Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Millet dayanışmadan yana – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım,
Millet dayanışmadan yana

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Başkanı Ahmet Neoldum ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
SAYIN’A ÜYELİK KİTİ
Vali Aziz Yıldırım, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyelerine dün akşam saat 16.00’da dernekte iade-i ziyarette bulundu. Vali Aziz Yıldırım, ziyareti sırasında işadamı Suat Sayın’a genel merkezden gönderilen üyelik kitini verdi. Vali Yıldırım, Sayın’ı tebrik ederek üyelik talebi kabulünün hayırlı olmasını diledi. MÜSİAD Başkanı Ahmet Neoldum, son dönemde televizyon ekranlarında yer bulan “Zimem Defteri” örneğinin dernek genel merkezinden gönderildiğini belirtti. Neoldum, Vali Aziz Yıldırım’a kendilerine gönderilen zimem defteri örneğini gösterdi. Örnek zimem defterinde bir şahsın bir bakkalın borcunu ödeyerek aldığı vesikaya yer verildiği öğrenildi. MÜSİAD İcra Kurulu Başkanı ve Grand Özgül Termal Tatil Köyü Genel Müdürü Süleyman Çınaroğlu ise Vali Aziz Yıldırım’ı MÜSİAD’da ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirdi.
TOPLUMSAL DAYANIŞMA ÖNEMLİ
Toplumsal dayanışmanın son derece önemli ve güzel olduğunu belirten Vali Aziz Yıldırım, geçmişte bir esnafın hesap defterini bizzat açan herhangi bir sayfasını açan ya da açtıran hayırseverin isim sormadan borç meblağını öğrenip kapattığı benzeri yardım örneklerinin kültürel özellikler arasında yer aldığını söyledi. Verdiği örnekte hayırseverin kime hayır yaptığını bilmediğine dikkat çeken Vali Yıldırım; “Hayra ihtiyacı olan şahısta kimden yardım aldığını bilmiyor. Bu örneklerde görüldüğü üzere böylece minnettar kalması gibi bir durum sözkonusu değil. Borcu ödeyen şahısın da yardımcı olduğu şahısa karşı bir yaklaşımı da sözkonusu değil. Kalplere bir şey gelmemesi, incitici olmamaya büyük itina gösterilmiş” dedi.
SADAKA TAŞI ÖZEL UYGULAMA
İhtiyaç sahiplerinin yararlanması için “askıda ekmek” uygulamasının bilindiğini kaydeden Vali Yıldırım şöyle konuştu: “Mesela evlenecek ihtiyaç sahibi kişilere çeyiz yardımında bulunma durumlarına da sıkça rastlanır. Bu tür desteğe ihtiyacı olan bilinen biri var mı diye sorulur. Sonrasında ihtiyaçları tedarik edilir. Tarihimizde yardımlaşma örnekleri arasında sadaka taşı uygulaması da var. Alanın ve verenin birbirini görmediği bir uygulama biçimidir. Diğer yardımlarda bir başka insanla muhatap olunuyor. Ama sadaka taşı uygulamasında bu duruma yer yok.” Ziyaret sırasında çeşitli konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Ziyarette Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel, MÜSİAD İcra Kurulu Başkanı ve Grand Özgül Termal Tatil Köyü Genel Müdürü Süleyman Çınaroğlu, Sayın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Suat Sayın, Gelişgen Kardeşler Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Gelişgen, İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi Müdürü Ömer Balı, Kenan Şahin’de hazır bulundular.  >> Burcu AYDIN’ın Haberi