Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Millet, AKP’ye sandıkta ders verecek”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Millet, AKP’ye sandıkta ders verecek”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin beldeleri köye dönüştürdüğünü, ilçelerin hâlinin de içler acısı olduğunu söyledi. Parsak, Türk Milleti’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’ne sandıkta gereken dersi vereceğini bildirdi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Sultandağı ve Çay ilçeleri ile Dereçine Beldesi’ni ziyaret etti. Köye dönüştürülen kasabalarda bir su kesintisinin bile günlerce devam ettiğini ifade eden Parsak, “Kışın ortasında bazı köylerimizde 15 gün su kesintisi yaşandı. Çöplerin günlerce toplanmadığını hep birlikte gördük. Sadece yandaşını zengin etme derdine girişen AKP zihniyeti kasabalarımızda, köylerimizde yaşayanları ise unuttu” dedi.
KAPANAN BELDELERİN
HAKLARI VERİLECEK
MHP iktidarında kapanan beldelerin tüzel haklarının geri iade edileceğini ifade eden Parsak, “Kapatılan belde belediyeleri, özel idare ve köyler yeniden kurulacak. Kaldırılan belediye, özel idare ve beldeler ile tüzel kişilikleri sona erdirilen köylerin ekonomik, sosyal, demografik ve benzeri yöreye özgü özellikleri dikkate alınarak yeniden kurulmaları ve tüzel kişiliklerine kavuşturulmaları sağlanacaktır. Belde ve köy mülki idare temsilciliği oluşturulup vasıflı personel alımı yapılacak” diye konuştu.
YEREL YÖNETİMDE YENİ TARZ
Köy ve kasabaların temsil haklarının olmadığını söyleyen Parsak, “Belde ve köylerde, üretim yapısı ve potansiyeli dikkate alınarak tarım, hayvancılık, sağlık, turizm, orman, maden ve diğer alanlarda kamu görevlileri görevlendirilecektir. Görevlendirilenlerden kıdem, liyakat ve benzeri hususlara göre belirlenecek birisi belde ve köy mülki idare temsilcisi olacaktır” ifadelerini kullandı.
İHTİYAR HEYETİNE MÜJDE
İhtiyar heyetlerine maaş bağlanacağını ifade eden Parsak, “İhtiyar heyeti üyelerine her ay 150 lira huzur hakkı verilecek. Köy ve mahalle muhtarlarının maaşları, yerleşim biriminin idari yapısı ve nüfusu gibi kriterler dikkate alınmak suretiyle en az asgari ücret kadar olmak üzere kademeli olarak yükseltilecektir. Köy ve mahalle ihtiyar heyeti üyelerine her ay 150 lira huzur hakkı ödenecektir. Muhtarların il genel ve belediye meclislerinde temsili sağlanacak Köy odası ve mahalle muhtarlıkları hizmet bürolarının ilgili il özel idareleri ve belediyeler tarafından yaptırılması ve zaruri giderlerinin karşılanması, muhtarların belediye toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları ve muhtarların İl Genel ve Belediye Meclisleri’nde temsil edilmeleri için yasal düzenleme yapılacaktır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Masraflarımız MHP’den”

Yurtdışına seçim gezisine giden
siyasetçilerin masraflarının kamudan mı yoksa ceplerinden mi karşılandığıyla ilgili sorulara MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’tan cevap geldi. Diğer siyasilerin cevapları bekleniyor.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, partisi adına yurtdışına yaptığı seçim gezilerinin masrafını MHP Genel Merkezi’nin karşıladığını bildirdi.
Vatandaşların “Yurt dışına seçim gezisine giden siyasetçilerin masrafları kamudan mı, yoksa ceplerinden mi karşılanıyor” şeklindeki sorularının Gazeteniz Kocatepe’nin “Kısa-kısa” köşesinde dile getirilmesinin ardından MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak bir açıklamada bulundu. Parsak, “Yurtdışında partim adına katıldığım etkinliklerin masrafları MHP Genel Merkezi tarafından karşılanmaktadır” dedi.
Parsak’ın bu tavrı takdir görürken, son dönemde yurt dışına giden tüm siyasilerin zihinlerdeki soru işaretlerini gidermek için aynı örnek tavrı sürdürmeleri bekleniyor. Aksi takdirde “kamu imkanlarıyla seçim gezisi” şüpheleri kuvvet kazanmış olacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti