Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Millet 31 Mart’ta AK Parti’ye gereken cevabı verecek”

“Millet 31 Mart’ta AK Parti’ye gereken cevabı verecek”
“Millet 31 Mart’ta AK Parti’ye gereken cevabı verecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Cumhuriyet Halk Partisi Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Karanfil ve çok sayıda partili katıldı.
“ŞUHUT ADAYIMIZ ÖMER KURT”
Basınmensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Karanfil, “Şuhut İlçemizin Belediye Başkanı Adayımız eski Atlıhisar Belediye Başkanı, işadamı, eski siyasetçi Ömer Kurt olmuştur. İnşallah ileride bütün Türkiye’de olacağı gibi Şuhut’ta da Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dalgalandıracak ve Mart’ın sonu baharı oradan başlatacağız.” dedi.
“KÖKSAL MECLİSİN EN
ÇALIŞKAN BAYAN MİLLETVEKİLİ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal’ı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en çalışkan Bayan Milletvekili olarak nitelendiren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Afyon’u görmekten hem mutluyum, hem de onurluyum. Afyon’a geldik, hem sizleri ziyaret etmek istedik, hem vatandaşlarımızı ziyaret etmek istedik, Afyonkarahisar Milletvekilimiz ve İl Yöneticilerimiz ile konuştuk, bir program çerçevesinde Afyon’u ziyaret edeceğiz. Bazı mahallelere ziyaretlerde bulunacağız. Ayrıca buraya gelmişken mülki idare amerimiz Afyon Valimizi ziyaret edeceğiz.” ifadesine yer verdi.
“CHP BAYRAĞINI ŞUHUT’TA
DALGALANDIRACAĞIZ”
Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Milletvekili Köksal, “Gazetecilerin işten atılmadığı, tutuklanmadığı, basın özgürlüğünün her anlamda sağlanabildiği bir Türkiye diliyorum.” ifadesini kullandı.
Şuhut Belediye Başkan Adayı Ömer Kurt’abaşarılar dileyen Köksal, “Ömer Kurt Başkanımıza başarılar diliyorum. Birlikte omuz omuza mücadele ederek Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Şuhut’ta dalgalandıracağımıza, Şuhut’u Şuhutlular ile birlikte yöneteceğimize inanıyorum. Adayımızın Türkiye’ye, Afyonkarahisar’a, Şuhut’a hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
“İHALELER YANDAŞ MÜTEAHHİTLERE AKTARILIYOR”
İnşaat sektöründe yaşanan sıkıntıları anlatanKöksal, “İnşaat sektörü ile başlayan ve gittikçe derinleşen, ağır bir krizin içindeyiz. Korkarım ki krizin etkileri önümüzdeki günlerde daha da ağırlaşacak. Örneğin inşaat sektöründe 2, 2 buçuk milyona yakın insan çalışıyor ve bu sektördeki ani bir daralma inşaat mühendisinden, işçisine, mimarına kadar çok geniş bir kesimi işsiz bırakabilecek. Yine bu sektörde inşaat şirketlerinin batması durumunda bunlar kredilerini ödeyemeyecek ve bu krediler ödenmeyince de reel sektör domino etkisiyle finans sektöre de hezimet yaşayacak. Yani zincirleme olarak her yeri daha çok, etkileyecek bir kriz yaşanıyor. Bugün geniş halk yığınlarını vergi ile ezip, bunlar harcamasın, bunlar harcarsa enflasyon artar deyip ücretleri kısarken yap işlet devret, yap işlet kiralat, yap işlet gibi modellerle gerçekleştirilen kamu özel iş birliği projeleri kapsamında milyarlarca dolar yandaş müteahhitlere aktarılmaktadır. İhaleler Türkiye’de 10 tane müteahhitte gitmektedir. Bakın bir on birincisi yok, 10 tane ve bunlardan beş tanesi, dünyada ihale alan ilk 10 şirket içerisine girdi.” diyekonuştu.
“İŞSİZLİK SİGORTA
FONU BAŞKA AMAÇLAR
İÇİN KULLANILIYOR”
İşsizlerin işsizlik sigorta fonundan yararlanamayacağını söyleyen Köksal, “İşsizlik geçtiğimiz yılın Eylül ayına göre, bu yıl Eylül ayında 330 bin kişi artarak 3 milyon 749 bin kişiye ulaşmıştır. Öte yandan iş bulamayacağı için iş aramayan bu yüzden de işsiz sayılmayan, gerçek işsizlerle beraber rakam 5 milyon 998 bindir. Temel amacı işçilerin işsiz kaldıklarında maaş almaları olan İşsizlik Garanti Fonu ise başka amaçlar için kullanılmaktadır. Özellikle bu fondan hak kazanma koşullarının ağırlığı yüzünden kayıtlı işsizlerin sadece yüzde 12’si bu fondan yararlanmaktadır. Mecliste görüşülen torba yasada bir düzenleme beklerken İşsizlik Garanti Fonunda iyileşme yapılacak hak kazanma koşulları biraz daha hafifletilecek diye beklerken maalesef beklediğimiz ve istediğimiz düzenlemeler yapılmamakta ve OECD ülkeleri arasında İşsizlik sigorta fonundan yararlanma koşulları olarak en ağır ülkelerden biri olarak Türkiye devam etmektedir. Bu torba yasada da yine istediğimiz düzenleme yapılmadığı için yine maalesef İşsizlik Sigorta Fonu’ndan gerçek anlamda işsizler yararlanamayacaktır.” dedi.
“EVLERİNDE YÜN
YELEKLE TASARRUF YAPMAYA ÇALIŞAN BİR YIĞIN VAR”
Elektrik indirimi ve açlık sınırı konuları hakkında da açıklama yapan Köksal, “Esnaf ve çiftçilere de baktığımız da tablo hiç de iç açıcı değildir. Bağ-kur primlerinin yüksekliği yüzünden prim borçlarını ödeyemeyen, prim borçları yüzünden sağlık hizmetinden yararlanamayan binlerce esnaf ve çiftçi yurttaşımız var. Bugün maalesef esnaflar kredilerini, borçlarını ödeyemedikleri için icralık olmuş durumdadır. 400 bine yakın küçük ve orta ölçekli işletme maalesef borç durumu nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Vatandaşa yüzde 10 indirim yaptık diye vatandaşı kandıranlar aslında bu indirimden ziyade yandaş elektrik dağıtım şirketlerinin payını artırmışlardır. Dolayısıyla yine vatandaş bir kandırılmayla karşı karşıyadır. Açlık sınırının bin 950 lira olduğu ülkemizde asgari ücretle geçim mücadelesi veren doğalgazından, elektriğinden, evinde yaktığı sobasından tasarruf etmeye çalışan ve evinde yün yelekle dolaşan yurttaşlarımız elbette sandıkta gereken cevabı verecektir. Fransa’da sarı yelekliler var protesto için. Türkiye’de insanlar eve sokağa çıkmıyor korkularından. Çünkü bir korku iktidarı söz konusu. Bir korku imparatorluğu kuruldu Türkiye’de. Ama sessiz bir yığın var, evlerinde yün yelekle tasarruf yapmaya çalışan bir yığın. Bunlar 31 Mart’ta gerekli cevabı verecekler. ÜKP Millete yaptığı eziyetin cefasını görecek. Ben buna inanıyorum. 31 Mart’ta Türkiye’de sandıkta çiçekler açacak. Türkiye derman belediyeciliğe kavuşacak. Saray’ın belediyesi değil, halkın belediyesi kazanacak diyoruz.” ifadesini kullandı.