Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Millet, büyük bunalımdan AK Parti sayesinde kurtuldu”

Küresel salgın tedbirleri kapsamında

Küresel salgın tedbirleri kapsamında yeni normalleşme de AK Parti İl Danışma Meclisi’nin 87. toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “2002 de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı dava yolculuğumuz sadece bir siyasi hareket değil Türk siyasi tarihinin dönüm noktasıdır. Milletimiz büyük bunalım ve krizlerden AK Parti’ye verdiği destek sayesinde kurtuldu” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığının 87. il Danışma Meclisi Toplantısı dün sabah eski Et Balık Kurumu Tesisi’nde gerçekleştirilidi. Toplantıya; AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunusven, AK Parti Genel Merkez Koordinatörü ve önceki dönem AK Parti Milletvekili Av. Halil Ürün, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
“19 YILDIR DAVA UĞURUNA
YORULMADAN ÇALIŞIYORUZ”
İl Danışma Meclisi Divanı AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yakup Yılmaz’ın Başkanlığında; Bayat İlçe Başkanı Mehmet Bayatlı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Seyhan Kılınçaslan, Kadın Kolları Sivil Toplum Halkla İlişkiler Başkanı Ayşe Özaydın ve Gençlik Kolları Yönetim kurulu üyesi Murat Ege’den oluştu. Toplantının açış konuşmasını İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptı. AK Parti ailesi içerisinde 19 yıldır dava uğruna çalışmaktan yorulmayan ve her seçimin diğerinden daha önemli olduklarını söyleyen Uluçay, “2002 de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı dava yolculuğumuz sadece bir siyasi hareket değil Türk siyasi tarihinin dönüm noktasıdır. O günlerde bu cennet vatan, adeta karanlık bir tünelden aydınlığa çıktı, büyük bir bunalım ve krizlerden milletimizin AK Parti’ye verdiği destek sayesinde istikrar sahiline ayakbastı. 2023 seçimleri yolunda yine sizlerin gayreti ve milletimizin desteği ile hep birlikte milletimize ve tüm İslam Âlemine hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.
“AK PARTİNİN EN ÖNEMLİ
VASFI İSTİŞAREDİR”
Ayasofya Camii’nin açıldığını ve doğalgaz rezervinin bulunduğunu hatırlatan Uluçay, “İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde en kısa sürede pandemiden kalan sıkıntılarımızı atacak ve tarih yazmaya, en gelişmiş dünya ülkelerini bir bir geçmeye devam edeceğiz. AK Parti’nin en önemli vasıflarından biri de istişaredir. İstişare kültürünün örneği olarak gördüğümüz danışma meclislerimiz söz alan herkes özgürce düşüncesini ifade edebiliyor. Dolayısıyla sizlerle şehrimizin sorunlarından ülke ve dünya politikalarına kadar her hususu samimiyetle görüşme, konuşma fırsatı buluyoruz. AK Parti en demokratik, fikir özgürlüğünün sonuna kadar yaşandığı ve işlerini istişare ile yönetenlerin partisidir. İstişare bizim inancımızın emrettiği bir uygulamadır. Bu yüzden bu toplantıların adı da danışma yani istişare meclisidir. Efendimiz’in sahabelerinden Ebû Hüreyre Hz.Peygamberimiz kadar istişareye önem veren bir kimse görmediğini söylemiştir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber’e (s.a.s.) istişare etmeyi emretmiştir. Bu emirden dolayı da Hz. Peygamber, sadece kendi görüşüyle amel etmemiş, vahiy bulunmayan konularda ashabıyla istişare etmiştir. 87. istişare toplantımızın Afyonumuza ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
“SON İKİ YILDIR KURAKLIK YAŞANIYOR”
İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban dünyayı sarsan Kovid-19 pandemisine rağmen ülke idarecilerinin idareciliği sayesinde sıkıntının asgari düzeyde atlatıldığını söyledi. Çoban, “Devlet vergi ile ayakta durur. Pandemi sürecinde her türlü vergi tahsilâtı ötelendi. O yüzden Ankara’ya para gitmedi. Ankara’ya para gitmeyince de Belediyelere, Özel İdarelere para gitmedi. Buna rağmen ne Belediyelerimiz ne de Özel İdarelerimiz gerçekten her türlü desteği ve yardımı gördü. Son 2 yıldır ciddi bir kuraklık yaşanıyor. Maalesef Su İşleri Müdürümüzün verdiği bilgilere göre eskiden kullandığımız kaynak sularının yüzde 90’ı kesilmiş durumda. Şu anda sadece yüzde onunu kullanabiliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“BELEDİYE’NİN BORCU YOK
YATIRIMLAR AKSATILMADI”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de Kovid-19 küresel salgını başladığında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün desteğiyle ilk etapta 20 bin maske üretimi ile işe başlanıp ücretsiz olan maske üretiminin 500 bine ulaştığını kaydetti. Zeybek şöyle konuştu: “Bizler maskeyi ürettirip dağıttık. Kamu binalarının tamamı, toplu taşıma araçlarının tamamı, Berberler-Kuaförler. Şu an için hala daha destek veriyoruz. Kolay değil ama başımızda güçlü bir hükümetimiz var elhamdülillah. Güçlü ve büyük olarak gördüğümüz devletler güçlükle tıbbi malzemelerini vatandaşlarına ulaştırırken biz onlara bile destek olduk. Göreve geldiğimiz andan itibaren ciddi çalışmalara imza attık. Elhamdülillah bugün borcumuz yok. Yatırımlarımızı pandemi döneminde de aksatmadık. Altyapıya ciddi yatırım yaptık ve şu anda devam ediyoruz. Cenab-ı Hak bir daha böyle bir afetle insanlığı sınamasın.” AK Parti Genel Merkez Koordinatörü ve önceki dönem Milletvekili Halil Ürün, uzun bir konuşma yapmak istemediğini belirterek 87. İl Danışma Meclisi Toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi.
“AYASOFYA VE PAŞA CAMİİ İBADETE AÇILDI”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven toplantının basına açık bölümünün son konuşmasını yaptı. Manevi anlamda iki büyük hizmeti yapmanın onurunu yaşadıklarını aktaran Yurdunuseven şunları söyledi: “Manevi hizmetlerimizden bir tanesi ilimizi bir tanesi ülkemizi kapsamaktadır. Elhamdülillah Ayasofya Camii’ni ibadete açtık. 80 küsur yıl sonra bunun mutluluğu da bize yeter. İkincisi de ilimizde Paşa Camii’ni ibadete açtık. Bilindiği üzere o da üzerimizde bir vebal gibiydi. Onu da açmış olmanın gururunu onurunu yaşıyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

“Demokratlıkları tik toktan öteye geçmeyenlere laf yetiştirmeye gerek yok”

 

İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Baro Başkanlığının 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü yapılan genel kurul toplantısında bir organizasyon hatası sonucu iktidar partisi Milletvekili olarak kendisine ilk sözün verilmesi nedeniyle CHP Milletvekili Burcu Köksal’a cevap veremediğini söyledi.
Yurdunuseven konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “10 Temmuz Cumartesi günü Baromuzun genel kurul toplantısı yapıldı. Muhalefet partisi Milletvekili, 35 yıldır avukatlarımız için süren yeşil pasaport mücadelesini dile getirdi. 35 yıldır uğraşılan konuyu hükümetimiz çözdü. Dört tane yargı paketi açıkladık. Vay efendim soruşturma geçirenlere niye yeşil pasaport verilmiyormuş? Tabi siz alışkınsınız terör partileri ile kol kola gezmeye. Onları desteklemeye alışıksınız. Terör örgütünden dolayı soruşturma geçirmiş avukatlara da pasaport istiyorsunuz. Alışıksınız. Daha söylenecek çok söz var ama demokratlıkları Tiktok’tan öteye geçmeyen insanlara laf yetiştirmeye gerek yok.”