmen’in listesinde görev almasının tek bir nedeni olduğunu belirten Telek şunları söyledi:
“Bu yönetimde görev almamın tek bir sebebi vardır. 1999 yılından sonraki MHP’nin aldığı oyları, kazandıkları ve kaybettiklerini Afyon’da lütfen bir düşünün. 1999 yılında yüzde 33 oy alan MHP bu zamana kadar bu yönetim anlayışı içerisindeki arkadaşlarla nereye gelmiştir? Sırf bunu desteklemek amacıyla ben yönetimde görev almayı kabul ettim. Sayın Sefa Değirmen’in İl Başkan adaylığı sıkıntıya düştüğünü öğrendik. Partimizin hukukçuları durumu değerlendirdi. Kongre iptaline sebebiyet vermemek için aynı listeye başkan adayı olarak benim ismim yazıldı. Genel Başkanım emrederse aday olurum. Onun dışında benim bir dahaki dönemde milletvekili adayı olmayacağıma söz veriyorum. Eğer böyle bir adaylık olursa maalesef parti küçülüyor. Kendisini milletvekili adaylığına endekslemiş bir il başkanı birlik ve beraberliği sağlamada güçlük çekiyor. Ben Aziz kardeşimden de böyle bir amacı olmadığını, il başkanı olarak bir dahaki seçimde milletvekili adayı olmayacağını ilan etmesini istiyorum.” (Kocatepe)

“Ölümüne kadar arkasındayım”

MHP İl Başkan adayı Sefa Değirmen, medya mensuplarının kongre salonu dışına çıkarılması sonrası konuşma metnini dağıtarak, 1999 yılı seçimleri başarısını Ülkü Ocakları eski Başkanı Baki Ocak’la birlikte yaşadıklarını söyledi. Değirmen: “Beraber kazandık. Ama çok afedersiniz Hayrettin Barut’un ve ‘Ülkü Ocakları tilki ocakları’ diyen İbrahim Acar’ın dersini vermek için bugün bu iradeyi ortaya koydum. Ülkü Ocakları elbette benim ülkü ocaklarımdır. Ölümüne kadarda arkasındayım, hepinizi seviyorum.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)