Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Millet dualarında “kahır” diliyor – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 22 Ağustos 2012 Çarşamba 03:00:00
  Ramazan-ı Şerif’in ardından Ramazan Bayramı’nı kutladık hep birlikte. Ne yazık ki sevincimiz kursağımızda kaldı.
Arda arda gelen şehit haberlerine Gaziantep’teki kahpe saldırı eklenince bayram sevinci yüreklerde buruldukça buruldu.
Bu bayram dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, artık dualarımıza yeni bir nakarat daha eklendi. Belki bizim dikkatimizi daha çok çekmeye başlamış da olabilir.
Önceden yapılan dualarda Allah’ın “Kahhar” ismine çok fazla atıfta bulunulmaz, bu yüce sıfat zaman zaman hatırlanır, genellikle rahmet, bereket, mağfiret, bolluk, bereket, birlik, beraberlik üzerine duada bulunulurdu.
Şimdi “Allah’ım sen bu milletin düşmanlarını ıslah eyle. Islahı mümkün değilse kahr-u perişan eyle” diyoruz üzerine basa basa ve hemen hemen her duada.
Bu duaya tüm cemaatin ne kadar can-ı gönülden “amin” dediği dikkatini çekiyor mu hiç?.
Bu eşsiz millet imanı ve geleneği gereğince hala “ıslah” dilemekte dilemesine de, insanların bu konudaki umutsuzluğunu sezmek için allame-i cihan olmaya da gerek yok.
Zannederim ki kısa bir süre içerisinde “ıslah” dileğinden de vaz geçeceğiz.
Gaziantep’teki saldırıdan sonra ekranlardan yapılan “sağduyu” önerileri, başsağlığı dilekleri de artık insanların öfkesini toplamaya başladı. Ardı ardına gelen acılar, bitmeyen kan ve gözyaşı insanımızı “Ne başım sağ olacak kardeşim. Neden sağduyulu davranacağım. Hep bizim mi başımız sağ olacak? Hep biz mi sağduyulu davranacağız?” noktasına sürükledi.
İnsanımız haklı. İnsanımız bungun. İnsanımız öfkeli.
Bu şerefsizlerin gemi bu kadar azıya almasının sebepleri, sorumluları bilinmiyor mu? İktidardakiler, şehitlerden, saldırılardan sonra “Şöyle ediyoruz, böyle ediyoruz” diyor. Muhalefettekiler, “İstifadan, hesap sorulmasından bahsediyor”
Vatandaş ise hepsine de kahrediyor. Neden? İşte meselenin kördüğüm olduğu yer burası…
Teröristle kucaklaşan milletvekilimiz varken, sınırımızın içine hakim olamazken, sınırımızın ötesine adım atamazken, askerin eli ayağı bağlanırken, bölücü zihniyete kanunlarla imtiyaz tanınırken, kendi gözümüzdeki merteği görmeden, elin gözündeki çöple uğraşırken.
Başımız sağ olacak. Sağduyulu olacağız. Kanları yerde kalmayacak. Failler bulunacak. İç ve dış mihrakların oyunlarına gelinmeyecek, vs…
“-Cağız, -ceğiz, -cak, -cek”
Yazık bu millete…
Su arızası ve tepkiler
Yerel manada son derece sakin, huzurlu bir bayram tatili geçirilmişken, son gün yaşanan su kesintisi öfkenin bir başka kaynağı oldu. Su şebekesinde meydana gelen arıza şehrin büyük bir bölümüne bayramın son gününü susuz geçirtti. Hemen hemen herkes bu kesintiye gafil yakalandı.
Hal böyle olunca öfkenin “bini bir para” idi.
Ramazan’da susuz geçen günlerin ardından, bayramda da susuz kalanlar açtı ağzını yumdu gözünü.
Şahsi kanaatimiz şudur ki, insanlar şebekede arızalar olabileceğini kabul ediyorlar. Sistemin kul yapısı olduğunun herkes bilincinde. Ama önceden söylenen sözler hatırlandığında tepki büyüyor. “Her şey güzel olacak” açıklamalarının ardından böylesi arızalar yaşanınca insanların öfkesi katlanıyor.
Her arıza sonrasında “Hani alt yapımız halledilmişti? Hani biz aylarca çektiğimiz çileyi bir daha arıza olmasın diye çekmiştik. Hani memleketin su sorunu bitirilmişti? Hani eski sistem kötüydü de yeni sistem mükemmeldi?” benzeri sitemlerle muhatap olunuyor.
Arızalar tamir ediliyor, sorunlar gideriliyor. Ama insanların aklında kalan bu sorular pek kolay tamir edilemiyor…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER