Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’den yerel yöneticilere “afiş” tepkisi

Bu haberin fotoğrafı yok
MHP'den yerel yöneticilere “afiş” tepkisi

MHP’nin haftalık basın toplatısında konuşan Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, bilboardlar da Afyonkarahisar Belediyesi’nin projelerine yer verilip AK Parti afişlerini kaldırılmasını, aksi halde yapacaklarını kamuoyunun göreceğini söyledi. İl Başkanı Raşit Demirel ise koalisyon konusundaki ifadelerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu kınadığını açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel ve Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, her hafta Çarşamba günü düzenledikleri basın toplantısını dün partide gerçekleştirdiler.
“CUMHURBAŞKANI İHANETE İMZA ATTI”
MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, ebediyete uğurlanan şehit Mehmet Şimşek’e başta olmak üzere son dönemde artarak devam eden terör olayları karşısında şehit düşen tüm güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, Türk Milleti’ne başsağlığı diledi. 1 Kasım seçimlerine sürenin azaldığını belirten Yağcı; “2011 Yılında seçime 6 ay kala erken seçim yapılmasını ihanet olarak dillendiren dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan maalesef 7 Haziran seçimlerinden sonra 3 ay içerisinde erken seçim kararı alarak ülkemizde hem ekonomik açıdan hem de vatandaşların huzuru açısından, kendi deyimi ile çok büyük bir ihanete kendisi imza attı.” dedi.
BİLBOARDLAR HALKIN HİZMETİNDE
Afyonkarahisar boyutu ile bu dönem ki seçim çalışmalarına baktıklarında AK Parti’nin hiçbir adaletini şehirde göremediklerinden yakınan Alper Yağcı, daha önce ifade etmelerine rağmen Belediye’ye ait bilboardlarda hizmet bilgilendirmesi yerine iktidarın milletvekilleri ve seçim vaatlerine yer verildiğini söyledi. Yağcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın YSK’nın “Haydi Bismillah” diye başlayan seçim şarkısını yasaklamasının ardından “Onlar yasaklasınlar biz kullanmaya devam edeceğiz.” mantığının Türkiye geneli ve Afyonkarahisar’da sürdüğünü söyledi. Afyonkarahisar’daki bilboard işletmesinin özel şirket tarafından yapıldığını belirten Yağcı; “AK Parti Afyonkarahisar halkının hizmetinde olan bilboardları kullanmaya devam ediyor. Şunu özellikle ifade ediyorum. Belediye Başkanı ve yetkililerden en geç yarın akşama kadar o bilboardları kaldırmasını bekliyor ve temenni ediyoruz. Seçim Kuruluna itiraz etsinler derlerse parantez içerisinde bu cümle ile hata ettiklerini kabul etmiş olurlar. Biz uyarımızı yapıyoruz.” diye konuştu.
“AFİŞLER KALKMAZSA
YAPACAĞIMIZ O ZAMAN GÖRÜLÜR”
Alper Yağcı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 2009 yılında makama otururken, “Ben tüm halkımızın Belediye Başkanı olacağım ve oy veren vermeyen herkese eşit mesafede davranacağım.” ifadelerini içeren basın açıklamasını okuduğunu belirtti. Yağcı; “Sayın Çoban sözünü ettiğim açıklamasında, ‘Ben abdestsiz Belediye Başkanlık makamına hiç oturmadım.’ şeklinde ifadesi vardı. Abdest almak Müslümanlığı bilen bir insanın yerine getireceği çok güzel bir harekettir. Eğer Sayın Çoban, hak, hukuk kavramları ve Müslümanlık üzerinde bu kadar ısrarla duruyorsa yarından (bugünden) itibaren hakkına girdiği Afyon Belediyesi’nin projelerine yer verip AK Parti afişlerini kaldırır. Aksi hale bizim yapacağımızı tüm kamuoyu yarın (bugün) akşam görecek. Belediye’nin kendisine yakışır şekilde davranacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.
VALİ’DEN VE BİRİMLERİNDEN
HASSASİYET BEKLENİYOR
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’den de aynı ricalarda bulunduklarını dile getiren MHP Merkez Başkanı Alper Yağcı, seçimlere 10 gün kala hiçbir bakanlığın hükümet adına seçim propagandası yapamayacağını kaydetti. Bu süreçte; Açılış, toplantı, temel atma gibi herhangi bir tören düzenlenemeyeceğini bildiren Yağcı; “Sayın Valimiz ve valilik çalışanlarının eğer ki Sayın Bakanımızın Afyonkarahisar’da ki hizmetlerini anlatan programlar dışında mahalle mitinglerini, köy mitinglerini, belde mitinglerini bildirecekleri düşündükleri bir program varsa valilik birimleri de son bir günü değerledirsin. Son 10 gün herşey yasak olduğundan isterse valilik yanlışlıkla Bakan Beyin son 7 günlük programını medyaya bildirebilir. Sayın Valimizin de Afyonkarahisar Valisi olma hüviyetine geri dönmesini istiyoruz. Kendisi elbette ki Bakan Beyi karşılayacaktır. Ama AKP’nin siyasi çalışmalarını medyaya servis edip hem vatandaşa bilgilendirme konusunda yardım ve desteklerinden vazgeçmelerini istiyoruz. Önümüzde ki seçimin ilimize ve Türkiye’ye hayırlar getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.
DEMİREL EROĞLU’NU KINADI
Bakanlık koltuğunda oturan bir kişinin bakanlık imkanlarını kullanarak siyaset yapmasını esefle karşıladıklarını vurgulayan MHP İl Başkanı Demirel ise şunları söyledi: “İnancından şüphe etmediğimiz Veysel Eroğlu’nun başkasının hukukunu geçmesini doğru bulmuyoruz. Genel Başkanımız 15 Ekim Perşembe günü 3 genel düzeyde yayın yapan televizyon kanalında koalisyonun niye kurulmadığını, kimlerce kurulmadığını çok iyi şekilde izah etmiştir. Sayın Eroğlu kırık plak gibi her gittiği yerde, ‘MHP koalisyona yanaşmadı.’ yalanını söylemeyi sürdürmektedir. Profesör unvanını taşıyan bu hemşehrimizin üslubunu kınıyoruz. Sayın Bakan ya haberleri dinlemiyor ya da inancına ters düşen hareketler içerisinde bulunuyor. Bunun başkaca izahı yok. Genel Başkanımız katıldığı program da çok güzel izah etti. Koalisyon teklifi ne MHP’ye ne de CHP’ye yapılmamıştır. 45 Gün oynaş güreş yapılmıştır.” >> Burcu AYDIN’ın haberi